Camp NaNoWriMo

Geplaatst op 5 april 2014 door Emmy in Schrijven / 16 Comments

campnano

Dat menig leesfanaat ook een carriere als schrijver ziet zitten is geen groot nieuws. Ik bedoel, wie droomt er nou niet van om zijn of haar bestseller in de winkel te zien zitten? Schrijver kost echter heel veel tijd en oefening en soms ook wel eens een schop onder je kont. Ikzelf heb dat ook nodig, die flinke schop. Want ideeen genoeg hoor, maar ik ga er te weinig voor zitten om het op papier te krijgen. En als je verhaal niet op papier komt, wordt het ook nooit een bestseller he?

Ik liep zelf al sinds januari rond met een verhaal en krabbelde af en toe wat in een notitieboekje. Ik werd steeds een beetje boos op mezelf, omdat ik gewoon niet begon. Ik wilde dit verhaal zo graag uitwerken dat ik op een zonnige 31 maart twee keuzes had: al mijn haren uit mijn hoofd trekken of gewoon een worddocumentje openen en gaan met die banaan.Ja, mijn rode manen zitten nog in mijn hoofd. En met trots plaatste ik op twitter dat ik al op de 3,2k zat en dat ik a la NaNo de 50k wilde halen deze maand. Het was Ilse die me toen wees op Camp Nano. En ik dacht meteen: waarom niet!?

Camp NaNoWriMo is eigenlijk een verlengde van de NaNoWriMo die elke november wordt georganiseerd. November is voor velen een te drukke maand om mee te doen, dus NaNo heeft daar héél slim op ingespeeld door een extra editie te organiseren. Dit jaar zijn er volgens mij twee camps en 1 gewone NaNo.En net zoals de ‘gewone NaNo’ leg je jezelf een doel op van 50k om te schrijven. Voor mij kwam het dus wel mooi uit, want zo kon ik mijn doel proberen te halen met een extra stok achter te deur. Dat ik sinds het begin van april meteen mega veel moeite heb (door de drukte) om word op te starten is een detail. Maar ik doe mijn best!

Mijn vraag voor jullie is natuurlijk: doen jullie ook mee? En zo ja, zullen we elkaar blijven motiveren komende maand om poepie goed ons best te doen?! Wat ik nu ga doen? Maar eens even word opstarten. Oeps.

Inschrijven kan op www.campnanowrimo.org met dezelfde login als op de gewone site. Leuk detail: je wordt ingedeeld in een Cabin waarin je elkaar kan motiveren en oppeppen.

Tags: , ,

Divider

16 responses to “Camp NaNoWriMo

 1. Ik heb er wel even over nagedacht, maar ik denk niet dat ik meedoe. Het schrijven is nog best pittig voor mij, en ik ben een echte perfectionist, dus dat gaat erg lang duren, al wil ik het wel. Ik denk misschien dat ik volgend jaar wel meedoe. Het schrijven is gewoon nog iets te moeilijk voor mij.

  • Ik was ook een perfectionist, maar geloof me: je schrijft echt niet in 1 keer je verhaal goed!
   Van mijn nieuwe boek dat in juli uit gaat komen, heb ik onderhand zes verschillende versies op de laptop staan… 😉
   Hoe meer je gaat schrijven, hoe meer je dat perfectionistische los gaat laten.

   • En bij NaNo kan je dus niet perfectionistisch zijn, want in principe mag je niet strepen, alleen maar schrijven schrijven schrijven. Dus zoiets is juist wel een goede Daan, om daaruit los te komen dat het in een keer goed moet. Eerst gewoon dat verhaal neergooien.

 2. Yup! SChrijven, schrijven, schrijven.. en pas als ie af is… laat j ‘m paar dagen/weken liggen, dan lezen en dan schrappen ^^
  En dan weer schrijven.. en begint het proces opnieuw haha

 3. Heel herkenbaar! Ik vind het zelf heel lastig om te schrijven aan mijn ‘boek’. De losse flarden heb ik al in een notitieboekje weten op te schrijven, en de eerste pagina is al gereed. Het einde staat al in mijn geheugen geschreven en ik weet precies hoe de film er uit komt te zien (dromen mag). Maar nu het schrijven nog! 50k vind ik een goede doelstelling voor deze maand! Ik doe gezellig met je mee 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.