Dagboek: ik kan niet wachten je te ontmoeten

Geplaatst op 24 februari 2020 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

De laatste loodjes… ze zijn zwaar. Zwaarder dan ik in eerste instantie had verwacht. Ik mis mijn conditie, het bezig zijn en ik wil gewoon ons kindje in mijn armen kunnen sluiten. Deze week deed ik rustig aan, las ik lekker veel en raakte ik ook vaak gefrustreerd.

Vans had sale en dus moest en zou ik schoenen kopen voor de kleine.. die ze pas over 1,5 jaar aan kan. Maar he, dan loopt ze er misschien wel echt op!

Maandag

Vandaag komt mama en ik wil perse van te voren de stofzuiger door het huis halen. Dat gaat helemaal niet en ik raak heel erg gefrustreerd. Mama besluit me te helpen en maakt heel veel schoon. Ik ben super dankbaar voor de hulp, al voelt het wel heel gek om het uit handen te geven. 

Als mama weg is wil ik nog even wat gaan eten, maar er is niks in huis waar ik trek in heb, dus ik barst in tranen uit en raak nog meer gefrustreerd. Ik eet een oude boterham en duik mijn bed in. Gelukkig lukt het me wel om ‘s avonds mee te doen met D&D. 

Dinsdag

Vandaag is Rob thuis en dat is fijn. Hij doet zo veel voor me nu! We doen samen even boodschappen en ‘s middags duik ik weer lekker even mijn bed in. Ik heb die dutjes echt wel nodig om bij te tanken, zelfs als ik weinig doe. 

Ook ikzelf kreeg nieuwe schoenen. Ik vond de kleur fantastisch en ze waren een stuk goedkoper. Deze ga ik lekker dragen als ik weer bij mijn veters kan en ga wandelen met de kleine.

Woensdag

Ik heb het opgegeven dat ik voor de bevalling nog nachten ga maken waarin ik langer dan 2 uur per keer kan slapen. Ach ja. Voor de zekerheid knal ik mijn ziekenhuistas en maxi-cosi in de auto als ik naar het ziekenhuis ga voor een babydate. Alles is weer helemaal goed met mij: ik ben wat aangekomen en hou wat meer vocht vast (ik heb vanmorgen mijn trouwring maar afgedaan), maar verder zit het gewicht vooral in mijn buik. Ze is nu ook ingedaald waardoor ik minder last heb van een schuivende bekken, maar vanwege mijn vermoeidheid blijf ik er toch last van houden. Ik merkte al dat ze was ingedaald vanwege mijn bekken, maar ook omdat de bewegingen zijn veranderd! Ik mocht even kijken en niet alleen zag ik nog eens goed dat het een meisje wordt (3 streepjes!) ik kon eigenlijk haar gezichtje weer eens zien. Mensen, ik ben zó verliefd! Ik zag haar lekker smakken en wiebelen. Heerlijk. 

De rest van de dag doe ik lekker rustig aan en weet ik ook even wat blogjes te typen. Fijn! 

Donderdag en vrijdag

Dit zijn weer twee dagen die in elkaar zijn overgevloeid waarvan ik me weinig bijzonders kan herinneren. Rob was vrij en dus hebben we thuis nog wat kunnen schoonmaken, wat ik erg prettig vind. Volgens mij hebben we verder niet veel bijzonders gedaan. Ik herinner me van donderdag dat we boodschappen deden en ik de rest van de dag niks meer kon en dat me dat frustreerde haha. Op vrijdag hoefde ik niks, dus kreeg ik veel meer voor elkaar.

Ik heb niet mega veel rare cravings gehad, maar ik heb wel steeds zin in taart? Dus bakte ik Red Velvet cake.. ook al moest ik naar een extra winkel om de mix te halen.

Zaterdag 

De hele nacht rommelt het in mijn buik. Oefenweeen, mega veel pijn in mijn bekken en rug en ik glij dan ook gebroken uit het bed. Ergens ben ik ‘bang’ dat het vandaag gaat gebeuren. Niet alleen is het vandaag de verjaardag van mijn schoonmoeder, maar het is ook carnaval. En kindjes die vandaag geboren worden, krijgen vaak een hele carnavalspoespas inclusief titel en bezoek over zich heen. Aangezien ik niks met carnaval heb, was dat toch een soort van angst? Ook al ik 22-2-2020 wel een mooie datum natuurlijk.

