Dagboek: Ik sta weer even voor de klas!

Geplaatst op 16 september 2019 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Afgelopen week wist ik dat het een drukke week zou worden. Ik zou namelijk 10 lessen bezoeken voor de mediatheek, zou weer eens gaan sporten, had D&D én er kwam een ontruimingsoefening aan. Benieuwd of ik ook nog wat wist te lezen? Lees dan verder!

Maandag

Vandaag begin ik ‘s morgens heel acties. Ik doe wat in het huishouden, doe boodschappen voor de komende dagen en regel het een en ander. Daarna neem ik mijn rust en lees ik lekker. ‘S Avonds spelen we weer D&D. Helaas merk ik dat ik wel vrij vroeg echt moe ben, maar ik doe mijn best. 

Dinsdag

Ik maak me veel drukker dan zou moeten voor vandaag. Deze week doe ik namelijk allemaal lesbezoeken, waarin ik brugklassers kennis laat maken met de mediatheek. Ik weet echter ook dat ik niet mega veel van mijn lijf kan vragen én dat er een ontruiming aan zit te komen. Iedere BHV’er staat toch een beetje op scherp. Gelukkig zijn de lessen die ik vandaag draai (3) erg leuk. Ik vraag een klas wie er van lezen houdt en alle vingers gingen omhoog. Ik voelde me toch een partij trots!

Ik heb weer heel wat mooie boeken mogen aanprijzen en ondanks dat ik niet veel ander werk heb kunnen doen, was het een fijne dag. Ik ben wel iets eerder weggegaan, omdat ik ook eerder ben begonnen en dit donderdag weer doe (en woensdag en donderdag blijf ik ook langer). 

Woensdag

Vandaag begint in het ziekenhuis, waar wij een controle hebben met een echo… Ik ben zo blij om de kleine weer te kunnen zien. Ik vind het zo bijzonder dat er een mensje in mijn buik groeit en dat wij daar voor morgen zorgen. Helaas is het geslacht nog niet te zien, maar is de kleine wel al druk bezig met z’n ochtendgymnastiek. De uitslover. 

Daarna hop hop hop naar werk, want het derde uur moet ik weer voor de klas staan. Nog twee lesuren volgen, het zesde en achtste en ik ben eerlijk gezegd blij wanneer ik klaar ben. Ik heb een enorme migraine en morgen wordt nóg drukker. 

Thuis probeer ik te ontprikkelen en dat lukt gelukkig goed: ik kan gewoon lekker naar D&D, ondanks dat ik om 10 uur echt wel op ben. Het was fijn om weer te kunnen spelen! 

Donderdag

Ik wist dat vandaag een drukke dag zou worden: vier lesbezoeken en drie uur voor mijn gewone werkzaamheden.Ik begon dus weer wat eerder en begon lekker aan de lessen. Eenmaal terug op mijn plek werd ik gebeld… Wat mijn werkdagen ook al weer waren… Ik had meteen de indruk dat vandaag die gevreesde ontruiming zou komen. En ja hoor, rond 12 uur werden we opgeroepen en ging het alarm af. Alles ging goed en binnen enkele minuten was de school leeg. Het is zo belangrijk om dit soort zaken te oefenen en ook serieus te nemen. 

Veel van mijn to do list kwam er dus niet terecht, gelukkig heb ik morgen wel een hele normale werkdag. Ik eet snel mijn brood, regel wat taken in de bieb en zit dan alweer klaar voor de laatste twee lesbezoeken van deze ronde. De brugklassers zijn zo leuk! 

Daarna ben ik best gesloopt, rond ik mijn werk af en ga ik lekker richting de winkels. Ik heb zin om herfstspulletjes te kopen voor bookstagram. Uiteindelijk koop ik helemaal niks. Ik vind niks wat ik echt leuk vind en ook in andere winkels kom ik niks tegen. Dus doe ik boodschappen en ga ik lekker naar huis. Daar kijk ik tv, lees ik wat en maar ik kaarsen. Na Pitch Perfect 3 ga ik lekker douchen en naar bed. 

