Dagboek: feestdagen

Geplaatst op 30 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

De eerste week van de kerstvakantie was er een vol sociale samenkomsten en dat was natuurlijk heel gezellig, maar ook wel vermoeiend. Op dit moment – zondag aan het eind van de middag – geniet ik van het gepruttel in mijn buik. De baby heeft afgelopen nacht een dikke rave party gehouden in mijn buik… en hoewel dat slopend is, geniet ik van elke beweging.

Maandag

Yay, de vakantie is begonnen! Nu is maandag mijn normale vrije dag, dus daar zit natuurlijk geen verschil in.. maar het idee dat ik morgen niet hoef te werken is wel lekker, hoor! 

Vandaag doe ik boodschappen en doe ik rustig aan. ‘S Avonds hebben we D&D en ik hou het helaas amper voor. Maar ik hou vol!

Dinsdag

Vandaag beginnen de feestdagen al, want met kerstavond gaan we meestal naar mijn vader, zo ook vandaag. Eerst breng ik Rob naar zijn werk, zodat ik hem als hij klaar meteen kan halen. Ik rij naar het tuincentrum voor nog wat cadeautjes (en omdat ik perse een plant in de babykamer wil) en daarna ben ik op. Ik lig op de bank en val in slaap… Ik word heel suf wakker en ben kapot. Stom, natuurlijk… maar anders hou ik het echt niet vol. 

Met Rob rij ik naar Veenendaal. Het is donker en het regent en dat vind ik vervelend rijden. Gelukkig hebben we vandaag te horen gekregen dat de auto vrijwel zeker doorgaat. 

Bij papa is het heel erg gezellig. We verwennen elkaar spontaan met kleine cadeautjes en we gaan gourmetten. 

Rond 10 uur rijden we naar huis. Ik ben kapot en ben al snel overprikkeld: omdat ik moe ben, ga ik nog meer met mijn rechteroog kijken, waardoor ik voortdurend volop in het licht van tegemoet rijdende auto’s kijk. Zo irritant. Thuis ga ik snel douchen, maar dat kan niet voorkomen dat ik een emotionele breakdown heb. Leuk joh, hormonen. 

Woensdag

Afgelopen nacht heb ik verschrikkelijk geslapen. Ik had last van mijn bekken, wat doorstraalde naar mijn buik en rug. Bijna wilde ik Rob wakkermaken, omdat ik het niet meer trok. Het kan ook dat er wat oefenweeen bij zaten, of indalingsweeen. Ik ben dus nogal leeg in de ochtend: gelukkig helpt Rob fijn in huis en hoeven we pas vanmiddag naar familie. 

Bij familie is het gelukkig erg gezellig. We gaan (weer) lekker gourmetten.

Donderdag

Vannacht slaap ik gelukkig beter en dat scheelt wel. Overdag doe ik lekker rustig aan en lees ik lekker. Rond half 3 rijden we naar mijn moeder, waar we gezellig kerst vieren. Ik – of nou eigenlijk de baby – wordt flink verwend! Bizar om me voor te stellen dat volgende kerst alles anders is!

Vrijdag

Vandaag sta ik op tijd op om wat boodschappen te doen. Er komt een vriendin langs, al komt ze later dan verwacht. Van te voren ruim ik dan ook wat babykleertjes op: ik sorteer ze op maat! We hebben zo veel van Annabel en haar man gekregen, dat het niet allemaal in de kast zou passen en ik wil niet constant moeten zoeken naar de juiste maat. 

Na een paar uur gekletst te hebben heb ik nog een paar uurtjes voor mezelf en sorteer ik nog even verder (heerlijk rustgevend, en ook goed om een beeld te krijgen bij wat we nog missen). Daarna haalt Priscilla me op, want we gaan met de zwaardvechtclub uit eten. Ik had gehoopt dat het gezellig zou worden, en het werd echt supergezellig! Het was nerdy, vol wapens, verhalen over vroeger, geschiedenis en andere grappen en grollen. Ik ben zo blij dat ik ben meegegaan en ik vind het zo leuk hoe de jongens meeleven. 

Zaterdag

Vandaag ga ik lekker rustig aan doen. Toch raak ik gefrustreerd omdat ik niet gedaan krijg wat ik wil. Dus ben ik eigenwijs en probeer ik het toch. Ik ben echt moe aan het eind van de dag.

Melisa komt ook langs en dat vind ik heel erg gezellig. Omdat ze in Londen woont, zien we elkaar natuurlijk veel te weinig. Het is gezellig en we kletsen urenlang.

Zondag

Vandaag gaan Melisa en ik naar Esmee! Na een ware Disney sing-a-long komen we aan en al snel gaan we met z’n drieën pannenkoeken eten. yummmm. Daarna besluit ik lekker naar huis te gaan, omdat ik toch behoorlijk moe ben. Onderweg merk ik dat ook, dus ik ben blij wanneer de auto weer veilig voor de deur staat en ik op de bank lig. Ik doe verder niks meer…

Nieuwe boeken

Deze week geen nieuwe boeken! Voor kerst heb ik geen boeken gekregen en alleen maar meer bonnen opgespaard… ik heb al een mooi wenslijstje gemaakt met dingen die ik volgende week wil gaan bestellen.

Gelezen


Op maandag lees ik Lady Smoke uit en daarna begin ik in Daughter of the Siren Queen, welke ik op eerste kerstdag uit heb. Op vrijdagavond lees ik in bed Ship it uit. Ook lees ik deze week De verminkte koning uit en lees ik verder in The Triumphant.

Volgende week is het wat rustiger… Oud jaar vieren we niet echt en hoewel we op 1 januari altijd een rondje familie doen, hebben we verder niet echt wat staan. Dat vind ik echt heel fijn, want het aftellen tot de bevalling is nu toch wel een beetje begonnen.

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: feestdagen

  1. Zo fijn dat jullie heel wat kleding van Annabel haar meisjes hebben gekregen. Het geld dat je daar mee uitspaart kan je mooi gebruiken om een kinderbibliotheek voor jullie meisje samen te stellen. Of iets anders natuurlijk. Maar ik denk uiteraard meteen aan boeken en voorlezen. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.