Dagboek: hopelijk doei zomer

Geplaatst op 2 september 2019 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Deze week hadden we (hopelijk) de laatste warme dagen van de zomer. Ik ben helemaal klaar voor de herfst en ik had dan ook best wel last van de warmte.

Voor de liefhebbers: korting in mijn shop!

Maandag

In tegenstelling tot gisteren, lukt het me vandaag veel beter om met de hitte om te gaan. Ik geef ik de ochtend bijles en daarvoor doe ik boodschappen. Hierdoor heb ik alle belangrijke dingen al gedaan voordat het echt heet wordt. In de middag pak ik mijn rust en kijk ik tv en lees ik wat. Het is echt wennen voor mij, maar het is wel beter. In de avond spelen we D&D met een speler minder. We zijn wel snel afgeleid.. Vast door de hitte!

Als ik met nat haar ga slapen heb ik altijd een Merida-look in de morgen

Dinsdag

Vandaag wordt het weer zo warm maar kan ik wel in een airco omgeving werken. Dat scheelt natuurlijk wel enorm! Het gaat best oke, maar toch kijk ik echt enorm uit naar de koelte die is beloofd. 

Na werk rij ik naar een van de meiden van Rotterdam, waar we een thee-date hebben. We waren op het eind nog met z’n vieren over en hadden sinds het begin al een klik. We waren met z’n drieen omdat de vierde net een kleine heeft gehad. 2 van de 3 zijn nu zwanger en dat vind ik zo mooi! We hebben ervaringen gedeeld, heerlijk gekletst en ik kreeg wat cadeautjes. Een van hen had de box van de babydump voor me opgehaald en de ander had voor ons allebei cadeautjes. Zo lief! 

Daarna naar huis en voor ik het wist zat ik weer in de auto om wat spullen op te halen. Ik ben zo dankbaar voor alles wat we krijgen. We eten vandaag wel erg laat en ik merk dat ik daar niet zo goed op ga. Oeps. 

Ik ben weer BHV’er voor een jaar…

Woensdag

Vannacht heb ik slecht geslapen vanwege de hitte en ik denk toch nog een beetje de zorgen van de bloeding van vorige week (is zo goed als voorbij). Deze week heb ik namelijk veel last van pijntjes vanwege de groeiende baarmoeder. Dit maakt me best onzeker. Gelukkig kan ik de verloskundige altijd bellen en begin ik de baby af en toe te voelen. Zo bijzonder! 

Vandaag voel ik me niet lekker op het werk. Ik wil regen en bliksem en koelte. Thuis trek ik dan ook snel wat makkelijks aan en plof ik op de bank. D&D zeggen we af. Halverwege de avond begint het te onweren. Ik ben er ondertussen minder bang voor, maar dat komt vooral omdat mijn man bij me is. Dat scheelt echt! We gooien snel de deur open om de binnentemperatuur van 27 graden een beetje omlaag te krijgen. 

Donderdag

Weer onrustig geslapen. Het was nog erg warm boven en het rommelde nog flink. Ik was half wakker toen er opeens een onweerklap dichtbij was, dus ik schrok me een hoedje. De rest van de nacht bleef ik onrustig. Gelukkig is het een stuk koeler, waardoor ik me op werk echt een stuk beter voel. De dag gaat ook sneller en ik krijg veel gedaan. Ik vind het heerlijk om leerlingen te kunnen helpen. 

Na werk rij ik naar huis om Rob op te halen. Ik heb heel veel nieuwe was besteld, maar ik was niet thuis toen het werd geleverd, dus lag het bij een PostNL punt. Die 17 kg vond ik een beetje zwaar… Ook kocht ik alvast cadeautjes voor mijn opa’s. 

Thuis kijk ik lekker tv (ik hou van Australische bouwprogramma’s en kookprogramma’s en nu ben ik in zo’n bui) en daarna kijk ik Pitch Perfect. Ik blijf van die film houden. Volgende week deel 2! 

Beste man ever.

Vrijdag

De laatste werkdag voor het weekend! Ik ben blij dat het koeler is, al wordt het later op de dag ook in de mediatheek wat warmer. Ik heb veel te regelen en veel te doen. Zo zoek ik de halve school af naar het lamineerapparaat, lamineer ik stapels papieren voor het brugklaskamp en kaft ik stapels woordenboeken. Halverwege de middag ben ik wel echt een beetje op en kijk ik uit naar het moment dat ik lekker naar huis kan. Even wat rust pakken. Vandaag ben ik trouwens ook 14 weken zwanger én ga ik mijn lievelingseten maken (Rob vindt het vies en ik eet vanavond alleen. Win win). 

Na werk ga ik naar de action. Hopelijk koop ik ook echt alleen dingen die ik nodig heb. 

En dat lukt zowaar. WAUW!

Daarna ben ik kapot en slaap ik een paar uurtjes. Ik twijfel of ik puf heb om te koken: Rob is er niet en ik heb ontzettend veel hoofdpijn (dit blijft helaas het hele weekend een beetje hangen).

Ik had wasco krijtjes nodig. Niet te vinden, behalve in deze frozen tekenset… Dan maar zo…

Zaterdag

Ik ben zo klaar met die pleurishitte. Ik voel me vandaag niet zo lekker en opgeblazen als een ballon. Bah. Ik lees vandaag vooral en probeer me niet zo druk te maken. Aan het eind van de middag vertrekken we richting Oudewater voor de verjaardag van mijn opa. Het is echt heel erg gezellig en als we ’s avonds weer thuis zijn, duik ik lekker onder de douche en dan in bed.

Zondag

Vandaag moet Rob werken en vier ik de verjaardag van mijn andere opa. Voor ik ga, doe ik een aantal dingen die ik nog wilde afmaken: een custom ontwerp, een andere blogpost actie en werk ik dit dagboekje af. Fijn!

Dag 100!

Gelezen

Ik ben nog steeds bezig in De genadigen. Ik probeer vooral voor werk steeds even te lezen en ik merk dat de concentratie wel beter begint te worden. Deze week lees ik ook Room service, de nieuwe Maren Stoffels, die ik als vooruitexemplaar mag lezen. Dit was lekker voor tussendoor en heerlijk spannend! 

Op donderdagavond lees ik De genadigen eindelijk uit. De volgende morgen begin ik – voor ik moet werken – in Het koninkrijk. 

Deze lees ik op zaterdag uit. Daarna pak ik Duimelijntje uit de kast en Help! Ik verveel me. Beiden zijn dun en heb ik zo uit. Daarna is het tijd voor De kleuren van schaduw. Yay, mijn leeszin begint terug te komen!

Nieuwe boeken

Niks nieuws deze week!

Komende week wordt het heerlijk koel en doe ik het nog steeds rustig aan. Langzaam wil ik verkennen wat wel en niet mogelijk voor mij is.

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: hopelijk doei zomer

  1. Ah, dat krul-effect na het met nat haar gaan slapen heb ik ook. Ik doe het dan ook iedere keer bewust. Al heeft het bij mij wel meer een Bellatrix-effect in plaats van Merida. 🙂 Vrijdag ga ik naar de kapper dus waarschijnlijk gaat het nadien weer alle richtingen uit springen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.