Dagboek: Emmy de taxi

Geplaatst op 25 november 2019 door Emmy in Persoonlijk / 0 Comments

Deze week was – ondanks dat ik door de toetsweek vaak lekker vroeg naar huis kon – nog best intensief. Ik had veel aan mijn hoofd en kon daardoor niet altijd mijn rust vinden. Ook was ik aan het begin van de week niet lekker en leek het erop alsof ik griep zou krijgen. Aan het eind van de week ging het beter en kon ik zelfs weer wat kaarsen maken!

Maandag

Mijn wekker gaat af en ik schrik wakker. Hoezo zo vroeg? Kak. Verkeerde aangezet! Snel zet ik hem op 1,5 uur later… want dan ben ik nog ruim op tijd voor IKEA wat kasten komt afleveren. Maar om 8 uur word ik wakker gebeld door de bezorgers. Ze zijn er met een kwartiertje. ARGH! Nou ja, liever te vroeg dan dat je om 11.50 nog steeds duimen zit te draaien. Wel zuur dat ik bijles heb afgezet terwijl ik toch alle tijd had gehad. Maar ik zie het maar zo: nu heb ik echt de hele dag voor mezelf. 

Zin in! Ik heb ook allemaal fijne dingen op de planning. 

In de middag word ik echter niet lekker. Ik probeer me lekker te focussen op de baby in mijn buik, maar iets veel later moet ik toegeven dat de griep mij misschien in zijn greep heeft. Ik besluit op bed te gaan liggen en blijf dat doen tijdens D&D. Vet jammer. Ik kijk half tv, krijg geen letter gelezen en slaap af en toe een beetje. Hopelijk voel ik me morgen beter. 

Dinsdag

Ondanks dat ik me niet lekker voel, besluit ik toch te proberen om te gaan werken. Een collega zou me het liefst meteen naar huis sturen, maar ik ben eigenwijs. Wel zeg ik yoga af en neem ik me voor vanmiddag weer lekker op de bank te gaan liggen. 

Thuis voel ik me gelukkig best oke. De middag gaat lekker langzaam en ik wissel lezen af met tv en met een aantal taakjes. Zo ruim ik al een deel van mijn kast in de nieuwe werkkamer in en dat voelt heel goed. Lekker opgeruimd! 

Woensdag

Vandaag werk ik en als ik thuis kom voel ik me verschrikkelijk. Super chagrijnig en ik barst in huilen uit. Ik zie door de bomen het bos niet meer en ik heb geen idee meer wat ik allemaal moet regelen en hoe ik dat moet doen. Alles is me gewoon even teveel. Rob en ik kijken samen naar onze planningen om wat dingen te regelen en dat levert rust op. Ik lees nog wat en ‘s avonds ruim ik de twee kratten op de werkkamer nog even op. Mijn stuk is nu klaar en ingericht en dat vind ik fijn. 

Donderdag

De baby is van pruttelen overgegaan op echt schoppen en dus werd ik vannacht vijf keer wakker gemaakt. Prima natuurlijk, behalve wanneer ze mijn blaas als trampoline gebruikt of mijn maag als boksbal. Ik ga met een lichte hoofdpijn naar het werk en met een goede planning in mijn hoofd. Ik heb namelijk een aantal dingen die ik echt moet regelen vandaag. 

Dit gaat gelukkig heerlijk vlot en veel dingen zijn veel sneller opgelost dan verwacht. De tijd gaat ook heerlijk vlot vandaag en ik kijk uit naar vanavond: dan gaan we weer wat babyspul kopen. 

Ook krijg ik vandaag weer een heel fijn manuscript binnen van een uitgever. Ik help hen met het beoordelen van manuscripten en dat vind ik heel erg leuk om te doen. 

Thuis teken ik nieuwe labels en daarna is het aftellen tot ik mijn man kan ophalen. Ik kreeg namelijk het spontane idee om vanavond babywinkels te bezoeken. We kopen vooral heel veel praktische dingen en ik ben met alles superblij. Het ziet er prachtig uit en past heel goed bij het kamertje. Ongelofelijk dat er over zo’n 14 weken een kindje in het wiegje ligt. 

Vrijdag

Vandaag heb ik maar moeite om aan de slag te gaan. Ik heb slecht geslapen en nergens zin in. Op school krijg ik niet alles gedaan wat ik wilde: teveel afleiding en dingen tussendoor… volgende week weer een week! 

