Dagboek: de schrik van ons leven

Geplaatst op 26 augustus 2019 door Emmy in Persoonlijk / 9 Comments

Deze week was heftig. Heel heftig. Ik had zo veel zin om dinsdag weer te beginnen, maar in plaats daarvan gingen we met spoed naar het ziekenhuis.

Maandag

Vandaag gaat de wekker vroeg, want het schooljaar begint! Ik hoef alleen maar naar de openingsvergadering en daarna heb ik weer een middagje vrij. Ik kijk wat glee, teken wat en doe rustig aan. Vanavond hebben we D&D en morgen beloofd een druk dagje te worden met werk en een culinaire wandeling. 

Dinsdag

De wekker ging. Ik liep naar de badkamer en kreeg de schrik van mijn leven. Als je zwanger bent wil je één ding niet: bloedverlies. Vooral niet als het veel is. (Sorry, een beetje grafisch). Ik raak volledig in paniek en we bellen het ziekenhuis. We mogen meteen langskomen. In de volle overtuiging dat we ons kindje gaan verliezen beland ik op de behandeltafel. 

Ik heb me nog nooit zo dankbaar gevoeld toen de verloskundige kwam kijken en een echo maakte, waarop we een heel mooi beweeglijk kindje zagen en een heel mooi kloppend hartje hoorde. Ik moet weer enorm huilen als ik dit type. Ik was zo ontzettend bang. 

Van de dokter moet ik vandaag rustig aandoen en mag ik niet werken. De bloeding kan nog even aanhouden, maar ons kindje is in orde, Godenzijdank. 

Thuis ben ik op. Ik ga op de bank liggen en doe rustig aan, bel nog met wat mensen en mijn werk. Dit was zo niet het plan van vandaag…

Woensdag

Na een vrij rustige nacht – gelukkig – besluit ik om woensdag toch te gaan werken. Ik ga met de auto naar het werk, wat aan de ene kant heel lui voelt, maar nu wel echt nodig is. Ik duik er meteen in en help vele leerlingen al aan boeken, wat een fijne afleiding is. Wel merk ik dat mijn lichaam een paar keer aangeeft dat ik rustig aan moet doen. Ik doe mijn best en schuif wat van de dingen die ik wilde doen door naar later. Dat kan prima. 

Ook begin ik langzaam weer na te denken over welke kaarsen ik de komende maanden wil gaan maken. Ik denk dat het een leuk lijstje wordt!

In de avond doe ik niet zo veel: ik merk toch dat het nieuws van gisteren en een eerste hele dag werken aardig wat energie heeft weggekaapt en ga dus op tijd naar bed. D&D hadden we al afgezegd. 

Donderdag

Het voelt vandaag helemaal niet als donderdag… Ik ga naar werk en help daar weer lekker veel leerlingen. Ik vind het zo leuk dat ze al vanaf het begin van dit schooljaar met een glimlach langskomen. Ook bespreek ik wat kleine zaken die ik dit jaar wil gaan aanpakken. 

Als ik naar huis rijd heb ik nog heel veel zin in de leesclub, maar als ik thuiskom voel ik me opeens helemaal niet lekker worden. Ik besluit meteen op de rem te stappen en zeg de leesclub af, hoe jammer is dat ook vind. Ik ga vroeg naar bed en hoop dat de bloeding snel minder wordt. Ook krijg ik vandaag echt een heel lief kaartje binnen. Ik ben daar echt door geroerd. Zo lief! 

Vrijdag

Het verbaasd me hoeveel leerlingen er al boeken komen halen. Ik vind dat echt heel leuk, omdat ik ze kan helpen en ik ook echt samen kan werken met docenten om boeken te promoten.

Het is een vrij rustige dag en voor mij is het nog even zoeken hoeveel ik op een dag trek om te doen. Alles is nog netjes en er worden nog niet zoveel boeken ingeleverd, dus op dat vlak is het nog rustig. Ondanks dat het vandaag heel relaxt is, kijk ik wel uit naar het weekend. Het is wel wennen zo! 

Zaterdag

Vandaag helpen we vrienden met verhuizen. Nou ja.. Rob helpt en ik kijk toe omdat ik even niet moet tillen. Ik voel me behoorlijk nutteloos, al kan ik wel een keertje rijden en koop ik ijsjes.

Halverwege de middag neem ik afscheid zodat ik naar Thyrze kan. Zij viert vandaag haar afscheidsfeestje omdat ze gaat studeren in Zuid-Korea. Het is zo gek dat we elkaar waarschijnlijk weer zien als de baby is geboren…

Zondag

Ik word wakker met hoofdpijn en voel me de hele dag ontzettend sloom. Door de warmte gaat het niet zo lekker: ’s middags besluit ik maar even op bed te gaan liggen… Ik kijk enorm tegen de komende dagen op… En dit is ook de reden dat mijn dagboekje wat later online is gekomen.

Gelezen

Het lezen wil nog steeds niet deze week. Ik lees een paar W.i.t.c.h. Magazines, dat lukt me dan weer wel. Langzaam vorder ik in De Genadigen. Ik merk dat een kwartiertje lezen voor ik naar werk ga wel echt heel prettig is, vooral nu ik ‘s middags en ‘s avonds er weinig puf voor heb. 

Nieuw!

Op donderdag krijg ik een boek binnen, namelijk Achtervolgd door te tijd. Hoewel ik dus niet veel lees op het moment, ben ik er wel erg benieuwd naar. Daarnaast kreeg ik ook Het koninkrijk binnen. Hier ben ik erg benieuwd naar en de kaft is prachtig!

Tot volgende week!

Tags:

Divider

9 responses to “Dagboek: de schrik van ons leven

  1. Ik heb ook een paar keer zo’n schrikmoment gehad toen ik in verwachting was van Noud dus kan me wel een beetje voorstellen hoe je je voelde. Gelukkig is alles in orde met jullie. Blijf vooral goed naar je lijf luisteren en geniet (hoe moeilijk dat soms ook is, want een zwangerschap is sowieso spannend maar wanneer er een heel proces aan vooraf gaat des te meer. Ik know the feeling ?)

  2. Petra

    Wat een schrik! Gelukkig dat alles goed is afgelopen. Wijs dat je het daarna rustig aan gedaan hebt, en naar je lijf hebt geluisterd.

  3. dreyal

    Heftig. Ik heb 9 miskramen gehad dus snap de angst maar al te goed 🙁 Nu weer zwanger 6,5 week (ik plaats dit even anoniem daarom) en zou alleen al blij zijn met een fatsoenlijke goede echo.. Ik mag zelf van het ziekenhuis niks tillen en vooral veel rust houden. Sporten mag ik wel mits aangepast.

    • Ik duim voor je!!! Ik mag ook zo min mogelijk tillen en veel rust houden. Ook ik heb mijn sporten moeten aanpassen, maar ik ben nu al blij als het lukt om een stuk te wandelen, met dit weer. Heel veel sterkte!

  4. Ik kan gewoon je angst voelen, heel herkenbaar, dan staat alles even stil en besef je ineens hoe kwetsbaar het leven is. Doe rustig aan, luister naar je lichaam en heb vertrouwen in die hummel die in je groeit en in je lijf. Een hele dikke knuffel en ik vind je zo’n topper! Dikke kus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.