Vrijdag

Vandaag is een rustige werkdag vergeleken met de rest van de week. Ik maak een planning voor volgende week en werk wat zaken af. Ik kijk uit naar het weekend om even lekker bij te tanken en ik ben benieuwd hoe het sporten me vanavond afgaat. 

Na werk heb ik mezelf een vrij strakke to do list opgelegd. Ik moet namelijk nog eten en wil nog wat dingen klaarleggen. Gelukkig lukt dit allemaal. We trainen netjes mee, al ben ik veel kwijt van voor de vakantie en ben ik snel moe. Tja… Ik moet maar meedoen zolang het nog kan!

Daarna kletsen Priscilla en ik nog op de bank terwijl de mannen gamen.

Zaterdag

Ik wilde nog een cadeautje voor mijn zusje kopen, dus besloot ik in de ochtend naar de stad te gaan. Wat een prikkels toch altijd! Het gaat me redelijk goed af, maar als ik terug ga,merk ik wel dat ik op ben. Ik ben veel winkels in geweest en kocht vooral cadeautjes, maar ook twee dingen voor de kleine. Ik kon het niet laten, het is zo schattig! Misschien is het maar goed ook dat we het geslacht nog niet weten…

Na een korte pauze pak ik de auto om alvast te tanken voor Elfia en wat boodschappen te doen. Langzaam streep ik mijn to do list af… Tot ik thuis ben.. Dan is mijn energie op en krijg ik amper nog wat gedaan. Jammer joh. Ik knuffel vooral met de katten en kijk wat tv. ’s Avonds doe ik nog wel wat, maar ik vertrek ook vrij op tijd naar boven. Daar word ik nog een tijdje wakker gehouden door een buurtfeestje (met alleen maar schunnige muziek).

Zondag

Vandaag slaap ik lekker uit en na het ontbijt pak ik in voor Elfia. Ik neem alleen de hele populaire producten mee, want we hebben gelimiteerde ruimte. Sommige spullen, zoals mijn tekenspullen, pak ik later nog wel in.

Daarna pak ik wat pakketjes in en maak ik dit dagboekje. Vanmiddag gaan we naar de verjaardag van mijn zusje, dus als ik zo nog even kan rusten lijkt me dat een goed plan.

Nieuw!

Dinsdag ontving ik Room service. Eentje voor mezelf en eentje voor de winnaar van de winactie.

Ik kwam woensdag thuis en er lag toen een pakket op me te wachten met daarin twee boeken van Explorer Academy, Het nebula-mysterie en De veer van de valk.

Gelezen

Op maandag lees ik De kleuren van schaduw uit. Een heerlijk boek! Daarna begin ik in Versplinterd, maar heb ik weer last van concentratieproblemen (vast door mijn drukke werkweek). Deze heb ik later in de week uit, waarna ik in Er was eens en De ziel van het zwaard begin.

Komende week wordt rustiger qua werk. Maandag ben ik vrij en ga ik rustig aandoen en D&D spelen, dinsdag werk ik en woensdag geef ik een soort van gastcollege in Rotterdam. Dan pakken we ook de auto alvast in. Donderdag werk ik en heb ik leesclub en vrijdag herhaal ik dat. Daarna rijden we door naar Arcen, waar we op Elfia staan. Dit keer slapen we niet buiten, maar in een huisje. GELUKKIG! Tot volgende week.

Tags:

Divider

7 responses to “Dagboek: Ik sta weer even voor de klas!

  1. Wat lekker dat het zo goed gaat met Hummel!
    De stad op zaterdag is inderdaad erg. Op andere dagen vaak ook wel, maar … Nou ja, je hebt weer wat af kunnen strepen. En je lesbezoeken klinken supervermoeiend, maar ook supertof

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.