Toch mag ik aan het eind van de dag niet klagen: ik heb bijna alles kunnen doen wat ik wilde doen… Naar zwaardvechten om te gaan kijken lukt me niet, want ik ben toch wel erg moe. Ik ga lekker naar bed zodra Rob thuis is. 

Zaterdag

De wekker gaat vandaag om 6 uur en vermoeid stap ik uit bed. Vandaag speelt ik taxi voor Rob, omdat ik die prikkels van Dutch Comic Con niet meer aankan om er zelf te gaan staan. Rond kwart voor 8 zijn we er en begint Rob met uitladen. Baby heeft de hele rit op mijn blaas staan stuiteren, maar officieel mag ik niet naar binnen natuurlijk! Gelukkig is er een bewaker die meewerkt en mag ik toch even mijn blaas verlichten. 

Als de auto leeg is (en een van mijn lampen kapot), rij ik naar mijn nichtje om gezellig bij te kletsen en thee te drinken. Het was een spontaan idee en het was echt even gezellig. Ook rijden we even langs haar vriend, die mijn lamp vervangt. 

Na boodschappen doen ben ik pas rond kwart voor 12 thuis.. Ik ben op! Lekker op de bank wat afleveringen van The Dragon Prince kijken en daarna een programma over bevallen (hallo huilbuien). Wat lezen en wat kaarsen maken; ik krijg veel gedaan van wat ik eigenlijk wilde doen en dat geeft me een goed gevoel. Al verwacht ik wel dat ik straks kapot moe ben. 

Zondag

Het is weer vroeg op om Rob naar Comic Con te brengen. Ik merk dat de baby heel erg reageert op in de auto rijden: ze wordt dan constant wakker. Heel mooi natuurlijk, maar niet als ze tegen je blaas ligt te schoppen.

Thuis ga ik lekker aan de slag en maak ik eindelijk weer wat kaarsen. Rond 1 uur heb ik de laatste afleveringen van The dragon prince gekeken, wat gelezen en een tal kaarsen gemaakt en heb ik het gevoel alsof ik nog zeeen van tijd heb. Maar dan is mijn energie op en stort ik in. Ik moet ook echt even in bed gaan liggen om bij te tanken. Het idee dat ik straks nog een heel stuk moet rijden staat me tegen, maar ik heb weinig keuze.

Gelezen

Op dinsdag lees ik De tombe van de Tiran (deel 4 van Apollo) uit en die vond ik ergens een beetje tegenvallen? 

Daarna lees ik wat ik Wicked Saints, The Near Witch en in een Supernatural pocket. Ik vind het lastig kiezen momenteel, dus ik lees vanalles voor elkaar. Ook lees ik weer een manuscript voor een uitgever. Ik vind dat ook echt heerlijk om te doen: mijn kennis en expertise inzetten. 

Zowel The Near Witch als de Supernatural pocket lees ik op woensdag uit. Ik lees vanalles door elkaar, maar op dit moment werkt dat eventjes voor mij. 

Op vrijdag lees ik Wicked Saints uit en ik ben enigszins teleurgesteld.. Ik vond dit boek zo niet indrukwekkend. 

Daarna begin ik in een boek dat me veel meer boeit: Daughter of the Pirate king. Wat een heerlijk boek voor tussendoor. Ik lees hem op zaterdag meteen uit en begin daarna in Zonder handen. Ik nam me voor deze ook lekker uit te lezen op zondag, maar helaas had ik geen energie. Wel heb ik nog een stuk gelezen in Spin the dawn: dit boek vind ik echt heeeeerlijk, dus ik probeer er zo lang mogelijk van te genieten.

Al met al las ik 5 boeken uit deze week en las ik nog een deel boeken voor een gedeelte. Een heerlijke leesweek, dus.

Nieuwe boeken!

Deze week doe ik vooral heel erg veel boeken weg! Waarom las je gisteren… Dit geeft me toch eens een goed gevoel joh! Eindelijk voelt het alsof ik weer een beetje grip krijg op mijn TBR. Daarentegen bestelde ik ook weer een berg boeken vanwege de amazon sale… oeps. Maar dit zijn wel stuk voor stuk boeken die ik echt heel graag wil lezen. De boeken die ik wegdeed waren dit vooral niet. 

Deze week dus geen nieuwe boeken op mijn deurmat, maar er komen er wel veel aan… ook met de feestdagen. YAY!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.