Dagboek: opruimen, bijna vakantie en voorbereiden op YALFU

Geplaatst op 14 oktober 2019 door Emmy in Persoonlijk / 14 Comments

Dit was de week voor de herfstvakantie en dan is het altijd een beetje chaotisch overal. Ik had nog aardig wat werk te verzetten, wilde goed voorbereid zijn op yalfu én we zijn verder gegaan met ons huis voorbereiden op de komst van de kleine.

Maandag

Ik ben echt blij dat ik vandaag vrij ben! Ik krijg veel gedaan van wat ik wilde doen, maar moest ook af en toe flink op de rem. We horen ook dat D&D vandaag niet doorgaat, dus Rob en ik besluiten om dan maar vanavond naar Ikea te rijden. We hebben een aantal dingen op het oog (stoel, babydingen, kasten) en daar slagen we goed voor! Ook scoor ik eindelijk een fijne lamp voor bij de bank. Nu kan ik ‘s avonds veel langer blijven lezen. YES! Ik krijg namelijk snel last van mijn ogen in het donker, waardoor ik niet zo veel meer kan zien.

Dinsdag

Op dinsdag is mijn werkdag meestal best rustig. Na gisteren geen D&D gehad te hebben, ben ik best wel fit als ik op werk kom. Ik krijg aardig wat voor elkaar vandaag. Als ik thuis ben rommel ik nog wat aan voor yalfu en zoek ik de laatste losse spullen uit. Ik kan echt niet wachten tot we de kinderkamer echt gaan maken! Daarna kijk ik lekker tv en probeer ik wat te lezen. 

Woensdag

Op naar werk! Ik ga aan de slag met een presentatie over YA fantasy en daar kom ik echt heel erg ver mee! Ik help heel veel leerlingen en ruim een deel van de mediatheek op. Als mijn collega echt weg is, ga ik nog meer ruimen.. Voor nu is dit oke. 

De dag gaat hierdoor best wel snel en ik schrijf meteen op wat ik komende twee dagen kan doen. Daarna heb ik lekker vakantie! 

Ook vandaag gaat D&D niet door, maar dan kunnen we straks wel even naar de bouwzaak en wellicht vanavond nog wat lezen. Yay! 

Na mijn vaste tvrondje pak ik mijn boek terwijl Rob boven aan het klussen is. Hij krijgt het zelfs voor elkaar om alle kasten af te krijgen! Zo fijn, want nu kan ik na yalfu alles gemakkelijk tellen en opbergen.

Donderdag

Nog twee dagen en ik heb vakantie! Yay. Ik bereid onder andere wat vragen voor, want direct na de vakantie zijn de gesprekken voor mijn vervanger en ik werk aan een handleiding. Ook help ik heel veel leerlingen aan een boek vandaag. Voor mijn werk heb ik trouwens heerlijk nog even kunnen lezen, omdat ik wat eerder wakker was. Onze wc boven is kapot en dus moet ik met mijn slaperige hoofd de hele nacht de trap af. De timing is verschrikkelijk.. Gelukkig wordt het dinsdag gemaakt.

Als ik thuis ben, ben ik op. Echt op. Ik heb pijn in mijn rug en alle prikkels zijn teveel. Het is dat ik nog wat dingen om af te geven heb, dat ik wel naar de leesclub ga. De bussen hebben vertraging dus ik kom wel te laat, maar we zijn ook wat eerder klaar waardoor ik nog even de Kruidvat binnen kan wippen. Ze hebben namelijk te schattige Nijntjespullen. De leesclub was wel erg gezellig want Chinouk was er ook en we hadden een interessante discussie over trigger warnings. Ik hou van inhoudelijke discussies.

Daarna douche ik even en duik ik lekker in bed.

Vrijdag

De laatste dag voor de vakantie! Ik besluit het zwaardvechten af te zeggen omdat ik gewoon op ben en niet ziek wil worden voor dit weekend. Vandaag ben ik trouwens precies op de helft van mijn zwangerschap.. Het gaat zo snel en is zo bijzonder!

