Dagboek: nóg een babyshower!

Geplaatst op 20 januari 2020 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Afgelopen week was ik heel erg bezig met aftellen tot mijn verlof (als dit online komt moet ik nog twee werkweken). Ik kreeg onze nieuwe auto, werkte Valerie in en werd verrast met nóg een babyshower!

Maandag

Vandaag is Rob nog aardig ziek, dus besluit ik voor hem D&D af te zeggen. Ik geef vandaag bijles en doe rustig aan. Het vooruitzicht dat ik deze week minder werk vind ik erg prettig en doet me goed. Het is nu echt aftellen! 

Dinsdag

Vanwege de studiedag – waardoor de docenten de hele dag vergaderen en er vrijwel geen leerlingen zijn – mag ik lekker een dagje thuis blijven. Helaas heb ik vannacht tussen 2 en half 7 wakker gelegen, waardoor ik mijn voornemen om vroeg op te staan en thuis aan het werk te gaan de deur uit moest gooien. 

Ik doe in de ochtend wat boodschappen en daarna maak ik nog wat tekeningen. Voor een label en voor het geboortekaartje. Hij is nu echt zoals we willen en ik ben er heel trots op! Nu is het een kwestie van adressen verzamelen…

Rond kwart over vier is het tijd om voor de allerlaatste keer in de smurf te stappen. We gaan haar vandaag namelijk inruilen voor een ‘echte grote mensen auto’. Het verloopt allemaal heel soepel en voor ik het weet mag ik onze nieuwe auto de showroom uitrijden. Bij het eerstvolgende kruispunt laat ik hem nog even 5 keer afslaan (ik heb jaren in een Diesel gereden), maar daarna gaat het perfect. Hij rijdt echt heel soepel en ik heb het echt gemist om zo veel ramen te hebben. Ik ben er echt een beetje verliefd op. 

We hebben gekozen voor private lease, omdat ik toch een nieuwe auto wilde hebben en dit onze enige mogelijkheid was. Deze auto is gloedjenieuw en gaat ons de komende vijf jaar veel veilige kilometers brengen. 

Woensdag

In eerste instantie wilde ik braaf gaan fietsen, maar door het slechte weer heb ik dat idee ook meteen weggestreept. Daaaag. Ik ga mezelf niet helemaal kapot fietsen… vandaag wordt sowieso al een lange dag. 

Op het werk staat Valerie al op me te wachten. Zij gaat mijn werk overnemen tijdens mijn verlof en daar ben ik zoooo blij mee! Ik weet zeker dat ze het fantastisch gaat doen en vandaag draait ze alvast een dagje mee. We doen meer dan ik normaal op een dag doe, maar dat doe ik expres, zodat ik zo veel mogelijk kan laten zien. Ook laat ik haar kennismaken met een aantal belangrijke collega’s en tegelijkertijd regelen we enorm veel zaken. Ik ben echt trots op mijn werk en mijn collega’s. Ze zijn zo verwelkomend, warm en steunend. Echt, vandaag merkte ik weer eens wat een fantastische school dit is. Ik bof enorm! 

Aan het eind van de dag ben ik wel echt op. Ik stap lekker onder een warme douche en ga op de bank liggen. Een beetje tv-kijken en lezen en wat makkelijks eten. Het is goed zo. 

Donderdag

Vandaag doe ik het wat rustiger aan op het werk. Ik heb weer slecht geslapen en kan niet zo goed tegen prikkels. Ik geef dit ook aan bij een collega en zij zegt dat ik het olc nu bijvoorbeeld lekker even moet laten begaan. Natuurlijk grijp ik wel in wanneer het echt uit de hand loopt, maar ik hoef niet om elk dingetje daar heen te hobbelen. We kletsen ook over het moederschap, want zij is afgelopen jaar bevallen van een zoontje. 

Vandaag regel ik wat dingen als sleutels voor Valerie en werk ik rustig in de mediatheek. Het is er vrij rustig: je merkt dat leerlingen nu volop aan het lezen zijn en dat vind ik wel even prima. Ik breng ook nog in kaart wat ik wanneer gedaan wil hebben: over iets meer dan 2 weken gaat mijn verlof immers in. 

Vrijdag

Vandaag komt Valerie weer een dagje meedraaien en hebben we tevens wat overleggen. Het leek me handig als iedereen alvast kennis met Valerie kon maken en dat ze meteen een beeld kreeg bij onze overleggen.

De dag gaat best snel voorbij en aan het eind ben ik ook wel echt op.

Eenmaal thuis wil Rob graag nog even naar het tuincentrum voor het aquarium, dus dat doen we nog. Daarna ben ik op en wil ik eigenlijk niks meer. Morgen zou ik namelijk gaan ‘lunchen’ met mijn moeder en zusje.

Zaterdag

Vandaag heb ik afgesproken met mijn zusje en moeder in Utrecht, om te lunchen. Nu verwachtte ik ergens dat het meer zou zijn, en dat bleek ook! Want toen we bij mijn zusje kwamen zodat ik ‘even kon plassen’, zat haar woonkamer vol met vrouwelijke familieleden voor een babyshower! Superleuk en heel erg gezellig. Ze hadden allemaal heerlijke hapjes gemaakt en we hielden een quiz (ik ben geslaagd) en een ‘raad de babyfoto’ spel. Ook kreeg ik een geweldig cadeau, namelijk een Harry Potter luiertas. Ik ben er zooooo blij mee!

Rond half 6 werd ik thuisgebracht en toen was ik ook echt heel erg moe. Ik keek wie is de mol en ben daarna naar bed gegaan.

Zondag

Vandaag ben ik erg moe. Ik heb een aantal dingetjes staan die ik wil doen, maar het lukt niet echt.. dus doe ik het rustig aan. Geen spannende dingen vandaag.

Gelezen

Nadat ik op zondag mijn boek uitlas, begon ik in A curse so dark and lonely. Ik was door de hype enorm benieuwd naar dit boek en er werd me verteld dat het echt een topper was, maar dat het wel kon zijn dat ik er echt in moest komen. Ik las hem binnen een paar dagen uit en vond hem echt heel erg leuk. Daarna begon ik in Eliza and her monsters. De leesclub gaat deze lezen en ik hoop er nog als lezer bij te zijn. Ik herlees hem nu al, zodat ik hem daarna uit kan lenen aan Priscilla. 

Ook ben ik nog bezig in Stepsister. Beide boeken lees ik deze week uit en daarna begin ik in HP 4 (de geillustreerde versie) en The School of Good and Evil.

Nieuwe boeken

Aan het begin van de week ontving ik het tweede Dizary deel: Demonen van Myradé. Later ontvang ik De kleuren van licht, het derde deel van V.E. Schwab.

Komende week wordt qua werk even zwaar, want op zaterdag is de open dag.. Gelukkig krijg ik extra hulp. Dinsdag ben ik jurylid bij de voorleeswedstrijd en woensdag heb ik een afspraak bij de verloskundige. Ik hoop dat ik het volhou… thuis ga ik het rustig aandoen. Op werk ook.

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: nóg een babyshower!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.