Boeken luisteren met Nextory

Geplaatst op 10 juli 2021 door Emmy in Boeken / 5 Comments

Ken jij de luister- en e-boekendienst Nextory al? Ik kende het nog niet, maar ben net met een proefperiode begonnen om te kijken of het wat voor me is.

Over Nextory

Nextory is een oorspronkelijk Zweeds bedrijf dat is opgericht in 2015. Het doel is altijd geweest om boeken overal ter wereld toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen. Lezen is immers goed voor je! Ondertussen is het een van de grootste Noord-Europese abonnementsdiensten voor luisterboeken en e-books en kunnen vele landen gebruik maken van de app. Er zijn honderdduizenden titels om uit te kiezen. Zo is er een Engels en Nederlands aanbod beschikbaar in de app. Een abonnement kost zo’n 12 euro per maand of een paar euro extra als je een familieaccount wilt.

Het aanbod

Natuurlijk ben ik bekend met een paar andere diensten. Ik was benieuwd of het aanbod overeen zou komen. Ja! Ik zocht een aantal titels op die ik graag zou willen luisteren of lezen en was absoluut niet teleurgesteld. Ik heb meteen gekozen voor een boekenserie die ik altijd al eens wilde afmaken, maar waar ik eerst het tweede deel moest herlezen. Ze stonden er mooi op, dus ik kan lekker luisteren nu!

De app werkt goed. Snel, overzichtelijk en je hebt alles snel gevonden. De genres zijn overzichtelijk geplaatst en je switcht ook makkelijk naar Engels.

Hoe het bevalt

Ik ben eigenlijk wel fan! Ik vind de app prettig werken, je hebt veel keuze qua boeken en voegt ze ook gemakkelijk toe aan een lijst. De app houdt ook nog eens statistieken bij – waar ik echt een sucker voor ben. Wat ik ook een enorme plus vind is dat je de leessnelheid aan kunt passen. Dat kan in andere apps ook, maar bij Storytell heb je minder keuze daarin.

Nu 40 dagen gratis proberen?

Speciaal voor de zomer zijn de eerste 30 dagen nu gratis. Ik heb een code gekregen waarmee je zelfs 40 dagen gratis mag luisteren! Ga naar deze website en vul de code Zonenmaan40 in. Zo kun je mooi kijken of het iets voor je is!

Tags: ,

Divider

5 responses to “Boeken luisteren met Nextory

  1. Anika

    Bij Storytel kun je ook de leessnelheid aanpassen! Je kunt alles kiezen tot en met 5x. Zelf luister ik ergens tussen de 1,4 en 1,7. Ligt aan de verteller 🙂 Is dacht ik sinds begin dit jaar mogelijk om meer opties te kiezen als de standaard 1 1,5 etc.

    • Ahhhh dat is dan inderdaad nieuw. Toen mijn storytel abonnement afliep kon dat nog niet. Ik luisterde altijd op 1,5 maar wilde net wat sneller en 2 was weer te snel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.