Dagboek: de dagen vloeien in elkaar over

Geplaatst op 17 februari 2020 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Deze week tik ik de 38 weken aan en dringt het meer en meer tot me door dat ons kindje eraan komt. We bestellen een geboortebord, testen de maxi-cosi uit en ik merk dat de dagen langzaam in elkaar over beginnen te vloeien. Elke dag lijkt een beetje op de vorige en aan de ene kant vind ik dat prima, omdat het me veel rust geeft, maar aan de andere kant brengt het me ook wat onrust, omdat ik ergens niet meer gedaan krijg wat ik wil?

Maandag

KABOEM! Ik schrik ‘s morgens wakker van een enorme onweersklap. Lekker dan. Thanks storm. Vandaag nam ik me voor zo rustig mogelijk aan te doen, zodat ik ‘s avonds DnD kon spelen. En toen ging het niet door. Argh! We hebben er gelukkig nog wel een gezellig avond van gemaakt. 

Dinsdag

Vandaag breng en haal ik Rob naar zijn afspraak en doe ik in de tussentijd boodschappen. ‘S Middags besluit ik toch even te gaan slapen, want ik merk dat wanneer ik ‘s avonds later ga slapen, ik beter slaap. In de avond kijk ik tv en merken we beiden dat we niet echt honger hebben, waardoor we laat eten. We zijn ook bezig met nog wat babyzaken. Spannend! 

Woensdag

Vandaag geef ik nog een uurtje bijles en dan komt mijn moeder gezellig langs. Ik doe vandaag dus niet zo veel, maar dat is natuurlijk helemaal prima! Lekker rusten. 

Donderdag en vrijdag

Ik kan me eigenlijk niet echt meer herinneren wat er vandaag is gebeurd. Dit bedoel ik dus een beetje met de dagen die in elkaar overvloeien. Ik doe boodschappen, rust, lees, kijk tv en doe mijn ding. Ik kijk/binge veel minder dan ik van te voren had bedacht. En weet je? Prima. Ik doe lekker waar ik behoefte aan heb.

Zaterdag 

Vandaag doen we even boodschappen en ik de middag pak ik lekker mijn rust, zodat ik ’s avonds naar de verjaardag van Priscilla kan. Ook teken ik vandaag aan een aantal commissies en lees ik wat. Verder is het een rustige dag… zoals de hele week eigenlijk al.

Zondag

Eerlijk: ik verwachtte een rotnacht, zoals eigenlijk alle nachten van de week. Ik kan niet lang meer lekker liggen, moet veel plassen en heb ’s nachts steeds meer last van oefenweeen. Gelukkig valt het toch redelijk mee, al merk ik na een paar uur toch wel dat ik constant op een halve batterij loop. Dat accepteer ik dan ook maar.

We kijken Wie is de mol terug, doen wat aan het huishouden en daarna doen we rustig aan. Het wordt echt zo’n lummelzondag en ik ben blij dat we lekker samen thuiszijn. Ik blog wat, lees wat en teken ook weer wat. Een paar aanvragen (ik kreeg er toch meer dan ik eigenlijk bedacht had), schuif ik door naar de rest van de week. Kijk, ik leer nog eens goed voor mezelf zorgen.

Gelezen

Ik lees op maandag Veer van de valk uit en neem me ergens voor dat ik elke dag een (dun) boek wil lezen. Dat lukt natuurlijk niet… want ik begin dinsdag in Winterberg en deze heb ik pas donderdag uit. Daarna begin ik in De piratendief, deel 3 van Iskari en deze heb ik zondag uit. Ik lees niet elke dag heel veel en dat heb ik ook geaccepteerd. Ik lees wanneer ik zin en behoefte heb.

Ook lees ik deze week een manuscript uit, waar ik een leesrapport over schrijf en lees ik een stuk in The Storm Crow voor het slapen gaan. Deze fantasy doet me aan veel andere YA fantasy’s denken, maar het leest wel lekker makkelijk weg. Als ik mijn ereader uit bed gooi (en die is nu HOOG), is hij gelukkig nog heel. phiew!

Nieuw

Yay, aan het begin van de week ontvang ik mijn Ierse versie van Harry Potter. Dit boek wilde ik al heel lang en toen ik in Ierland was, kocht ik het niet. Daar heb ik zoooo veel spijt van gehad! Op woensdag ontvang ik twee boeken: The art of brave en De dubbele helix. Ik doe ook weer erg veel boeken weg deze week. 

Zou de kleine volgende week komen? Of lig ik nog voornamelijk te tekenen op de bank? We gaan het zien!

Tags:

Divider

6 responses to “Dagboek: de dagen vloeien in elkaar over

  1. Marjolijn

    Die profielfoto is prachtig! Ben ook benieuwd wanneer de baby komt; of ze op tijd is of je nog twee weken met haar rond laat sjouwen :p

  2. De intro van deze blogpost is echt zo herkenbaar. Doordat ik niet kan gaan werken en dus meestal een hele dag alleen thuis ben lijken op de duur alle dagen op elkaar. Dan is er plots een week voorbij en heb ik het idee dat ik niets heb gedaan. Het is ondertussen zo ver gekomen dat ik vrijwel alles wat ik doe noteer zodat ik nadien in mijn agenda kan zien dat ik heus wel wat gedaan heb. Ik ben hier trouwens mee aan het aftellen en ben heel benieuwd wanneer jullie meisje van zich gaat laten horen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.