Dagboek: 37 weken mijlpaal

Geplaatst op 10 februari 2020 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Het is zondag en ik ben dit dagboekje aan het inplannen. De storm raast om het huis en ik voel me alsof ik elk moment kan gaan kotsen, na weer een bijna slapeloze nacht en het maagzuur dat ongeveer tot mijn oren staat. Toch wil ik daar niet te lang over klagen, want afgelopen week was ik 37 weken zwanger en dat betekent dat ons meisje echt mag komen. We haalden de laatste spulletjes in huis, ik maakte haar bedjes op en genoot van mijn tweede week verlof.

Ik teken deze week ook lekker veel op mijn nieuwe ipad.

Maandag

Vandaag moet en zal ik meedoen met DnD en dus doe ik zo rustig mogelijk. Toch kan ik het niet laten om wat te doen. Ik maak wat schoon (nesteldrang be like) en maak de mokken af. Ook maak ik nieuwe mysteryboxen! ‘S Avonds doe ik dus na weken niet spelen weer mee, al is mijn concentratie niet je van het. Balen, maar ik ben allang blij dat ik weer eens heb kunnen spelen. 

Beste squisy ever.

Dinsdag

Vandaag hebben we weer een babydate, maar pas in de middag, dus ik doe in de ochtend een beetje rustig aan. Alles is goed met de baby en ook met mij: zo goed zelfs, dat we de afspraak van volgende week een week verplaatsen omdat de gynaecoloog het een beetje overdreven vindt om me voor weinig nieuws te laten komen. Prima…. ‘s Avonds kijk ik Vier handen op één buik en Emma Willis, zoals elke week. Rob vraagt nog of me dit niet nerveus maakt, nadat er een heel hysterische vrouw aan het bevallen is. Nee, zeg ik hem. Ik stoor me er alleen aan dat ze zo dramatisch doet. 

Woensdag

Vandaag doe ik rustig aan. Mama komt gezellig op de koffie en daarna breng ik wat pakketten weg. Ik lees lekker, teken op mijn iPad en dan wil ik even bloggen. Ik word daarna echter zo moe dat ik in bed ga liggen. Ik heb al snel last van mijn bekken en ik besluit DnD af te zeggen, hoe kut ik dat ook vind. ‘S Avonds maak ik wat makkelijks qua eten en ga ik op tijd slapen (terwijl ik nog wat lees). 

Donderdag

Vandaag is Rob vrij en wil ik perse de laatste spulletjes halen voor de kleine. Morgen ben ik immers 37 weken zwanger en je weet nooit wanneer ze komt! We rijden eerst even langs de stort en dan rijden we door naar Tilburg, waar we eigenlijk alles vinden behalve een leuk nachtlampje. Thuis kak ik in. Ik ben helemaal op. Lekker op tijd naar bed dan maar, want morgen wil ik fit genoeg zijn voor de leesclub.

Vrijdag

Leesclub tijd! Voor het eerst dat ik hem niet modereer, maar gewoon lezer ben. Ik ga al eerder op pad, zodat ik Priscilla en Valerie kan ophalen en dan rij ik naar Eindhoven. Ik haat rijden in steden die ik niet goed ken, vooral omdat mijn navigatie nog niet helemaal up and running is. We komen zonder kleerscheuren aan en gaan meteen even langs de boekhandel (zodat ik kan plassen) en waar ik ook een kort overlegje over Yaltival heb. Daarna gaan we richting Vapianos om te eten.

Heel veel mensen denken dat dit een echo is. NEE! Het is een app die laat zien hoe groot je kindje is.

De leesclub was erg gezellig maar ook wel druk. De meiden die het van me overnemen hebben het echt super gedaan. Gelukkig werd er minder door elkaar heen gekletst: ik heb afgelopen week namelijk een beetje bot gedaan in de app omdat ik me daar echt aan stoorde de afgelopen tijd.

Daarna rij ik weer richting Den Bosch en als ik Priscilla heb afgezet, duik ik snel mijn bed in. Het voordeel is dat ik zo moe ben dat ik een stuk beter slaap. Win-win.

Zaterdag

Vandaag doe ik boodschappen en daarna sta ik met een tas vol bestellingen bij de Bruna, die niks meer aanneemt omdat het magazijn vol staat. Lekker dan. Chagrijnig, overprikkeld en moe ga ik weer naar huis. Oh en daarvoor ben ik even naar de prenatal geweest om de lamp te halen die ik heel graag wilde. Het is een dino, maar hij lijkt op Nessie dus dat leek me fantastisch. Ik wil ’s nachts namelijk geen groot licht willen aandoen als ik de kleine ga voeden.

Ook zoek ik vandaag boeken uit die ik een nieuw huisje gun, zodat er weer veel ruimte in mijn boekenkast ontstaat. Nu nog de puf vinden ze allemaal online te zetten…

Oh en ik maak ook het wiegje en ledikantje op! Onze kraamzorg komt namelijk pas in de ochtend, mochten we ’s nachts thuiskomen van de bevalling en dan vind ik het wel zo prettig als het bedje opgemaakt klaarstaat.

’s Avonds kijk ik wie is de mol en daarna ga ik lekker naar bed.

Zondag

De nacht begon goed, maar daarna begon ik pijn te hebben. Bekken, rug, knieen, ik kan gewoon niet lekker meer liggen! Ik blijf in bed tot een uur of half 10, wat mega laat is voor mijn doen, maar nog voor half 12 wil ik eigenlijk alweer in bed gaan liggen. Ik voel me gewoon niet lekker, terwijl ik hoopte vandaag gewoon lekker te kunnen lezen, bloggen en chillen. Meh.

Gelezen

Ik heb best wel wat moeite met kiezen wat ik wil lezen en waar ik echt zin in heb. Ik lees op maandag Vissen praten niet, een thriller die al een tijdje ongelezen in mijn kast staat. Daarna begin ik met Over wezenloze zielen, welke ik woensdag uitlees. Daarna heb ik dus heel veel moeite om te kiezen wat ik wil lezen. Aan de ene kant heb ik zin in fantasy, maar aan de andere kant wil ik ook niet teveel poespas? Ik lees Taste of Darkness uit, die ik al heel lang wilde lezen omdat het deel drie van de trilogie is en daarna loop ik eigenlijk een beetje vast. Ik lees een manuscript voor een uitgeverij, maar verder lukt het me niet echt om zin te maken om te lezen.

Nieuwe boeken

Op woensdag ontvang ik het nieuwe boek van Serafina, Serafine en de zeven sterren. Dit is een later deel in de serie en ik heb alleen het eerste deel gelezen, wat het wat lastig maakt. Op vrijdag neem ik me voor mezelf te trakteren op een boek. Sowieso koop ik Koning van katoren, want maar 2 euro, maar verder kan ik niet echt iets vinden wat ik graag wil hebben. Wel krijg ik nog een mooi prentenboek cadeau: Waar geluk begint. Zaterdag bestel ik twee boeken die later zullen aankomen.

Dit was dus een week waarin ik lekker rustig aan deed, maar ook wel fijn wat mensen om me heen had. Het is jammer dat ik de week zo vermoeid en niet lekker moet afsluiten… dus ik duik toch maar even mijn bedje in zo meteen.

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: 37 weken mijlpaal

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.