Boekenfestijn Haul

Geplaatst op 5 september 2013 door Emmy in Boeken / 18 Comments

Als boekenblogger zit je vaak met het dillema dat je zo vaak en zo veel mogelijk boeken wilt kopen (vast herkenbaar). Maar als je met een vrij krap budget zit als student, is dat niet te doen met al die vaste lasten. Dus bij elke boekenwinkel zet ik de kiezen op elkaar en kijk ik zonder te kopen (al mislukt het soms nog wel eens hoor). Gelukkig mag ik niet klagen, want ik woon naast de bieb en heb de afgelopen tijd heel wat mooie boeken gekregen of gewonnen. Ik ben een gezegend mens. Máár een paar keer per jaar, dan mag ik los gaan. Op het boekenfenstijn!

Ongetwijfeld zullen jullie het ondertussen wel kennen, maar ik ga er zo vaak ik kan heen (varierend tussen de 2 en de 4 keer per jaar) en daar koop ik eigenlijk de meeste boeken. Door de goedkope prijzen is het de plek bij uitstek om nieuwe juweeltjes te vinden of om je serie compleet te maken. Wel is het altijd een verrassing wat er ligt en als je iets ziet wat je zou willen hebben: neem het mee! Het is namelijk geen garantie dat het boek er de volgende keer weer ligt.

Afijn! Ik heb 9 boeken en een faerieoracle van mijn favo illustrator gekocht en heb daar €53,05 voor neergelegd. Ja, ik had eerst meer boeken in mijn mandje, maar een paar had ik al gelezen en bij sommige had ik zoiets van: nee, nu niet.

Het aanbod was divers en ik was behoorlijk verrast door de YA tafel dit keer… En nu.. wat heb ik meegenomen?

Brian Froud the heart of faerie oracle
Alyson Noel blauwe maan (deel 2)
Alyson Noel shadowland (boek 3)
Kelley Armstrong the reckoning (deel 3)
Kelley Armstrong Ontwaken (deel 2)
Kelley Armstrong Samenzwering (darkness rising deel 1)
P.C. Cast & Kristin Cast Huis van de nacht – Awakened
P.C. Cast & Kristin Cast Huis van de nacht – Destined
Jessica Shirventon Entice (boek 2)
Deborah Harkness  Allerzielen

Dit was mijn tas met boeken toen ik weer naar huis ging. Heeeeeel beschaafd!

Zoals je kan zien heb ik best wel wat YA’s bemachtigd… Ook van dezelfde serie.. Vooral omdat ik Evermore net had gelezen was ik blij.
Zoals jullie kunnen zien heb ik Nederlands en Engels door elkaar gehaald. Ik vind het nooit een probleem een serie qua talen door elkaar te lezen en kijk vooral naar het budget… Ik denk niet dat er heel veel mensen zijn die dat doen… Haha.. Shadowland was mijn goedkoopste boek voor €1,95 en ik had eerst Reckoning in het Nederlands in mijn mandje, maar Engels was nu eenmaal goedkoper dus die nam ik mee. Helaas heb ik deel 1 nog niet! Maar als deel 2 en 3 er wel liggen vind ik het logisch om ze toch mee te nemen.  Ik ben echt super benieuwd naar deze boeken.

De andere vier. Allerzielen was het duurde boek, €9,95, en daar heb ik zoooo veel goed over gehoord! Entice heb ik vorige keer laten liggen, maar nu lag hij er weer en dacht ik: ik heb deel 1 nog niet gelezen (wel liggen), laat ik het er maar op wagen. Ook nog wat delen van het huis van de nacht, al zijn deze pas veel verder in de serie.

En tot slot mijn faerie oracle van Brian Froud.. Wauw.. Zo goedkoop! De doos is een beetje gedeukt, maar binnenin is alles mooi en die gast kan echt de meest mooie elfjes maken. Hieronder nog wat foto’s van de kaarten zelf. Er zit ook een boekje bij met uitleg en die ziet er ook super uit! Ik kan niet wachten om er mee te gaan werken.

Ik ben tevreden! Ik geef toe dat ik andere boeken had verwacht (en gehoopt), maar ik ben alsnog ontzettend goed geslaagd en ik kan nu al niet meer beslissen welk boek ik als eerste moet gaan lezen!

Iedereen die nog gaat: heel erg veel plezier!!! Tot en met zondag is het boekenfestijn nog in de Jaarbeurs te Utrecht te vinden.

Tags: , ,

Divider

18 responses to “Boekenfestijn Haul

 1. Dieuwke

  aaaaah!! ik wil ook maar mag niet van mezelf! (budget 🙁 ) Mag 1x in het jaar en ben voor de zomer net geweest hihi.
  Misschien de boekenbeurs in Antwerpen dan maar hihi

 2. Oehhh, wat een leuke aankopen 😀
  Mag ik vragen hoeveel die 2 House Of Night delen waren 🙂 ? Want die wil ik ook nog wel graag 😀 (Heb een keer 3 hardcovers van Hous of Night op het Boekenfestijn gevonden)
  En dat Brian Froud oracle is ook wel heel leuk, iets voor mijn moeder, haha, die is helemaal gek van Brian Frauds werk ^^

 3. Anonymous

  Samenzwering! Ik wil hem en hij is nergens meer leverbaar. Maar 10 uur onderweg om heen en terug naar Utrecht te gaan is niet te doen 🙁

 4. Ik ben ook vandaag geweest! Voor de allereerste keer en ik heb 11 boeken voor maar 40 euro in de wacht gesleept. Ik vond de Engelse stapels boeken geweldig! (en een stuk goedkoper dan de Nederlandse)

  • Het is sowieso fijn dat Engelse boeken hoe dan ook goedkoper zijn, maar daar zijn ze vaak helemaal belachelijk goedkoop (fijn!!!) ik ben benieuwd naar je buit!

  • Dankjewel! Ik kon mezelf niet inhouden 🙂 ook al had ik ook nog niet alle vorige boeken gelezen… Maar ik koop bijna geen boeken naast het boekenfestijn. Ga je wel naar Eindhoven?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.