Deze boekblog taboes bespraken we

Geplaatst op 7 juni 2016 door Emmy in Blogspiratie / 17 Comments

Afgelopen zondag was het weer tijd voor #vraaghetdeboekblogger. De 6e editie alweer. Dit keer was het een nogal spannend thema’s.. Wij zouden namelijk naast de gewone vragen ook de taboes in de boekenwereld gaan bespreken. Onder bloggers zijn er namelijk een aantal zaken waar iedereen een mening over lijkt te hebben, waar ongeschreven regels van zijn te zijn, maar waar maar zelden openbaar over wordt besproken. Met behulp van anonieme polls kon zo iedereen ook nog eens eerlijk antwoorden, zonder daarop beoordeeld te worden. Ik deel graag de vragen die ik heb gesteld. Klik op de tweets om de antwoorden te lezen.

 

Recensie-exemplaren verkopen ervaren mensen vaak als not done, maar het gebeurt wel eens. Fijn dat er mensen tussen zitten die eerlijk toegeven het wel eens gedaan te hebben!

Een merendeel vindt gelukkig dat recensies gratis moeten blijven. Dat vind ik namelijk ook! De meeste bloggers recenseren immers meer dan alleen recensieboeken en een blog hoeft geen advertentieput te worden en we krijgen al betaald met een gratis exemplaar. Toch zijn er een aantal mensen die van wel vinden.

Een merendeel vindt dus wel dat er blogposts zijn waar een blogger geld voor mag vragen, mits dit voor speciale acties, tijdrovende activiteiten of bijvoorbeeld speciale filmpjes is.

De meeste deelnemers hebben niks met hun blog verdiend, toch zijn er een paar bloggers die wél geld hebben verdiend. Ik ben wel benieuwd of dit alleen commissie is, of daadwerkelijk betaald worden voor een blogpost. Vergeten te vragen, oeps!

Het is natuurlijk heel verleidelijk om tegen alle boeken ja te zeggen, dus vroeg ik me af of er bloggers aanwezig waren die bewust ja zeiden tegen een boek, terwijl het ze eigenlijk niet aansprak. Wederom zaten hier een paar eerlijke ja’s tussen.

Eerlijkheid blijft altijd een discussie. Niemand kan controleren of je wel echt eerlijk bent. Het fijne van anonieme polls is dat je eerlijk kan zijn zonder dat je beoordeeld wordt. Ook heel goed om te zien dat er een discussie ontstond. Daar is #vraaghetdeboekblogger ook deels voor; om dingen bespreekbaar te maken.

Deze vraag wilde ik vooral stellen omdat je soms ook random boeken thuisgestuurd krijgt. Boeken die je misschien niet eens aanspreken. Ik vroeg me dan ook af of men vindt dat je deze boeken dan ook moet lezen. Het resultaat is heel wisselend.

Boeken aanvragen.. ook zo’n puntje. Ik kreeg antwoorden als ‘wanneer je meer aanvraagt dan je kunt lezen’, ‘als je de hele catalogus aanvraagt’ ‘als je een hele serie aanvraagt’ en ‘als je boeken aanvraagt die niet bij je passen’ als antwoorden.

Ik stelde niet de makkelijkste vragen!

Ik ben ook wel eens jaloers. 🙂

Goed voornemen!

Ik hou ervan dat we van elkaar kunnen leren.

Kijk, dat is ook nog eens leuk om te horen. Uitgevers kunnen ook van ons leren.

Vorig jaar was er drama omdat bloggers boeken niet uit zouden lezen. Dat deed best wel pijn. Ik heb al jaren een boek niet-niet uitgelezen.

Dromen mag, toch?

#Emmyzoektwerk

#Vraaghetdeboekblogger deel 6 was weer een groot succes. We werden wederom trending topic! Supertof dat iedereen mee blijft doen!

Tevens stelde uitgeefster Susanne van Best of YA voor om eens een #vraaghetdeuitgever te doen. Hopelijk gaat het ons lukken dit ook te realiseren.

Zijn er nog vragen die je van mij beantwoordt wilt zien? Stel ze dan in de reacties.

Tags:

Divider

17 responses to “Deze boekblog taboes bespraken we

  1. Een #vraaghetdeuitgever zou inderdaad ook tof zijn!
    Ik heb het nu al te vaak gezegd naar mijn zin, maar de volgende keer hoop ik weer mee te doen 😉

  2. Ik vind het steeds een beetje jammer dat je in een tweet vrij bondig moet zijn. Daar ben ik immers niet zo goed in. Misschien probeer ik je vragen wel is een keer wat uitvoeriger te beantwoorden.

  3. ohh ik spring even in, want heb niet meegedaan op twitter (miss volgende keer :D)
    Maar over dit:
    Als je een boek van een auteur of uitgever krijgt, ben je dan verplicht het te recenseren?

    Ik krijg bijv. geen random boeken. Ik wordt benaderd van buitenaf bv. en bij de uitgever waar ik op de perslijst sta vraag ik alleen aan wat me ook daadwerkelijk aantrekt. Dus ik krijg eigenlijk geen random boeken thuis, waar ik op voorhand dus nog niet van weet welk boek het is. Gebeurt dit veel dan? *gewoon uit nieuwsgierigheid*

    • Zo nu en dan gebeurt het wel eens. Soms zijn het pareltjes, maar heeeeeel soms krijg ik een boek thuisgestuurd wat helemaal niet bij mijn blog past, of een deel uit een serie.

  4. Ik vind het hartstikke leuk en vooral omdat het elke maand terugkomt. Lastig vind ik wel de lange hashtag #vraaghetdeboekblogger
    Is het misschien een idee om eens te brainstormen over een kortere hashtag? Bijvoorbeeld een afkorting #vhdbb of iets anders 🙂 Ik merk dat het nu veel wordt weggelaten, omdat er geen ruimte meer is, zonde, want het is juist ook leuk om trending topic te worden.

  5. Cool initiatief! En er komen interessante resultaten uit :). Ik ben nog wel benieuwd naar het antwoord op de vraag ‘Vanaf wanneer vind jij dat een boekblogger een recensie-exemplaar verdiend?’.

  6. Leuke wrap-up! Vind het echt tof dat je het allemaal zo op een rijtje zet en dat er zo over wordt gepraat. Er zijn inderdaad best wel wat taboes terwijl dat toch best gek is aangezien bloggen zo vrij en zonder regels zou moeten zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.