Dagboek: de babykamer schilderen

Geplaatst op 4 november 2019 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

Voor het eerst sinds ooit schrijf ik mijn dagboekje eens niet op mijn laptop, maar op mijn telefoon. Ik heb geen energie om mijn laptop te pakken en er eigenlijk ook geen zin in. Ik had een drukke week en heb een groot deel van de dag lekker geslapen en genoten van het gepruttel in mijn buik. Mochten er gekke autocorrects in dit dagboekje staan… ach. 

Maandag

Na een zwaar en heftig weekend neem ik me voor om zo veel mogelijk rust te pakken op deze maandag, ook al weet ik ook wel dat mijn to do list daar totaaaaal niet op aansluit. Ik besluit vooral te kijken wat ik kan en als het niet lukt, dan is er altijd nog een volgende dag. Ook vrienden en familie drukken me echt op het hart dat ik rustig aan moet doen en tja, jullie weten hoe lastig ik dat vind!

De dag begint bij wederom een bezoekje aan een kinderdagverblijf. Na de rondleiding weten we voor welke opvang we willen gaan en dat is een hele geruststelling. Thuis rommel ik nog wat aan (zoals het opruimen van mijn producten en het samenstellen van een winkelbestelling) voor ik bijles ga geven. Daarna doe ik boodschappen (en verlies ik mijn bonuskaart in de winkel, hallo zwangerschapsbrein!) en daarna gun ik mezelf rust voor ik koekjes ga bakken. Mijn ambitieuze plan om kaarsen te gaan maken, gaat dus echt niet lukken en schuif ik vooruit. 

Elk jaar bak ik koekjes voor Halloween, vooral voor de D&D groep. Helaas gaat D&D niet door, maar een paar spelers besluiten toch te komen. Uiteindelijk eten we koekjes, drinken we thee en doen we niks anders.. En lekker dat ik dat even vind!

Dinsdag

Vandaag weer werken.. Dankzij de wintertijd word ik wel lekker uitgerust wakker en dat vind ik prettig. Toch merk ik nog wel dat het weekend veel impact heeft gehad om mijn lichaam en ik besluit te vragen of ik vandaag iets eerder naar huis mag (op dinsdag zijn de leerlingen altijd eerder uit). Dit is gelukkig geen enkel probleem.

Op het werk overleggen we wat met betrekking tot de studieruimte en welke stappen we binnenkort nemen en ik geniet van het gepruttel van de baby: ik voel haar al de hele ochtend lekker bewegen en dat kalmeert me zo. 

Na werk ga ik lekker naar huis en doe ik het rustig aan. Voor ik het weet is het alweer tijd om naar yoga te fietsen. Erg prettig! 

Woensdag

Vanmorgen moet ik iets eerder weg, want ik heb een afspraak met mijn diëtiste. Bijna 2 jaar heb ik bij haar gelopen en ze is heel trots op wat ik heb bereikt. Tuurlijk, door de zwangerschap ben ik aangekomen, maar ik heb er de volste vertrouwen in dat dit na de komst van de kleine vanzelf weer goedkomt. Ik kijk er nu al uit om er met onze kleine spruit op uit te kunnen gaan en een frisse neus te halen. Daarna fiets ik naar het werk en ik merk toch dat ik niet lekker ben vandaag. Ik voel me onrustig en heb het gevoel dat ik veel te veel van mezelf moet. Gelukkig kan ik bij een collega terecht en geef ik meteen aan dat ik geen trek heb in leerlingen die aan het uittesten zijn. Superfijn! Ook geef ik aan dat ik vandaag misschien toch eerder moet gaan en dat is ook geen probleem. 

Eenmaal thuis rust ik even en komt de post eindelijk mijn pakketje brengen. Daarna doe ik boodschappen en breng ik een pakket weg. Eigenwijs dat ik ben. Daarna is de pap op. We besluiten D&D af te zeggen en ik doe zo min mogelijk nog, om mezelf zo veel mogelijk rust te gunnen. Morgen weer een dag… al word ik af en toe wel gek van de bende. 

Donderdag

Het is Halloween. Een bijzondere dag, want ik mag het Spook-a-thon pakketje openen. Morgen kunnen mijn unboxing zien, maar ik kan je wel al verklappen dat ik enorm verwend ben! Helaas is dit even de laatste swap die ik doe, al heb ik ook nog twee kerstlootjes met boekenliefhebbers! Daarnaast voelt Rob vannacht de kleine voor het eerst. Zo bijzonder! 

Ik lees vandaag een scène met sneeuw en plots heb ik heel veel zin in de kerstvakantie… Kou, lekker eten, hopelijk wat sneeuw. Ik word helemaal kalm van het idee. 

Op school vis ik meteen een leerling uit het OLC die op zijn telefoon zit en hier helemaal niet mag zitten. Wie niet wil luisteren, moet maar voelen en hij mag lekker een uurtje nablijven. Verder voel ik me best goed vandaag. Weinig klachten, wat vast ook komt vanwege het feit dat ik minder moet en bijna weekend heb. Vanmiddag zie ik thuis wel waar ik aan toe kom en waar niet. Het is oke. Vanavond heb ik verder ook geen plannen, dus dat scheelt natuurlijk ook. 

Vrijdag

Ik werk vandaag en tel eigenlijk de uren af tot het weekend. Ik kan met niet echt herinneren dat ik vandaag iets heel boeiends heb gedaan. 

Zaterdag

Vandaag ga ik samen met mijn moeder en zusje winkelen in Den Bosch. Ik sta helaas op met bekkenpijn – typisch! En voor ik naar de bushalte wandel, hebben we nog wat dingen te doen. 

Het is echt heel erg gezellig en met een moe maar voldaan gevoel kol ik thuis. Mijn zusje gaf met superleuke kleertjes voor de kleine!

Zondag

Vandaag gaan we de babykamer schilderen. Yesssss. Eindelijk. Daarna ben ik wel helemaal op en slaap ik een paar uur. Ik laat mijn to do list lekker voor wat het is en lees alleen nog maar wat. Volgende week weer een week. Ook al begint het morgen met de suikertest (bah). 

Gelezen

Op maandag las ik Catching fire uit. Daarna begin ik aan Borealis.
In het weekend lees ik Hazel’s spreuk. Wat een fijn vervolg! 

Nieuwe boeken!

Ik kon op maandag een pakketje ophalen bij het PostNL punt. Daarin zat de nieuwe editie van Hazel’s pentakel en het onlangs verschenen vervolg, Hazel’s spreuk. 

Tot volgende week… met hopelijk meer foto’s!

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: de babykamer schilderen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.