believe in your own magic – oracle deck

Geplaatst op 21 februari 2021 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Ik werk graag met tarot en orakelkaarten. Niet dat ik het héél vaak doe, maar ik vind het een fantastische manier om te werken aan mijn intuïtie en het vermogen om iets bij mezelf of anderen op te pikken. Onlangs kwam ik een orakeldeck tegen waar ik onmiddellijk verliefd op werd: het believe in your own magic oracle deck.

Nu heb ik al meerdere tarotdecks (een standaard, eentje van The Raven Boys) en degene die ik echt gebruik: The druid craft. Daarnaast heb ik één andere orakel deck, met dieren. Die gebruik ik al een tijdje wat minder, maar kwam vroeger vaak tevoorschijn.

Het believe in your own magic orakeldeck is samengesteld door dichtster Amanda Lovelace (De prinses kan zich prima zelf redden) en geïllustreerd door Janaina Medeiros. De kaarten spraken meteen tot me, omdat ze boordevol selflove en een vleugje sass zitten. Allerlei zaken die me enorm aanspreken. Toen de kaarten binnenkwamen en ik ze doorkeek, merkte ik meteen hoe makkelijk ik ze kon lezen.

Er zit een boekje bij en onder elke kaart staat een passende zin. In het boekje staat ook dat je vooral zelf moet mediteren naar wat de kaart betekent. Dat je naar de illustratie moet kijken en moet voelen wat de kaart je zegt. En dat spreekt me enorm aan: ik werk heel graag op intuitie en op een of andere manier voelt het heel gemakkelijk deze kaarten te vertalen naar een zinnig verhaal.

Zo legde ik een paar kaarten voor vriendinnen en een enkele kaart kwam vaker terug. Toch betekende de kaart voor iedereen wat anders en wist ik hem – moeiteloos – te vertalen naar de passende situatie. Het verwonderde mij, maar ook weer niet. Dit is een deck dat bij me past!

Het deck is opgesplitst in drie thema’s: heksen, prinsessen en meerminnen en dat past natuurlijk goed bij het werk van Lovelace. Ook de thema’s passen daar goed bij.

Ik weet zeker dat ik de kaarten veel ga gebruiken. Ze passen heel goed in mijn huidige levensfase en er komen veel thema’s aan bod waar ik veel waarde aan hecht. Het is ook een wat minder zweverig deck en daar hou ik ook van.

Doe jij iets met tarot of orakel kaarten?

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.