Ask me anything

Geplaatst op 11 januari 2015 door Emmy in Persoonlijk / 11 Comments

Tijdens de Boeken Adventskalender vroeg ik bij een winactie om leuke vragen voor een Ask me anything blogje. Het kwam er op neer dat je mocht vragen wat je wilt, en daar zou ik dan in een apart artikel antwoord op geven. Ik hou altijd wel van een persoonlijke touch op een blog en was dan ook blij dat ik een groot aantal reacties kreeg. Vandaag de antwoorden op alle vragen!

Joy: Als je in dat boek bezig bent, moet je dan niet af en toe de kaft buigen? Heb je dan niet het gevoel dat je een kind doormidden buigt? Boeken zijn voor mij een soort kinderen. Heb jij dat gevoel niet? Daar was ik benieuwd naar.

Ik vind het geen probleem om de kaft te buigen. Ik hou er wel van als een boek er gelezen uit ziet… Sterker nog; hoe meer gebogen, hoe leuker ik het boek waarschijnlijk vond! (want vaker gelezen). Kinderen zijn ook vrij buigzaam (haha), dus buigen die boeken. Nee.. grapje. Maar ik vind beschadigingen in de rug absoluut geen ramp… Tenzij het boek uit elkaar valt.. maar wie wordt daar nou niet panisch van?

Joany: Als je een DJ was, wat zou dan je DJ-naam zijn?

Een DJ. Hmm. Ik zou een slechte DJ zijn.. Want ik kan ’s avonds maar moeilijk wakker blijven.. Dus DJ MoonOwl zou hem niet worden denk ik. DJ dierooie? Nee, ik zou het echt niet weten!

A Moon Full of Books: Lees je wel eens boeken vanaf de zijkant? Dus niet op z’n kop, maar dat je dus vanaf de linker- of rechterkant op de letters kijkt en zo de tekst leest?

Schuin lezen bedoel je? Ik kan wel op de kop lezen, maar ik doe dat eigenlijk niet. Waarom zou je? Schuin lezen doe ik eigenlijk ook niet, terwijl ik wel heel vaak schuin schrijf! Heel vervelend als je van die kleine collegebanken hebt!

Anjanie: In welke boek zou jij willen spelen? Een hoofd of bij personage in het boek ?

Dromen we niet allemaal van een hoofdrol in je eigen wereld? Ik zou wel heel graag een leerling op Zweinstein zijn! Dus Harry Potter. Als ik een serie mocht kiezen, dan zou ik wel een hunter willen zijn, al heb ik in real life daar echt de ballen niet voor. Net zoals Shaduwhunters.. Tja… Doe dus maar lekker een plekje op een toverschool!

Nakita:Wat is de raarste plek waar je gelezen heb? Wat deed je daar en was je daar? (De wc telt niet mee) en hoe kwam je op het idee om daar te lezen?

Oh jee.. Dat zou ik denk ik echt niet weten. Ik lees veel, maar of de plekken die waar ik lees nou vreemd of raar zijn? De meeste plekken zijn niet zo gek toch? Oh wacht.. Ik heb eens op een begraafplaats gelezen geloof ik. Is dat raar?

Thyrze: Stel je zou voor één dag iets of iemand totaal anders mogen zijn (persoon, dier, object, mythisch wezen, alles). Wie of wat zou je dan willen zijn en waarom?

Ik ga niet heel cliché zeggen ‘een man’, want ik wil helemaal geen man zijn. Ik zou wel eens een engel willen zijn en een dagje een hele boel mensen willen bekijken en steunen. Maar een fae lijkt me ook wel gaaf.

Lotte: Stel dat je op een dag de gave hebt (als je die niet al hebt) dat je alles kan tekenen wat je je maar kan inbeelden en dat het er sowieso zal uitzien zoals jij het in je hoofd hebt. Wat zou jij dan tekenen.?

Ik zou alle personages die ik ooit bedacht heb tekenen… en hun werelden erbij. Want heel vaak heb ik daar een hele verbeelding van in mijn hoofd, maar het perfect verbeelden is vrij lastig.

Kim Milkyway: Stel dat jij een boek zou morgen schrijven over een ‘andere wereld’ hoe zou die wereld er dan uitzien?