Afijn. In de loop van de ochtend kalmeert de boel en doe ik rustig aan. Zo schrijf ik een concept flaptekst voor Supernerd en kijk ik Next in Fashion. Annabel komt wat ophalen en rond half 3 rijden we weg. Even tanken, een boodschapje halen en dan naar de verjaardag. Het is niet heel druk, dus ik hou het toch aardig lang vol. Het scheelt denk ik ook dat iedereen me lekker mijn ding liet doen (zitten en mooi wezen). haha.

’s Avonds kijken we Wie is de mol. Ik vind het superstom dat iedereen door is, omdat je nu echt geen stap verder bent. Wedden dat er volgende week twee weggaan en ik – net als vorig jaar – mijn mollen dan verlies?

Altijd als ik ga rusten of ga slapen krijg ik gezelschap van de katten. Meestal een van de twee, maar soms komen ze allebei. Ik zou echt niet zonder te kunnen!

Zondag

Vandaag doe ik rustig aan, na gisteren. Ik slaap redelijk goed (hoe vermoeider ik ben, hoe beter het gaat) en doe in de ochtend weinig. Ik kijk het nieuwe programma van Floortje Dessing, blog wat en maak me daarna klaar om even een boodschapje te gaan doen. Ik ben van plan de middag te rusten, wat op te ruimen en vooral lekker te lezen. Misschien de nieuwe aflevering van Outlander kijken, als ik zin heb. Verder niks.

Gelezen

Ik merk dat mijn leesgedrag de afgelopen tijd is veranderd. Ik heb soms wat andere voorkeuren en lees nog meer op gevoel. Ik heb een tijdje geprobeerd wat dunne boeken weg te lezen, maar snakte af en toe juist naar een dikke historische fantasy. Ik lees wat minder vanwege mijn concentratie, maar als ik lees, dan kom ik wel enorm tot rust!

Naast dat ik heel veel ongelezen Aniways (echt van jaren, schaam me dood!) weglees, lees ik op maandag eerst The Art of Brave. Brave is een van mijn favoriete Disneyfilms en ik wilde het bijbehorende artbook al jaren. Nu hij wat goedkoper was, besloot ik mezelf te verwennen.

Een dag later las ik The Storm Crow uit, welke ik kocht tijdens de Amazon sale. Dit was een erg vermakelijke YA fantasy. Niet super origineel, maar ik vond hem lekker weglezen.

Weer een dag later las ik nog een boek over zwangerschap uit… Beetje laat, maar ik wilde die boeken toch gelezen hebben voor de kleine komt. Tja.

Vrijdag las ik Rise of fire uit. Dit is geen dik boek, maar ik had moeite om er in te komen. Eenmaal bezig las ik het in één ruk uit, maar toch wist het me minder te boeien dan ik had gehoopt. Jammer!

Op zondag ben ik nog bezig in Oei, ik groei! en De drager van de wolkenvacht. Een van de twee hoop ik nog uit te lezen. Ook lees ik Sneeuw en as, maar die heb ik nog langggggg niet uit!

Nieuw

Deze week voegde ik drie nieuwe boeken toe aan mijn collectie. Drie boeken die ik heb gekregen, ondanks dat februari een rustige maand is qua uitgaven en het in eerste instantie misschien geen boeken zouden zijn die ik zelf op zou pakken in de winkel. Toch ben ik er benieuwd naar, omdat je je als lezers soms nu eenmaal moet laten verrassen. Allereerst kreeg ik De levensscepter binnen een fantasyverhaal. Vervolgens kreeg ik een creatief boek creatieve handletterling voor kinderen binnen, wat altijd van pas zal komen. En tot slot een soort biografie van Teske, Nachtvlinder. Dit boek wilde ik vooral lezen omdat het voor mijn werk nuttig kan zijn.

Aankomende week wordt spannend, want dan ben ik uitgerekend. Zal ze komende week komen? Deze week is mijn man ook veel aan het werk en dat vind ik ook wel spannend! Woensdag mogen we weer langs de verloskundige komen… ik ben benieuwd hoe en wat… Spannend, spannend, spannend!

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: ik kan niet wachten je te ontmoeten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.