Dagboek: Dag Sinterklaasje

Geplaatst op 9 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Vinden jullie de tijd ook zo bizar hard gaan? We zitten gewoon al in december… voor je het weet zitten we allemaal aan de oliebollen en is 2020 begonnen. TweeduizendTWINTIG. Mijn hemel.

Maandag

Vandaag sta ik een beetje op tijd op, zodat ik nog wat zaken kan regelen voordat ik weg moet. Vandaag heb ik namelijk afgesproken met Sabrina, een van de meiden van Rotterdam. We gaan in haar stadje een high tea doen en dat is even een stukje rijden. Rond 13.00 uur ben ik er en dan gaan we lekker eten. Het is heerlijk en gezellig: we hebben elkaar al een tijdje niet gezien en kletsen er flink op los. En zij is ook zwanger, dus dat is extra leuk!

Rond half 4 rij ik naar huis en dan rij is zo, de file in. Om kwart over 5 ben ik pas in Den Bosch en moet ik nog boodschappen doen: ik ben gesloopt! 

Vanavond kan D&D helaas weer niet doorgaan (volgens mij heb ik al een maand niet gespeeld :(), omdat we vandaag de kraamzorg op bezoek krijgen. Zij leggen ons vanalles uit over hoe het in zijn werk gaat en we kunnen wat van onze wensen delen. Erg prettig!

Daarna ga ik eigenlijk vrij snel al naar bed: ik ben kapot!

Dinsdag

Vandaag – na weer een nacht rottig slapen – weet ik dat het een lange dag gaat worden. Eerst werken en daarna een afdelingsuitje en daarna nog yoga. Hopelijk trek ik het allemaal! Ik ga met de bus naar mijn werk en op het werk zelf valt de drukte gelukkig redelijk mee. 

Na een dagje lekker werken pak ik de bus naar het centrum. Daar verzamelt de afdeling zich voor een escaperoom. We krijgen twee kamers en ons team is er al eerste uit, na zo’n 36 minuten. Ik heb wel eerder een escaperoom gedaan, maar steeds maar met z’n drieën, dus nooit gehaald. Dit voelde goed! We gingen echt als een speer en het was ook nog eens heel erg gezellig.  Daarna zijn we nog wat gaan drinken (ik aan de chocolademelk en de rest aan het bier) en toen was het alweer bijna tijd voor yoga. Ik ben nog even snel wat gaan eten bij de Starbucks op het station zodat ik in ieder geval wat in mijn maag had. Yoga was lekker, maar de baby deed de hele les lekker mee en daarom had ik me toch last van maagzuur! 

Toch heb ik vandaag als heel positief ervaren. Ik was bang dat ik helemaal kapot thuis zou komen, maar dat viel dus ontzettend mee.

Woensdag

Zo lief: de katten slapen nu echt zo dicht mogelijk bij me. Soms schop ik ze per ongeluk van bed, maar vannacht lukte het me om Arach te laten liggen. Lekker beest. Werk begon erg rustig. Woensdag is meestal wel een heftige dag met veel prikkels.. Het eerste uur was gelukkig een uur waarin alles verliep zoals het hoort. Ook in de eerste pauze was de studieruimte rustig… Hopelijk beloofd dat goeds voor de bovenbouwpauzes. 

De dag verloopt eigenlijk prima en ik heb weinig brandjes die ik moet blussen. Ook hoor ik vandaag meer nieuws over een aantal ontwikkelingen die voor de mediatheek in gang zijn gezet. Fijn! 

Tijdens het laatste uur krijg ik last van maagzuur en merk ik dat ik wel moe ben. Gelukkig kan ik straks even rusten!

In de avond speel ik eindelijk weer eens wat D&D. Ik heb het echt gemist en het is ook nog eens heel gezellig. Meer dan eens rollen de tranen over onze wangen van het lachen. 

Donderdag

Vandaag beginnen de verkorte lesuren, dus ik heb niet veel inzicht hoe mijn dag gaat verlopen. Stiekem hoop ik dat de huiswerkklas vervalt, maar dit is niet zo. Dan morgen maar mijn boek ophalen! 