In die wereld zouden er mythische wezens onder ons leven en zou de maatschappij daar op reageren. Aan de ene kant lijkt een post-apocalyptische wereld me heel gaaf, maar aan de andere kant vind ik een back-to-nature setting ook heel tof. Ik denk ook wel dat dit te combineren is. Laten we het zo zeggen: ik denk dat er nog heel wat prachtige plekken in onze wereld verhaalloos zijn.

Sylvia: Als jij een boek zou zijn? Hoe zou je er dan uitzien? Hardcover of paperback? Met of zonder illustraties? Hoe ziet de cover eruit? De inhoud van het verhaal? Of is het een informatief boek? Enz. Leef je uit! Ik ben benieuwd wat voor boek jij zou zijn!
Ps. Dit is een vraag, maar als ik hem in een zin zou schrijven, dan word hij nogal onoverzichtelijk.

Ik zou een dikke vette paperback zijn, wiens kaft dan wel eens buigt of kreukelt, maar niet te breken is. Ik heb illustraties bij elk hoofdstuk en een geïllustreerde cover… Ook de binnenkant heeft een soort ‘andere kant cover’. Ik ben een heel fantasierijk verhaal dat zo realistisch geschreven is, dat het zo maar eens echt kan zijn. De personages zijn diepgaand en moeten zien om te gaan met de hobbels van het leven. Ze zijn trouw en likable, maar laten ook duidelijk hun zwakke kanten zien. Mijn papier is lekker stevig en roomkleurig. De randen zijn niet afgesneden maar prachtig rafelig. Voorin staat een mooie kaart en een stamboom. Het lettertype leest lekker en de hoofdstuktitels zijn hand getekend. Voor de echte fans is er ook een mooie linnen hardcover met dustcover. Maar die is echt limited edition.

Astrid: Stel je komt als alien op aarde, zou je dan de mensheid goedgezind op kwaadgezind zijn? Waarom en wat voor alien zou je zijn (uiterlijk en ontwikkeling enz.)?

Nou stiekem ben ik gewoon een alien…. Haha. Ik zou de mensheid neutraal gezind zijn. Ik zou de mensheid eerst van een afstandje bekijken en dan later beslissen of zij het waard zijn te benaderen. Ik vind zelf dat de mensheid echt wel wat bewuster met de aarde mag omgaan.. Dus ik zou een alien zijn die deze bewustwording stimuleert. Wellicht zijn dat wel engelen (zie ergens een vraag hierboven). Ik denk dat deze aliens verder ontwikkeld zijn dan de mensheid en dat zij die technologie wel willen delen als de mensheid zich bewijst. Misschien fluisteren we de mensheid wel dingen in waardoor zij langzaam ontwikkelen.. Snap je wat ik bedoel? Verder hebben alle aliens natuurlijk rood haar.. Want rood haar is awesome.

 

Mocht jij nu nog een super leuke vraag weten voor een volgende ask me anything? Reageren maar!

Tags:

Divider

11 responses to “Ask me anything

 1. Superleuke vragen en antwoorden. Voor jou heb ik een vraag voor de volgende keer dat je een ‘Ask me anything’ doet.

  Ik hou zelf erg veel van The Hungergames serie, maar als jij als tribuut in de arena zou staan, wie van de deelnemers zou jij dan zijn? Mag van alle boeken van The Hungergames zijn, als die persoon maar mee heeft gedaan in de arena
  xxx Nikita

 2. joy verbakel

  Ik ben best benieuwd naar een midzomernachtsdroom van William Shakespeare, maar ik ken niemand die hem gelezen heeft. Heb jij hem toevallig gelezen? Ik weet ook niet waar ik een goed exemplaar kan vinden. Op bol.com staan er tientallen en ik weet niet welke ik moet pakken. Bij de bieb hebben ze hem volgens mij niet namelijk.

  • Als het goed is hebben ze hem bij de bieb wel, maar hij staat apart, bij letterkunde geloof ik. Of, als je hem in het Engels wilt lezen (aanrader), dan staat hij bij taalkunde herinner ik me. Ik heb zelf een Shakespeare bundel gekocht op het boekenfestijn (die liggen er altijd wel).

 3. Ik moet de ‘ask me anything’ post gemist hebben, maar ik vond het wel leuk om al deze antwoorden te lezen. Vooral die over welk boek je zou zijn. Dan begin ik al te denken welke karaktertrekken van jezelf je er mee omschrijft. Leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.