Cotton zoekt een vriendje – E. Gray & M. Vos

Geplaatst op 15 mei 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Cotton zoekt een vriendje – E. Gray & M. VosCotton zoekt een vriendje door Emily Gray
Uitgever: Volt | Maart 2020
Genres: Prentenboek
Aantal pagina's: 48
ISBN: 9789021421438
Uitgave: Hardcover
four-stars

Cotton wil graag iemand om mee te praten en te spelen. In het veld zijn er alleen geen katoenbolletjes die vrienden willen zijn. Dan gaat hij op reis en mag hij een echt T-shirt worden. Maar zijn mensenvriendjes groeien alsmaar uit het T-shirt en laten hem in de steek. Zal hij ooit een beste vriend voor altijd vinden?

Vandaag eens geen young adult of fantasy van een paar honderd pagina’s, maar een prentenboek dat ik een tijdje terug mocht ontvangen van Uitgeverij Volt. Cotton zoekt een vriendje kreeg ik voor Lily en staat sindsdien te pronken in haar boekenkast. Uiteraard heb ik hem al een keer aan haar voorgelezen en ga ik dit als ze wat ouder is zeker weer doen.

Cotton zoekt een vriendje gaat over een katoenplantje dat op zoek is naar een vriendje. Niemand wil zijn vriendje zijn en als hij verwerkt is tot een t-shirt, laat zijn nieuwe vriendje hem al snel weer gaan, omdat hij niet meer past. Zal het Cotton lukken een vriendje voor altijd te vinden?

Niet alleen is het verhaal schattig en een mooie inkopper om het thema duurzaamheid te bespreken: ook de vormgeving zit goed in elkaar. Mooie zachte kleuren, veel kleurvlakken en een herkenbare stijl. Veel kindjes gaan dit prachtig vinden!

Cotton zelf is heel simpel, maar herkenbaar vormgeven. Ik kan me echt voorstellen dat kindjes van Cotton gaan houden. Geef toe: het is toch een ontzettend schattig plantje? Luv Cotton.

Cotton zoekt een vriendje is een aandoenlijk en schattig verhaal met een boodschap.

Zoek je naar een schattig boekje over duurzaamheid met een prachtig vormgegeven verhaal dat kinderen en hun ouders enorm zal aanspreken? Dat raad ik Cotton zoekt een vriendje zeker aan. Het is een ideaal verhaal om bij te knutselen (maak je eigen cotton, versier je eigen t-shirt etc.) of om te praten over het recyclen van spullen.

Leuke activiteiten om met je peuter/kleuter te doen na het lezen van dit verhaal.

  • T-shirts versieren met textielstiften
  • Cotton knutselen van watjes
  • Oude t-shirts uitzoeken en naar een goed doel brengen, zodat andere kindjes er nog wat aan hebben.
four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Cotton zoekt een vriendje – E. Gray & M. Vos

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.