Dagboek: aftellen tot de vakantie, babykamer en Leesbeesten party

Geplaatst op 16 december 2019 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Afgelopen week was een leuke, maar een vermoeiende… Zo keken we onder andere naar een nieuwe auto, ging ik shoppen, vierden we het Leesbeesten Sinterkerstfeest én ben ik cadeautjes gaan kopen voor kerst.

Maandag

Vandaag heb ik veel te veel dingen op mijn to do list gezet, wat echt heel dom is. Af en toe blijf ik gewoon heel erg eigenwijs! 

Het schoonmaken probeer ik voor bijles te doen, zodat ik daarna kan rusten. Dit lukt en ik zet ook alvast de kerstboom klaar. 

Na bijles maak ik de boom af en daarna ben ik kapot. Ik kan niet wachten tot mijn pakketje is afgeleverd bij de Bruna, zodat ik snel boodschappen kan doen en dat ding ophalen. Krijg ik een melding, blijkt ie nog niet gescand te zijn.. Of ik een uur kan wachten. Echt.. ondertussen heb ik veel veel last van mijn bekken, dus ik kan wel janken. Ik ga maar wat boodschappen doen en zo’n 3 kwartier later probeer ik het weer. Nu is het pakket wel beschikbaar. Uitgeput en gefrustreerd kom ik thuis. Ik kan amper lopen zo stijf als mijn been is en ik ben moe. Ik laat de rest maar liggen, hoe graag ik ook kaarsen wilde gaan maken!

‘S Avonds DND… ik heb ook bij deze groep al een maand niet gespeeld en het is dus extra fijn om weer in de huid van mijn personage te kunnen krijgen. Toch hou ik het niet de hele avond vol en geef ik op een gegeven moment aan dat de pap op is (geloof me, ik heb er echt tegen gevochten) en ik ga naar bed. 

Dinsdag

Vandaag wordt geen hele lange werkdag, omdat er nog steeds verkorte lesuren zijn en leerlingen sowieso altijd het 7e klaar zijn op dinsdagen. Wel fijn, want mijn been doet nog steeds lastig.. Hopelijk helpt de yoga vanavond! 

De dag gaat heel erg snel en ik krijg weer wat zaken geregeld die ik wilde regelen. Gisteren kreeg ik sowieso goed nieuws, want we krijgen wat meer budget dit jaar om de mediatheek te boosten. TOP! 

Ik ben wel moe, merk ik, dus de tweede helft van de dag heb ik minder concentratie. Ook dit hoort er bij (en gelukkig is de vakantie dichtbij!)

Ik ga lekker op tijd naar huis en doe even rustig aan. Ik heb last van mijn bekken en kijk uit naar het avondje yoga. Wel neem ik me voor met het ov te gaan: het is ondertussen erg slecht weer. Yoga was lekker en thuis heb ik nog even wat tv gekeken voor ik ben gaan slapen. 

Woensdag

Afgelopen nacht heb ik veel wakker gelegen en hoewel ik op mijn werk erg weinig concentratie heb, komt dit vooral door de echo die ik vandaag heb. We mogen weer heerlijk even naar ons meisje kijken. Naast dat haar groei volgens het boekje is (ze weegt nu ongeveer 1300 gram) en ze eindelijk met haar hoofd naar beneden ligt, krijgen we eindelijk ook een beter beeld van haar gezichtje. Ik ben verliefd! #rozewolk voor de rest van de dag. Over 4 weken mogen we weer kijken! 

Mijn concentratie is matig vandaag, en ik krijg gaandeweg een beetje hoofdpijn… Gelukkig kan ik thuis lekker rustig aan doen!

Helaas wordt de hoofdpijn thuis erger. Ik kan niet meer lekker liggen en heb moeite met eten. Ik besluit lekker naar bed te gaan…

Donderdag

Na weer een horrornacht waarin ik veel wakker lig en niet lekker ben, ben ik in de ochtend niet veel waard. Toch heb ik mijn concentratie nodig, want we gaan een nieuwe auto regelen. Ik ben blij dat we dit ook van onze to do list kunnen vinken en ik hoop dat alle aanvragen worden goedgekeurd. 