Op werk gaat het allemaal wel prima. Ik krijg veel gedaan – ook al voelt het alsof ik niks doe, het is gewoon relax – en de leerlingen zijn minder druk dan gister.

Thuis doe ik rustig aan en daarna doe ik nog wat boodschapjes. Rob heeft vrienden over de vloer, dus ik vertrek op tijd naar boven om in bed naar Dance dance dance te kijken en lekker te lezen.

Zaterdag

Ik voel me echt verschrikkelijk als ik wakker word. Ik moest er heel vaak uit vannacht en ik vind het intens rot dat ik niet gewoon boven naar de wc kan. Ik heb rugpijn en bandenpijn en kan wel janken. Gelukkig kan ik uitslapen en heb ik het grootste deel van de dag een lekkere me-dag. Lekker energie sparen voor morgen! Ik doe de afwas, zet wat spullen op zolder en zoek de laatste spullen voor yalfu bij elkaar. Oh en ik zoek kleding uit.. er is zoveel dat ik niet meer draag! Weg ermee! Ook krijg ik heel veel gelezen. Heerlijk.

’s Avonds ga ik lekker met mijn zusje en nichtje eten bij ’t Zusje. Het is heel erg gezellig en ook erg lekker. Als ik thuis ben, ben ik kei moe, dus duik ik lekker meteen mijn bedje in. Wel moet ik – voor ik de bus kan nemen – een half uur wachten… de aansluiting is zo slecht tegenwoordig.

Zondag

Vandaag is YALFU! Na weer een rotnacht (ik droomde dat ik een heel slechte plek kreeg qua tafel én dat ons huis affikte), konden we gelukkig rustig opstaan. Helaas was de A2 afgesloten, waardoor ik een heel stuk moest omrijden. Nadat ik bijna een fietser aanreed (ik haaaaaaat in grote steden rijden), ging alles gelukkig vlotter en had ik een erg fijne dag. Ik heb mijn boek kunnen laten signeren, haar wat producten gegeven en een knuffel gekregen. En zelf heel veel mooie dingen mogen verkopen. Rond 7 uur waren we eindelijk thuis en schrijf ik deze blogpost af. Ook ruimen we alvast wat spullen op, zet ik items apart voor de bestellingen die binnen kwamen en werk ik alvast een beetje de webshop bij. Morgen alles tellen.

Gelezen

Naast dat ik een aantal manuscripten aan het lezen ben, ben ik ook bezig in Nocturna. Mijn voornemen was om er maandag en dinsdag flink in te lezen, maar daar kwam ik gewoonweg amper aan toe. Uiteindelijk lees ik het boek donderdagochtend uit. Op vrijdag lees ik deel twee van de Poortwachters van Oli Veyn uit en begin ik in Meer gelukkig dan niet. Dit boek lees ik op zaterdag uit en daarna begin ik in Schimmen van de schaduwmarkt. Ook lees ik in Sorcery of Thorns, welke ik zaterdagavond uitlees. . En natuurlijk maak ik weer wat meters met de manuscripten die ik proeflees.

Nieuw

Ik kreeg op YALFU het boek Birthday en Het meisjes manifest.

Aankomende week heb ik lekker vakantie en hebben we eindelijk de 20-weken echo! Zo spannend!

Tags:

Divider

14 responses to “Dagboek: opruimen, bijna vakantie en voorbereiden op YALFU

  1. Maaike

    Poeh drukke week. Nu genieten van de vakantie. En heel veel succes en plezier bij de 20 weken echo. Dat is ook weer zo’n bijzondere mijlpaal.

  2. Marjolijn

    Ik vond YALFU zo leuk! Ik wil nu vaker naar dat soort events gaan =)

    En ik ben blij met de kaarsjes die ik bij jullie heb gekocht ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.