Augustus wrap-up

Geplaatst op 30 augustus 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Augustus komt weer ten einde en voor veel mensen is het gewone leven weer begonnen. De scholen zijn bijna weer allemaal weer gestart, de zomervakanties laten we achter ons en we maken ons langzaam klaar voor de herfst. Tijd om terug te blikken wat ik afgelopen maand allemaal heb gelezen.

Gelezen

Ik heb lekker veel gelezen in augustus en ik kon ook echt weer genieten van het langer achter elkaar lezen zonder verplichtingen te voelen. Ook kocht ik na meer dan 10 jaar eindelijk een nieuwe ereader. Dat ik zo lang zonder back-light heb gekund, zeg!

 • In het bos daar woont een jager – Marijke F. Jansen
 • Lang leve Jane – diverse auteurs
 • A court of thorns and roses – Sarah J Maas (reread)
 • Lily – Tom De Cock
 • Zonneschaduw – Jasper T. Scott
 • White stag – Kiera Babieri
 • A forgery of roses – Jessica S. Olson
 • Fourth wing – Rebecca Yaros (ja, alle hype waard!)
 • Stad vol geesten – V.E. Schwab (reread)
 • IJzerkop – Jean-Claude van Rijckeghem
 • The Shadow Cabinet – Juno Dawson
 • De donkere kamer van Damokles – Willem Frederik Hermans
 • De selectie – Kiera Cass (reread)

13 boeken vind ik een goede prestatie! Ik ben ook nog in een aantal boeken bezig, zoals Sistersong en Dead witch walking (reread), maar ook ben ik begonnen in Koningin van de onderwereld.

Nieuwe boeken

In augustus had ik de hoop mijn TBR een beetje terug te dringen door veel te gaan lezen. Helaas is dat niet helemaal gelukt. Het lezen wel, maar zoals je hieronder kunt zien heb ik ook behoorlijk wat boeken toegevoegd aan mijn verzameling. En dan staan de boeken die ik in Schotland kocht er nog niet eens bij. Oeps.

Ik kocht Everyday gaelic omdat hij maar een paar euro was en het me leuk lijkt om me – naast Duolingo – meer te verdiepen in deze taal. In Schotland vond ik het erg tof dat ik de borden in de supermarkt gewoon kon lezen. Evenals de namen in Fourth wing. Ook kocht ik Tell me & the reading environment. Dit boek van Aiden Chambers is de heilige graal onder leesonderwijs en ik las hem ooit wel, maar ik wilde toch graag een eigen editie hebben. Omdat ik de Nederlandse editie toch iets te prijzig vond, kocht ik de Engelse editie.

Bij de kringloop kocht ik De schaduw van de slang. Eén van Rick Riordan’s boeken die ik nog niet heb gelezen. Wist je trouwens dat Percy Jackson een nieuw deel krijgt? Ik ben HYPED.

Daarnaast kocht ik Nettle & Bone en The Shadow Cabinet zelf en zat Koningin van de onderwereld in mijn So Many Pages boekenbox.

Tot slot kreeg ik In het bos daar woont een jager en De witcher deel 1, welke is verschenen is een werkelijk prachtige limited edition.

De boeken die ik in Schotland kocht (7 stuks) laat ik binnenkort zien!

Augustus samengevat

In augustus gingen we naar Castlefest en op vakantie naar Schotland. Verder genoot ik ontzettend van mijn vrije dagen en hebben we veel opgeruimd in huis. In september gaan we naar Elfia en naar Heksia, maar ben ik vooral druk met de opstart van het schooljaar. Deze staat altijd in het teken van veel lesbezoeken.

Hoe was jouw augustus?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.