Ik ga lekker aan de slag en voor ik het weet zijn de eerste pauzes al voorbij. Ik praat ook even met de leerlingbegeleider van mijn afdeling: zij is ook net moeder geworden en we konden echt even ons ei bij me kwijt. Ze gaf ook echt aan dat wanneer ik het OLC even niet trek, ik gewoon aan mezelf en de kleine moet denken. Echt, ik heb zulke fijne collega’s! 

Vrijdag

Ik heb vannacht zo slecht geslapen. Eerst viel ik in slaap met mijn kat op schoot en mijn kleren nog aan en daarna ben ik elk uur wakker geschrokken uit een nachtmerrie. Ik weet dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden is op de kleine, maar lastig is het wel. Ik voel me dan ook een nutteloze zak zand op het werk en ik krijg alleen maar de dingen gedaan die echt belangrijk zijn. De rest komt gewoon even niet uit mijn vingers. 

Zaterdag

Vandaag slaap ik lekker uit en doen we vrij rustig aan. We moeten nog even wat boodschapjes doen en voor we het weten is het tijd om in de auto te stappen om naar mijn schoonmoeder te gaan, waar we sinterklaas vieren. Ik word echt enorm verwend!

’s Avonds kijken we nog wat tv en dan duik ik lekker het bed in.

Ik krijg deze foto toegestuurd! Zo staan mijn mooie producten er bij in het Winterpaleis. WOW! Zo trots!

Zondag

Ook vandaag probeer ik rustig aan te doen. Aan de ene kant wil ik lekker even wandelen, maar aan de andere kant is het echt prutweer… ik ga morgen wel lekker!

Vanmiddag komt Priscilla lekker op de thee en vanavond gaan we even langs Annabel en haar man om wat spullen op te halen. Daarna gaan we lekker saampjes gourmetten.

Gelezen

Ik herlees deze week Mockingjay en hoewel ik heel vlot lees, lukt het me steeds maar korte momenten om het boek open te slaan. Op woensdag heb ik het uit. Donderdag begin ik aan het herlezen van End of days. Zo haal ik meteen wat van mijn leesdoelen! Deze lees ik zaterdag uit en daarna begin ik in The Queen of Nothing.

Nieuwe boeken!

Ik kocht deze week The Queen of Nothing en ik kreeg een vijftal boeken van mijn familie. Welke? Dat zie je morgen!

Komende week probeer ik het rustig te houden. Dinsdag hebben we nog verkorte lesuren, dus zal ik wat eerder klaar zijn. Daarna heb ik mijn laatste les zwangerschapsyoga. Ik vond het echt heel leuk en leerzaam en ik ga zeker een aantal oefeningen thuis blijven doen, ook na de bevalling!

Op woensdag mogen we weer op babydate en eigenlijk zou ik ’s middags naar een inspiratiemiddag gaan om de mediatheek naar een hoger level te tillen, maar het gaat niet door. Dus ik ga gewoon werken. Donderdagochtend heb ik weer een afspraak en daarnaga ik weer werken. Vrijdag is ook een vrij normale dag, ook al vieren we ’s avonds de leesbeesten lootjes! Zaterdag wordt lekker een bijkomdag en zondag ga ik met een aantal andere aanstaande moeders lunchen én even kijken bij het Winterpaleis op de parade. Genoeg te doen dus, maar niet te druk! Ik leer het wel! Tot volgende week!

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: Dag Sinterklaasje

  1. Je buik is zo moooooi! <3 Ik moest wel lachen om die alpacaknuffel. Ik heb hem in het wit voor mijn hond gekocht en het is echt haar FAV. Alleen zijn de oren en het staartje inmiddels gesneuveld.

  2. Maaike

    Altijd leuk om je updates te lezen. En over dat maagzuur, ik.heb ooit vernomen dat je dan een kindje krijgt met veel haar?. Ben benieuwd of dat ook klopt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.