Bergkristal

Geplaatst op 12 oktober 2011 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Bergkristal komt vaker voor in mijn huis dan de andere kristallen die ik tot nu toe beschreven heb. Ik heb er de meeste stukjes van en ook mijn pendel is gemaakt van dit kristal. Waarom juist deze? Omdat hij zo lekker zuiver is. Het is een beetje als glas en wit tot kleurloos van kleur… Dit geeft het voor mij een lading dat het een steen is die geen oordeel klaar heeft en voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Soms is zo’n zuivere steen juist zo fijn, omdat het een soort buffer is voor prikkels van buitenaf.

Soms als ik mezelf heel erg overprikkeld voel, neem ik een bergkristal mee in mijn zak. Die neemt dan veel van de energie over die ik anders zelf in me op zou nemen en die misschien niet zo goed voor me is. Het zet me in een soort beschermende bubbel die ik niet altijd zelf kan maken.. Het is een soort hulpmiddeltje. Heel fijn vind ik dat, omdat bergkristal niet een heel extreem gevoel opwekt, wat andere stenen vaak wel hebben. Om dat gevoel te verzachten combineer ik mijn kristallen vaak met bergkristal, om hun werking te versterken of te verzachten. Heel handig is het en het is ook een steen die al heel snel tevreden is.
Laten we eens kijken wat er door andere over bergkristal wordt gemeld.
Bergkristal is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.
Zoals hier te lezen is, klopt mijn gevoel over de steen over het algemeen wel. Dat is een fijn gevoel. Ook staan er dingen in waarbij ik denk: fijn! Vooral het verkoelende, want in de zomer ben ik snel verbrand.. Misschien moet ik iets proberen met een bergkristal als het weer eens gebeurd. Nou, laat ik verder mijn steentjes maar eens van de vensterbank plukken, want die liggen er al bijna een hele maancyclus, allemaal netjes op een rij. En bergkristal? Die ligt lekker in het midden, tussen alle andere, als een zuiver en helder middelpunt.

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Bergkristal

  1. Bergkristal is inderdaad echt een fijne relax steen. Ik merk ook dat ik met een bergkristal vaak helderder kan nadenken of beter uit mijn woorden kom. Ik pak hem weer regelmatig de laatste tijd 🙂

    Zo leuk hoe je over stenen schrijft 🙂 Meer!

  2. Bergkristal is inderdaad fijn 🙂 Ik gebruik hem het snelst denk ik…

    Ik hoop binnenkort weer iets over een steen te kunnen schrijven.. ik ben er namelijk doorheen! Heb nog wel wat armbandjes van kristallen maar die draag ik niet vaak en ik weet ook niet wat wat is 😀 Komt binnenkort een stukje over!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.