Concerten Castlefest

Geplaatst op 10 augustus 2011 door Emmy in Evenement, Muziek, Recensie / 2 Comments

Zoals altijd waren er weer diverse bands om naar te luisteren gedurende het castlefestweekend, en dus stonden wij ook diverse keren bij het podium te springen. Ik heb niet van alles foto’s kunnen maken helaas. Ook ga ik niet alles tot in detail beschrijven, want dan blijf ik bezig. Haha

Omnia

Omnia liet vrijdag hun twee nieuwe bandleden zien. Een nieuwe drummer en een Luca 2.0. Ik was er wel nieuwsgierig naar, want Luca kon je van je sokken blazen en Tom kon geweldig drummen. Maar uiteindelijk ben ik niet zo blij met de nieuwe mensen. Meneer Crow heeft bij lange na niet zoveel longinhoud als Luca en meneer de drummer heeft volgens mij nog een heel gewoon drumstel en niet zo’n aangepast als die van Tom. Bij omnia stonden we een beetje achteraan, waardoor het allemaal wat minder te horen was leek het, misschien klonk het daardoor allemaal wat minder, of het was het feit dat ze nog nooit eerder in deze format hebben opgetreden.
Ze lieten ook wat nieuwe nummers horen van het nieuwe album, zoals ‘Free’ en ‘I don’t speak human’. De lyrics vond ik goed, maar de muziek eronder, tja.. Helemaal niet zo wild als ik Omnia kende. Dus eigenlijk ging ik een beetje met een teleurgesteld gevoel eten.
Op zaterdag waren we een beetje huiverig. Zou het weer zo’n ramp worden als de dag ervoor? We stonden nu op een andere plek, tussen de Wicker Boar en het podium in en nadat Euzen had gespeeld, wat ik overigens best wel ok vond klinken, kwam Omnia op. Ik moet zeggen dat ze beter waren dan de dag ervoor en dat het heerlijk was om mee te spacen en te zingen. Leuk moet je het maken, en vooral omdat het donker was lijken alle schaamteste verdwijngen. Who cares dat je niet kan dansen? Ze zien je toch niet! Hoewel ik meteen geloof dat dit niet het sterkte optreden van Omnia was, geloof ik zeker dat het beter was dan de rest van de optredens.
Ja, want zondag had je nog het speciale poetree optreden. Het veld stond stampvol met mensen die nieuwsgierig waren. Zelf zaten wij bij de restanten van de Boar en luisterde we wat. Eigenlijk was ik alleen benieuwd naar The Raven omdat ik al had gehoord dat de rest voornamelijk covers waren.
Nou zeg, wat een teleurstelling vond ik het! Het leek soms vals, het geluid was niet goed en de kracht was ver te zoeken. Ik luister The Raven wel op cd, dan blijft ie tenminste mooi. Of is dat heel lullig om te zeggen?
Faun
Deze Duitse band had ik nog nooit eerder life gezien, en ik was echt heel nieuwsgierig. Vooral omdat ik het nieuwe album al gehoord had en dat echt heel goed vond klinken. Ook hoopte ik dat Faun de Omnia-blamage zou goedmaken. En dat deden ze! Jemig wat zijn ze goed live zeg! Helemaal fan en helemaal blij dat ze in november optreden in Trivoli. Van Faun heb ik dan ook een CD mee naar huis genomen.
Je merkte ook aan het publiek dat Faun het goed deed, want iedereen was aan het meeswingen en zingen. Er werd geschreeuw om meer en genoten van de mooie liederen.
Ik vond het jammer dat Faun er niet was met de pagan night, maar ik had gelezen dat ze, volgens mij in Keulen, een ander optreden hadden. Zo jammer. Maar wat zag mijn oog op zondag tijdens Valravn? Oliver stond daar! Ha, ze waren dus wel teruggekomen. Leuk leuk! Jammer dat ze niet weer het podium opkwamen.
Euzen
Euzen kende ik eigenlijk niet en ik weet nog steeds niet hoe je het uitspreekt. Ik vergeet het steeds. Het klonk wel lekker, maar ik heb nog niet zo iets van: daar moet ik een cd van hebben. Misschien komt dat nog wel. Ik denk dat de andere bands mijn voorkeur hadden omdat ik daar liedjes van ken en dus mee kon bleren.
Illiana
Illiana, daar was ik wel nieuwsgierig naar omdat Luca daar nu bijzit. Ik moet zeggen dat het muzikale aspect heel lekker klonk, maar de zang had nog een te hoog ‘la die dam’ gehalte, waardoor eigenlijk alles op elkaar leek. Ik hoop dan ook dat ze snel nummers zullen gaan laten horen met sterke lyrics.. want dan ben ik verkocht!
Valravn
Tot slot Valravn, een van de andere bands waar ik heel erg nieuwsgierig naar was omdat ik hun cd echt heel tof vind! Er was me verteld dat ze live heel erg goed zijn en daar is geen woord van gelogen! Jemig wat klonk dat goed. En het was zo fijn om het origineel te horen van wat omnia twee maal liet horen als hun cover (helemaal om te huilen). Valravn was voor mij een waardige afsluiter en zodra ik weer wat geld heb ga ik hun cd ook maar eens aanschaffen.
Genoeg muzikale input gehad dus afgelopen weekend. Gisteren heeft Faun de hele dag opgestaan en nu ik dit schrijf tettert Alive! van Omnia door mijn speakers. Ik heb genoten van de muziek, ook al was het niet altijd even goed. Het kende hoogte en dieptepunten, maar het belangrijkste is natuurlijk dat het fijn was!

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Concerten Castlefest

 1. Hoera, Castlefest verslagen!

  Euzen spreek je uit als `Juuzen´
  Don´t ask me why. Ik heb het ook een jaar lang fout en plat uitgesproken 😛

  Gelukkig. Iemand met dezelfde mening over Iliana. Muzikaal was het wel lekker maar de tekst leek erg veel hetzelfde en ik vond sowieso de zang een beetje vervelend.. Not my cup of stemgeluid. :3

  OMG ik kan niet wachten tot volgend jaar!! 😀

 2. Oh ja.. juuzen, dat was hem ja.. Ik vergat het echt steeds meteen.. Hahaha. Toen ik het voor het eerst las, sprak ik het gewoon uit zoals je het spreekt.. Lijkt ook veel logischer.

  Er komen nog meer castlefestverslagen.. heuheu!

  Illiana kan heel wat worden.. als ze iets met tekst gaan doen.. Maar dat horen we vanzelf! 😀

  Ik heb ook weer zin in volgend jaar.. Altijd leuk! Hoewel dit pas mijn 2e keer castlefest is, is het echt favoriet..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.