Dagboek: eindelijk begonnen met ‘verbouwen’.

Geplaatst op 30 september 2019 door Emmy in Persoonlijk / 3 Comments

Afgelopen week was een vrij gewone werkweek waarin ik veel bij moest komen van Elfia en het feit dat ik maandag perse alles wilde schoonmaken. Daarnaast maakten we eindelijk een beginnetje aan de ‘verbouwing’. We gaan namelijk wat kamers doorschuiven voor de babykamer en daar zijn we nu aan begonnen.

Maandag

Ik ben echt kapot na Elfia, maar toch vrij vroeg wakker. Daarna doe ik veel te veel, want ik stoor me aan de zooi in huis. Ik wacht op een pakketje, tel al mijn producten voor de webshop, doe boodschappen, poets de badkamer, alle vloeren en de wc, doe de afwas en ga zo maar door. Ik ben kapot! Gelukkig gaat D&D vandaag niet door en kan ik vroeg naar bed. 

Dinsdag

De werkdag gaat vandaag echter supersnel voor mijn gevoel en dat is prettig. Als ik thuis kom, is papa ook al bijna klaar. Hij heeft voor ons wat dingen op zolder gebouwd en lichtpunten verlegd, zodat we onze winkelvoorraad kunnen verplaatsen. Echt heel erg fijn! Ik kan niet wachten om met de babykamer aan de slag te kunnen gaan! 

Daarna merk ik weer eens hoe kut social media wel eens kan zijn.. Maar goed.. Let it go en door! Ik kijk ‘s avonds tv en heb een telefonisch interview. Mijn energie zakt weg en ik ga te laat naar bed. 

Woensdag

Vandaag voel ik me helemaal niet lekker. Ik heb last van mijn rug en van bandenpijn (dit voel je wanneer je baarmoeder groeit tijdens de zwangerschap). Hierdoor ben ik erg moe en ook erg chagrijnig. Gelukkig neemt het slechte humeur wat af tijdens mijn werkdag én weet ik ook nog wat te schetsen voor Supernerd. 

Thuis voel ik me wel wat beter en doe ik rustig aan. Ik lees wat en kijk tv en ik ga op tijd naar bed: mijn rug zit helemaal vast en ik voel een nare hoofdpijn opkomen. 

Donderdag

Het voelt vandaag als woensdag. Zo gek! De dag gaat best snel, want ik heb nog wat dingen liggen. Ook ga ik samen met de leesconsulent boeken uitzoeken in het magazijn van de bibliotheek, omdat mijn planken schrikbarend leeg zijn! Hopelijk komen ze snel op school aan! Na de uren huiswerkklas rij ik lekker naar huis, waar ik voor de tv ga zitten met mijn verfdoos en wat tekeningen begin in te kleuren. 

Ik doe niet meer zo veel deze avond… Ik leer het echt hoor, rust nemen! Vindt de kleine ook fijner. Ik kan echt niet wachten tot de 20-weken echo! 

Vrijdag

Yay! Bijna weekend! Ik heb vet veel zin in vandaag tot een collega vraagt of ik even wat voor haar wil lamineren. Het is moeilijk veel en ze verwacht ook nog dat ik alles knip. Ik ben er twee uur mee bezig en knip mezelf een blaar. Daarna neem ik lekker pauze met mijn collega’s (doe ik meestal niet) en dat is heel relax. Even tot rust komen. Daarna ga ik weer lekker aan de slag met de dingen die ik nog had liggen voor vandaag. 

Na het werk rij ik door naar mijn moeder. Het is druk op de weg, maar nog net geen file. Tot ik bij de brug over de Rijn kom en een kwartier stil sta. We kletsen gezellig en we eten een heerlijke bietjes stamppot. Rond half 9 ben ik thuis en ga ik Dance Dance Dance kijken. Rob en de jongens zijn aan het gamen, dus ik kan me helaas niet heel erg op de tv concentreren.

Zaterdag

Vandaag slaap ik uit terwijl Rob even naar zijn werk moet. Als hij thuis is ga ik even boodschappen doen en haal ik mijn baby-tas op bij de Kruidvat (heel handig, met luiers, doekjes en wasgel). Ook koop ik hydrofiele luiers, een mobiele met muziek en een speentje. Rob koopt sokjes. Vet schattig. Daarna rij ik nog even snel langs de kringloop.

Vandaag werk ik ook aan de illustraties van Supernerd. Ik heb van de week de laatsten afgemaakt en die wil ik even digitaal verbeteren en in de tekst plaatsen. Ook maak ik een schets voor de kaft. Ik kan niet wachten om het op te sturen!

Verder probeer ik te lezen en rustig aan te doen vandaag.. Ik heb het nodig. Toch schieten mijn gedachten constant heen en weer.

Ik besluit ook dat ik weer in mijn negen maanden dagboek wil schrijven en herinner me dat mijn moeder degene die ze over mij bijhield in mijn jeugdkrat heeft gedaan. Ik vraag Rob of hij wil helpen zoeken en al snel ligt het boek in mijn hand. Ik vind het heel bijzonder om over haar zwangerschap te lezen, vooral omdat er behoorlijk wat overeenkomsten zijn. Zo bijzonder!

Zondag

Vandaag wil ik echt een aantal zaken doen, maar mijn lijf fluit me steeds terug: ik hou het steeds maar even vol en dan moet ik pauze nemen. Dit vind ik best heftig, maar er zit niks anders op dan te luisteren. In de loop van de dag begin ik ook een beetje hoofdpijn te krijgen. Ik lees wel lekker veel vandaag!

Nieuwe boeken

Op dinsdag ben ik net op tijd thuis om een pakketje van Moon aan te nemen. Hierin zit Nocturna, hun nieuwste fantasy. Op woensdag ontvang ik het uiteindelijke exemplaar van Het schaduwjaar. Het boek heeft ook een gesigneerde bookplate #fangirling

In het weekend ontvang ik ook nog Dance or die. Een fijne haul.

Gelezen

Ik ben nog steeds bezig met Arthur, waar ik elke dag een stukje uit probeer te lezen. Ook kom ik verder in Midnight Alley. Op donderdag begin ik aan deel 2 van de Poortwachters serie en lees ik Dolores Dolly Poppedijn, het geschenk van de spannende boekenweken. Dat vind ik maar een vies en gruwelijk verhaal. Daarna lees ik een ander boekenweek geschenk: Van Gogh sneed hier nooit een oor af. Het boekje was heeeel anders dan ik had verwacht, maar eigenlijk veel toffer! Ik neem me meteen voor om meer dan die boekjes te lezen, omdat ik er nog een aantal op mijn planken heb staan.

Op zaterdag lees ik Arthur eindelijk uit en ’s avonds in bed Midnight Alley. Met beiden ben ik lang bezig geweest! Op zondag begin ik in Dance or die en die heb ik zo uit. Ik kende het verhaal natuurlijk al én Chinouk schrijft super lekker. Daarna maak ik een beginnetje in Het nebula-mysterie.

Toch nog een aardige leesweek zo!

Komende week werk ik drie dagen op school en hebben we één dag studiedag, waarbij ik naar een school in Eindhoven moet. Ik ga proberen te sporten op vrijdag en zaterdag ga ik naar Rotterdam om te spreken op de PCOS dag. Daarna ga ik afspreken met Esmee. Ook hoop ik dat we een beetje verder komen met alle kamers, en ga ik alvast wat inpakken voor YALFU (en nieuwe kaarsen maken, natuurlijk!)

Tags:

Divider

3 responses to “Dagboek: eindelijk begonnen met ‘verbouwen’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.