Dagboek: hallo 2020!

Geplaatst op 6 januari 2020 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Afgelopen week was de laatste week van 2019 en het begin van 2020… Het was bijzonder om hier bij stil te staan, omdat nu alles echt zou gaan veranderen en dat vond ik best bijzonder. Ik had ook nog lekker vakantie…

Maandag

Na bloed geprikt te hebben, wacht ik tot mama en mijn zusje er zijn. We gaan namelijk naar IKEA. Ik wilde nog wat dingen hebben en vroeg hen om mee te gaan. Zo fijn dat dit kon! 

Ik weet bijna alles te vinden wat ik wilde meenemen en rond 2 uur zijn we weer thuis. Ik ben dan echt op en krijg nog maar een paar dingetjes gedaan. 

Dinsdag

Na een rotnacht (koppijn en uren wakker liggen), start ik de dag rustig op. Ik doe boodschappen, ontwerp een nieuw kaartje voor de webshop en begin aan het geboortekaartje. Ook schrijf ik eindelijk wat blogposts. Verder doe ik maar weinig en dat is heerlijk. 

Dan vieren we oud en nieuw. Priscilla en haar man komen even langs, maar om 12 uur zijn we samen. Dat is voor het eerst sinds jaren en voelt best wel gek. Toch heeft het ook wel wat moois, omdat ons leven in 2020 voorgoed zal veranderen. 

Woensdag

We doen vandaag rustig aan, omdat we in de middag nog een rondje familie moeten doen. We gaan eerst langs bij opa en we zorgen dat we er allemaal tegelijk zijn. Dan rijden we door naar oma. Het is altijd erg gezellig om de hele familie te zien. We blijven echter niet heel lang: ik wil een beetje op tijd thuis zijn omdat ik moe ben. 

Zo vereerd!

Donderdag

Vandaag moet Rob weer werken, maar ik ben nog een aantal dagen echt vrij. Vandaag maak ik wat kaarsen en rommel ik wat in huis. Verder doe ik niet veel bijzonders, want in de middag begin ik me steeds vermoeider te voelen. Ik heb hoofdpijn en de pap is op. ‘S Avonds krijgen we visite, maar ik besluit op een gegeven moment toch naar bed te gaan. 

Vrijdag

Vandaag moet ik rustig aandoen van mijzelf en van Rob. Ik lig de hele dag op de bank en lees en kijk Netflix. Eigenlijk kan ik me niet zo veel herinneren van wat ik nog meer deed, behalve wat boodschappen. 

Zaterdag

Hoewel ik vannacht beter sliep dan de afgelopen dagen, merk ik toch dat ik soms best wel last kan krijgen van mijn bekken en gewrichten. Ik heb komende week weer een afspraak met de verloskundige en dan zal ik dat maar even bespreken. Vandaag heb ik wel meer energie en verschuif ik wat dingen in huis, lees ik, maak ik een aantal kaarsen (tja, ik wil namelijk mijn voorraad een beetje op peil hebben voor ik met verlof ben). Ook hoor ik dat het Winter Paleis echt een succes was. Morgen kan ik mijn spulletjes weer ophalen. 
Ik ruim lekker veel op in huis en in de avond is de pap op. Ik had best een goede dag!

Zondag

Vandaag doe ik redelijk rustig aan. We gaan langs het tuincentrum om wat dingen voor het aquarium te halen en daarna doe ik niet zo veel meer. Ik pak ook alvast een deel van de vluchtkoffer in voor de kleine.

Vanavond ga ik mijn spulletjes ophalen en gaan we lekker uit eten met z’n tweetjes.

Gelezen

Net na 12 uur in het nieuwe jaar begin ik in een novelle op mijn ereader, omdat ik door het pleuris vuurwerk/oorlogsgeweld in onze wijk toch nog niet kan slapen. Het wordt The dagger in the desk, een Lockwood & Co novelle. Op 2 januari lees ik mijn reread van Strange the dreamer uit en daarna begin ik in Good omens. Op zondag heb ik deze uit en heb ik even moeite om uit te zoeken wat ik daarna wil lezen. Ik kies uiteindelijk voor Muze.

Nieuwe boeken

Deze week heb ik twee boeken toegevoegd aan mijn collectie (en een boek geleend). De boeken die ik binnenkreeg waren Ninth House van Leigh Bardugo en Harry potter and the goblet of fire, de illustrated edition. Hij was eindelijk weer goedkoop.

Komende week moet ik weer werken.. Wel gek en ik moet zeggen dat ik ook echt wel uitkijk naar mijn verlof! Komende week heb ik een aantal afspraken staan: met de verpleegkundige op maandag, met de echoscopiste en verlofkundige op woensdag en met de ggd op donderdag: ik krijg dan de kinkhoestprik. Verder moet ik gewoon werken en draai ik vrijdag mijn laatste leesclub voor mijn verlof. Bizarrrrr.

Tags:

Divider

6 responses to “Dagboek: hallo 2020!

  1. Ik ben stiekem blij dat de vakantie weer voorbij is haha. De kinderen zijn weer toe aan school. Maar wel fijn dat je zelf hebt kunnen relaxen en rustig aan hebt kunnen doen

  2. Ik vind het stiekem ook wel fijn dat de vakantie weer voorbij is vooral omdat er nu eindelijk geen vuurwerk meer afgestoken wordt in de straat. Dat ging echt de hele week door vorige week en ik heb zo’n hekel aan vuurwerk.

  3. Marjolijn

    Vraagje: zo’n vluchtkoffer is voor als je rond de uitrekeningsdatum opeens naar het ziekenhuis moet en je dan meteen alles bij de hand hebt, toch?

    Volgens mij had mijn vriendin dat ook toen ze aan de laatste lootjes toe was 🙂

  4. Zo fijn als je alles lekker snel kunt vinden als je precies weet wat je nodig hebt bij IKEA. Afgelopen week heb ik ook weer een heleboel nuttige dingen ingeslagen bij de IKEA! En lekker rustig aan doen – is niks mis mee!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.