Dagboek: bijna vakantie!

Geplaatst op 23 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 0 Comments

Natuurlijk is de vakantie begonnen tegen de tijd dat dit dagboekje online komt en daar ben ik heeeeel blij mee. Ik was er echt aan toe en de rest van de school ook. De langste en drukste schoolperiode is nu achter de rug en vanaf de vakantie wordt het weer lichter. Ook komt mijn verlof er dan bijna aan! Maar laten we eerst eens terugblikken naar de (werk)week voor de vakantie!

Maandag

Moe van gisteren, maar wel erg blij met alles wat er van het weekend gedaan is, begin ik aan mijn dag. Ik maak schoon, doe boodschappen en koop nog wat spulletjes bij de action. Ook maken we een afspraak voor onze kapotte trap… Ze willen ons eigenlijk pas 31 december komen helpen, maar dat lijkt me een heel dom plan.

Als ik in de middag eindelijk zit, merk ik hoe moe ik ben. Ik kijk wat afleveringen van Sabrina, maar daarna ben ik op. Ga ik een dutje doen op de bank of in bed? Ik besluit verstandig te zijn en ga naar bed. Na een paar uur word ik wakkergemaakt door mijn man. Oeps. Hij regelt eten en tja.. Dan is mijn dilemma: speel ik mee met D&D (veel prikkels) of ga ik bijtanken, wetende dat ik morgen een lange en drukke dag heb (want kerstviering op werk). Ik besluit voor het laatste te gaan. 

Dinsdag

Vandaag – na een nacht slecht slapen – een lang dagje. Normaal is dinsdag niet mijn volste en drukste dag, maar vandaag hebben we ook een kerstviering. De kerstviering is wel erg gezellig en rond half 6 ben ik thuis. Ik ben alleen deze avond, dus ik doe rustig aan. Zo kijk ik de laatste 2 afleveringen van Sabrina en dan komt Rob thuis. Nog even kletsen en dan lekker naar bed. 

Woensdag

Vandaag heb ik de langste dag zo voor de vakantie nog voor mijn kiezen. Ik ben kapot moe en gedurende de dag voel ik me per kwartier vermoeider. Alles zeurt een beetje en mijn rug voelt aan alsof er 1000 kg aan hangt. Ik ben echt blij wanneer ik twee weken rust heb, joh! 

Vlak voordat ik naar huis kan krijgen we een berichtje dat een van de documenten die we voor de auto hebben aangeleverd niet in orde is. Ik kan die stress er zoooo niet bij hebben, dus ik kom chagrijnig thuis. Ik ga op de bank liggen en blijf daar. Ik ben op. 

Donderdag

Waar ik mezelf gisteren heel nutteloos voelde qua werk, krijg ik vandaag heel veel gedaan. En dat terwijl ik een uur later ben! ‘S morgens wordt de trapleuning namelijk gerepareerd. Zo fijn dat ik nu weer veilig op en neer kan. Op werk regel ik nota’s, kaft ik nieuwe boeken en help ik veel leerlingen. Bijna vakantie. BIJNA!

Met een fijn gevoel (en een kerststol, gegeven door een leerling met strafwerk) rij ik van werk. Ik doe wat boodschappen en hoop mijn pakket te kunnen ophalen. Helaas is hij er nog niet, dus dan maar morgen. Ik voel me echt goed, al ben ik helemaal kapot als ik thuis ben. 

Ik bak pannenkoeken en we kijken wat tv en daarna ga ik op tijd naar bed. 

FANGIRL MODUS = AAN.

Vrijdag

Nog maar een paar uurtjes! Gelukkig heb ik alle belangrijke dingen al gedaan en kan ik me vooral focussen op wat kleine dingetjes. Zoals wat ik na de vakantie nog wil regelen voor ik met verlof ga. Ook krijgen we vandaag te horen dat onze baby is geplaatst voor het kinderdagverblijf van onze keuze op de dagen van onze keuze. Nu hopen dat de auto nu ook goedkomt, dan ga ik met een fijn gevoel de feestdagen in. 

Leerling met straf voelt zich zo schuldig dat hij wat lekkers komt brengen. YES PLEASE.

Ik doe het thuis even rustig aan en besluit dan toch maar even te gaan kijken bij het zwaardvechten. Vanaf is het namelijk wapenschouw, wat een iets andere training is dan normaal. Denk aan wisselende wapens, denk aan meer sparren en dat vind ik altijd erg tof om te zien.

Uiteindelijk breekt er een zwaard én mag ik weer helpen iemand te verbinden. Zuster Emmy is weer eens in da house.

Een tijdje terug was ik helemaal in paniek omdat ik dacht dat Arach buiten stond. Vandaag was de mysterieuze kat er weer… ik denk dat Ember een vriendje heeft… Hij lijkt inderdaad wel een beetje op Arachje.

Zaterdag

Vandaag besluit ik al vroeg om de belangrijkste dingen te doen, want ik voel me niet zo lekker. Tanken, pakjes wegbrengen en boodschappen, dat soort dingen. Ik bestel een nieuw jurkje en een toffe kalender en lig de rest van de dag eigenlijk op de bank. Nadat ik Love, Simon eindelijk (na 1,5 jaar in de kast te hebben gestaan!) heb gekeken, val ik met Arach naast me in slaap. Als ik wakker wordt, voel ik me super duf… En ik wilde nog zo graag Good Omens kijken! Dan maar wat afleveringen van The Big Bang Theory. We naderen daar eindelijk het laatste seizoen.

Zondag

Vandaag voel ik me wat beter, al heb ik weer slecht geslapen. Ik sta iets nadat Rob is vertrokken op en kijk tijdens het ontbijt een kerstaflevering van Nailed it. Daarna pak ik bestellingen in en begin ik aan het huishouden. Normaal doe ik bijna alles op maandag, maar dat lukt me niet meer, dus verspreid ik het een beetje over de week. Nu hoef ik de vloer en de wc morgen niet te doen en is de woonkamer in ieder geval een beetje opgeruimd!

Vanmiddag gaan we naar mijn schoonzus omdat ze jarig is en misschien gaan we vanmiddag/avond nog naar de film… maar dat is heel even afwachten!

Gelezen

Ik ben in allerlei boeken bezig, maar ik heb wel echt moeite me te concentreren en echt te bepalen waar ik zin in heb. Op vrijdag lees ik Odd & True uit. Dit boek kreeg ik vorig jaar op YALC. Verder lees ik online alles van Heartstopper, dankzij Leesclub lid Amé. Ik ben meteen verslaafd en ik ship Charlie en Nick intens. Ik ben nog bezig in Lady Smoke, waar ik maar niet vooruit in lijk te komen, Ship it, welke ik in bed lees en The Triumphant, die ik oppak als ik geen zin heb ik Ship it. Niet echt een lekkere leesweek… maar de vakantie is begonnen….

Nieuwe boeken

Op dinsdag wordt er een boek gebracht dat ik voor mezelf heb besteld: Good omens. Deze las ik al eens toen ik een jaar of 15 was, maar mijn Engels was toen nog niet zo goed en nu we met de serie bezig zijn wil ik hem graag opnieuw lezen. 

Komende week is het kerst en heb ik afgesproken met vriendinnen. Ik probeer zo veel mogelijk rust te pakken, maar wil ook wat sociale dingen doen, nu ik het nog redelijk kan. De zwangerschap is best zwaar en na de vakantie komen er nog vier werkweken aan. Gelukkig lukt het me het huishouden redelijk bij te houden en voldoende rust te pakken, zonder me schuldig te voelen!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.