Dagboek: eindelijk weten we het geslacht & heb ik vakantie

Geplaatst op 21 oktober 2019 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Afgelopen week had ik lekker een weekje vakantie, al moet ik bekennen dat ik niet helemaal tot rust ben gekomen. Ik had namelijk geen enkele dag echt vrij en ergens baal ik daar wel van. Komende week wordt best druk, dus ik ga er goed op letten dat ik mezelf niet voorbij loop en mijn grenzen aangeef.

Maandag

Woehoeeee… vakantie! Na een uurtje bijles doe ik lekker rustig aan en hou ik de middag vooral vrij. Ik neem me voor niet teveel te doen, maar ik krijg gelukkig toch aardig wat voor elkaar.

Dinsdag

Vandaag slaap ik heerlijk uit voordat Rob en ik even een pakketje gaan uithalen. Zo fijn om even geen wekker te hebben! Vandaag wordt ook eindelijk ons toilet gerepareerd. Binnen 3 minuten was het geregeld… Mijn blaas is DANKBAAR! 

In de avond fiets ik naar de stad voor mijn eerste les zwangerschapsyoga. Ik hoop daar nuttige ademhalingstechnieken te leren én wat spieren te trainen. Ik heb de laatste tijd namelijk veel last van mijn rug en nek en ik hoop dat dit gaat verbeteren! Het is echt heel erg prettig en ik ga met een goed gevoel naar huis. Ik kom echter compleet in paniek thuis omdat een van de andere vrouwen vertelt hoeveel moeite ze had met het vinden van een kinderdagverblijf. Ik ben dat ook aan het regelen, maar ik heb nog niet van iedereen bericht. Ik besluit meteen te mailen en binnen 2 minuten heb ik een appje. Heel netjes: blijkbaar was er iets misgegaan met de mail en op woensdag heb ik een afspraak kunnen maken. Volgende week heb ik mijn eerste rondleiding. Met een geruster hart ga ik naar bed.

Woensdag

Om kwart voor vijf ben ik wakker en heb ik honger en na een uur val ik gelukkig weer in slaap. Daarna zijn de baby en ik nogal aan het stuiteren, want vandaag hebben we de 20-weken echo! Niet alleen kijken we hierbij of alles in orde is met de kleine, we zullen ook eindelijk het geslacht kunnen zien!

Als we aankomen, blijkt het spreekuur enorm uit te lopen. NOEESSSSS. Gelukkig zijn we toch nog redelijk op tijd aan de beurt en mogen we een half uur naar onze kleine frummel kijken. Ik ben verliefd en alles is in orde!

Daarna thuis even bezig met mijn blog en het lezen van een manuscript alvorens het tijd is om naar Eindhoven te gaan. Daar heb ik een afspraak over Yalfitval en mijn boekpresentatie! Superleuk, natuurlijk!

Donderdag

Vandaag word ik wakker met migraine. Gisteren was blijkbaar toch even teveel. Ik doe rustig aan en lees vooral wat. Tegen het eind van de middag is gelukkig het pakketje waar ik op wachtte op tijd binnen. Ik ga namelijk eten bij mijn vader en zijn vriendin en haal verf op voor de kinderkamer. Ook zoek ik fantastische gordijntjes uit. Zo blij! Thuis ga ik snel naar bedje toe. 

Vrijdag

Ook vandaag doe ik rustig aan. Ik baal eigenlijk wel dat mijn vakantie bijna voorbij is en ik geen hele dag vrij heb kunnen nemen. Maar goed, het zij zo. Vandaag doe ik rustig aan en redelijk op tijd stap ik op de bus. Samen met Priscilla reis ik richting Boxtel, waar Manon bij ons komt en waar we in de NS-bus stappen. Voor de zekerheid heb ik mijn baby-on-board button op. 

We shoppen wat (voor de baby) en gaan dan gezellig eten. We hebben vervolgens een fantastische leesclub in de boekhandel. De discussie is fantastisch en Het Schaduwjaar krijgt uiteindelijk een 9,1 gemiddeld, wat volgens mij het hoogste ooit is! Superleuk, want ik vond dit zelf ook een fantastisch goed boek. 

Dankzij Annabel en haar moeder worden we veilig afgeleverd in Den Bosch en rond een uur of elf kan ik naar bed. Ik ben doodop, maar kan niet slapen. Bah. 

De rest van de nacht word ik geplaagd door nachtmerries. Vannacht droomde ik dat mijn baan opgeheven werd en daar werd ik natuurlijk niet met een prettig gevoel door wakker! 

Zaterdag

Vandaag gaat de wekker vroeg, omdat ik samen met mijn moeder naar het In de wolken festival ga! De negen maandenbeurs ga ik namelijk missen, omdat ik dan precies ben uitgerekend. Ik ben moe, maar heb gelukkig geen migraine, waar ik blij mee ben. Vinden jullie het ook altijd zo irritant dat wanneer je wakker wordt en hoop nog uren te kunnen slapen, de wekker al over 20 minuten blijkt te gaan? Dat had ik dus vanmorgen, toen ik wakker schrok uit een nachtmerrie. 

Het festival was ontzettend leuk en ik ben heel blij dat ik dit met mijn moeder heb kunnen delen. Het was gezellig en ik en de kleine meid zijn ontzettend verwend. Na een paar uur begon het behoorlijk druk te worden en besloten we terug te gaan naar Schiphol om te lunchen.

Rond een uur of vier was ik thuis en ben ik nog even boodschappen gaan doen voor ik uitgeput op de bank ben gaan liggen.

Zondag

Ik was enorm bang dat vandaag in het teken zou staan van migraine, vanwege de twee drukke dagen hiervoor, maar het viel gelukkig mee! Ik heb rustig aan gedaan, al voelde ik me wel onrustig over de komende week. Tijdtechnisch zal ik me af en toe moeten haasten en daar kan ik niet zo goed tegen.. zeker nu niet. Maar het zij zo. Vandaag lees ik, pak ik spullen in voor morgen en voor fantasyfest en rommel ik wat aan. Vanavond gaan we bij ABC eten. Rob is daar zoooo enthousiast over: het moet vast leuk worden.

Gelezen

Op dinsdag lees ik eindelijk Schimmen van de schaduwmarkt uit. Ik hou van Shadowhuntes, maar man man man, wat was dit een worsteling. Jammer. Maar één verhaal wist me echt te boeien. Ik lees momenteel wat boeken door elkaar, maar ik weet The Demon World op vrijdag al uit te lezen. Daarnaast ben ik begin in The Modern Faerietales van Holly Black. Ik merk echter wel dat dit haar eerdere werk is…Daar lees ik behoorlijk wat in, maar na een tijdje ben ik het even zat. Ik besluit Birthday op te pakken. Dit boek maakt heel veel indruk op me en ik blijf het steeds oppakken om verder te lezen.

Nieuw

Ik krijg op dinsdag twee boeken binnen: The iron sisters (ik snap eigenlijk niet waarom er geen Nederlandse titel is gekozen, in plaats van een Engelse) en De tombe van de tiran van Rick Riordan. Op vrijdag krijg ik Borealis binnen. Dit boekje is onderdeel van de Nederland leest actie van komende tijd. 

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: eindelijk weten we het geslacht & heb ik vakantie

  1. Ik heb eigenlijk alles van Clare gelezen maar ik twijfel nog steeds over schimmen op de schaduwmarkt en de nieuwe serie over Magnus en Alec. Ik ben bang dat het te veel wordt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.