Eenmaal thuis doe ik niet zo veel meer: ik heb me voorgenomen alles schoon te maken voor morgen, maar eigenlijk is alles best wel netjes en heb ik geen puf. Ik kijk wat tv en lees wat… Ik kijk trouwens Bridget Jonen’s Baby. 

Vrijdag

Vandaag is het rustig op het werk en denk ik veel te kunnen doen, maar ik krijg eigenlijk maar weinig uit mijn vingers. Ergens probeer ik ook energie te sparen voor vanavond, denk ik. Ik doe in ieder geval alle belangrijke dingen en daarna rij ik naar huis. Daar bereid ik – deels met Annabel – het Sinterkerst feestje van de Leesbeesten voor. Ze komen allemaal bij mij, wat aan de ene kant natuurlijk natuurlijk heel druk is, maar aan de andere kant ben ik lekker thuis. Iets na 7’en zitten er 15 meiden in mijn woonkamer. Een groot kippenhok, natuurlijk… vol eten, drinken en cadeautjes. Het is heel erg gezellig en ik ben enorm verwend. Ik kreeg een boekenbon, een booksleeve, een fantastisch dekentje, handgemaakte boekenleggers en slabbetjes voor de kleine. Het was superleuk.

Zaterdag

Vandaag willen we misschien naar de film, maar ik voel me echt niet lekker genoeg. Dus werken Rob en ik beiden rustig aan ons bedrijf. Zo maak ik een een aantal kaarsen.

’s Avonds beginnen we aan Good Omens en ik vind het een heerlijke serie tot nu toe! Lekker vreemd, dat wel.

Zondag

Eigenlijk zou ik vandaag gaan lunchen met een aantal andere zwangere vrouwen uit Brabant, maar ze zijn bijna allemaal ziek, dus gaat het niet door. Toch ga ik naar de stad, want ik heb beloofd om wat producten aan te vullen bij het Winter Paleis, waar mijn producten ook liggen. Het is al flink druk, dus dat is heel leuk om te zien.

Daarna waggel ik nog wat door de stad voor cadeautjes, maar ik slaag niet echt. Enorm balen! Dan maar terug naar huis… en dan staan al snel de man van Annabel en zijn beste vriend voor de deur. Ze komen de meubeltjes afleveren én zetten ze ook nog eens voor me in elkaar. Vervolgens ruim ik wat spulletjes in, wat ik echt heerlijk vind. Wel merk ik dat ik op ben.. mijn bekken doet zeer en ik krijg harde buiken. Tijd om te rusten! Ik ben de rest van de avond alleen, dus ik hoef me niemand rekening te houden.

Gelezen

Op maandag lees ik lekker verder in The Queen of Nothing. Met nog zo’n 50 pagina’s te gaan, lees ik hem lekker uit voordat ik op dinsdag moet gaan werken. Thuis lees ik een manga van de Seven deadly sins en daarna een boek over het moederschap: Almost mama. Daarna heb ik moeite om een boek uit te zoeken.. Ik wissel een beetje af tussen een ARC: Devil’s Deal en Queen of Ruin. Op vrijdag lees ik Devil’s Deal uit. Thuis lees ik Queen of Ruin uit op zaterdag. Daarna begin ik in Lady Smoke.

Nieuwe boeken

Op dinsdag komt er een boek voor me binnen, namelijk Lady Smoke! Ik begin er deze week nog aan.

Komende week is de laatste week voor de vakantie (yes!), dus dat betekent een kerstviering en dingetjes afronden. Vrijdag zijn we lekker vroeg klaar en daar kijk ik naar uit. Verder verwacht ik dat het een vrij normale week gaat zijn.

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: aftellen tot de vakantie, babykamer en Leesbeesten party

  1. Marjolijn

    Ik ben ook blij voor jou dat het bijna vakantie is =) Vanaf wanneer ga je eigenlijk met verlof?

    Die booksleeve op de laatste foto is trouwens vet leuk! ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.