Boekenfestijn Utrecht – Haul

Geplaatst op 17 september 2015 door Emmy in Haul / 21 Comments

Het was weer zo ver: het boekenfestijn in Utrecht. Samen met Esmee had ik afgesproken om zo vroeg mogelijk aanwezig te zijn. Later sloot Ellis zich bij ons aan. Ik had nog wat geld van mijn verjaardag liggen en zat er helemaal klaar voor om dit uit te geven aan toffe nieuwe boeken. Ik had immers een hele mooie lijst samengesteld. Heb ik van die lijst kunnen strepen? Nou, niet echt. Het aanbod was – zeker op YA vlak – erg matig, al heb ik wel wat goede fantasy zien liggen. Ik hoop dat er in Eindhoven in ieder geval een groter aanbod Engels is – zoals beloofd. Wat ik dit jaar beter vond waren de strips.

riftrise

Ik kocht allereerst twee boeken van Andrea Cremer. Dit zijn het 1e en 2e boek van de extra trilogie van de nachtschade serie. Ik heb die trilogie in het Nederlands gelezen, maar mijn vriend kocht ooit het eerste deel nog eens in het Engels. Deze boeken heb ik nog niet gelezen en wilde ik toch graag toevoegen. Leuk; de hardcover is van dezelfde mooie editie als onze Nightshade, dus met van dat ongesneden papier <3. Voor Rift betaalde ik 1,99 en voor Rise 3,99.

haul

Ook kocht ik Dreamless, het vervolg op Starcrossed. Ik had gemixte gevoelens over het eerste boek, maar toen ik dit tweede deel zag liggen wist ik het: deze moest mee. Hij kostte me 2,99 en ziet er nog helemaal gaaf uit.

Tevens koos ik Mila 2.0. Het boek leek me wel ok, en dan wil ik het voor 3,99 nog wel uitproberen. Het is in ieder geval een mooie hardcover!

Prins der wrake lag er ook in hardcover. Ik wilde het boek eigenlijk in het Engels, maar voor 5,99 (mijn duurste aankoop), kon ik het toch niet laten liggen. Dit boek (Prince of Thorns) spreekt me al tijden aan. Ik heb best wel zin om in de herfst- en wintermaanden lekker veel fantasy te lezen! Bij thuiskomst zag ik echter wel dat mijn boek een beetje beschadigd is. Ach.. Ik mag niet klagen!

got

Verder kocht ik nog drie comics. Ik had meer boeken in mijn mandje, maar heb er – zoals altijd – weer heel veel teruggelegd. Ik ben toch een stuk selectiever geworden, omdat ik bijna 800 boeken in de kast heb staan en ‘lijkt me wel leuk’ niet altijd meer voldoende is om een boek te gaan lezen. #boekbloggerproblems.

Ik kocht het eerste deel van de Game of Throne strips. Deel 7, 8, 1 en 12 lagen er ook.. maar ik wilde niet op de zaken vooruit lopen. De art beloofd veel… dus misschien dat ik ze wel verder spaar. Dit boek was 2,50.

Voor 0,99 per stuk kocht ik ook de eerste twee delen van Sky doll. Deze comics stonden al jaren op mijn wishlist nadat ik het eerste deel ooit van iemand had geleend. Maar ze waren altijd kei duur. Nu heb ik de eerste twee tenminste… Wisten jullie trouwens dat dit van dezelfde maker als W.i.t.c.h. is?

arthur

Na het boekenfestijn niet leeggekocht te hebben, besloten we naar de Yogurt barn te gaan. Want lekker. Ellis moest helaas naar school, maar wij besloten nog even naar de kringloop te gaan. Hier scoorde ik een van mijn favoriete jeugdboeken (waar ik al jaren op aas) voor maar 2,50. Helemaal nieuw!

Al met al best wel een geslaagde dag dus! Ik ben benieuwd wat ik op de meeting en de ruilavond nog allemaal weet binnen te slepen!

alles

Voor dit alles was ik zo’n 22 euro kwijt (inclusief een bon van 20% korting op je duurste aankoop). En zelfs met mijn kringloopvondst van 2,50 ben ik nog onder de 25 euro gebleven. Goed bezig!

Tags: ,

Divider

21 responses to “Boekenfestijn Utrecht – Haul

 1. Ik ga morgen heen, maar heb eigenlijk helemaal niet meer zo’n zin om te gaan. Volgens mij ligt er echt niets bijzonders. Ik ga echter met een vriendin die er heel veel zin in heeft, dus kan ’t niet maken om nu af te zeggen haha :’)

 2. Mooie buit zeg! Vooral die comics vind ik gaaf. Ik kan niet wachten tot het boekenfestijn in Eindhoven. Ik heb Jeroen over gehaald om daar samen met mij mee naartoe te gaan (om te tillen) om lekker veel leuke voorleesboekjes in te slaan. Zin in!

 3. Ik lees op alle blogs en Facebook dat het aanbod tegenvalt. Jammer, want dit is mijn eerste keer boekenfestijn 🙁 Ik ga zondag, maar blijf positief, haha.

 4. Nicole

  Mooi boeken buit. Ik ben ook op donderdag geweest, en vond het helaas ook wat tegen vallen. Maar heb wel 2 boeken gevonden die ik op mijn lijstje had staan.
  Ik vond dat er dit jaar veel meer comics lagen.
  Mijn zusje was ook mee voor het eerst. Maar voor haar was het een keer en nooit meer, helaas. 🙁
  Ze had veel meer boeken verwacht. Voor mijn gevoel waren er nu ook veel meer andere producten, zoals hobby en bak spullen.

  Misschien een keer naar een andere locatie gaan? Het enige nadeel vind ik dan de reiskosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.