De antwoorden op jullie vragen

Geplaatst op 4 januari 2018 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

Tijdens de Boeken Adventskalender van 2017 maakten jullie kans op een Hermelien funko met tijdverdrijver (zie de winnaars voor de winnaar) door een vraag in te sturen voor een Q&A. En wat kwamen er veel vragen! Wow. Er waren een paar bijna dubbele vragen, maar als het goed is heb ik ze nu allemaal beantwoord. Alvast sorry voor de MONSTER post.

Image result for ask me anything

Divider

Als je een funko mocht ontwerpen, hoe zou die er dan uit zien?

Goede vraag… Ik zou voor mezelf graag een mooiere Funko van mijn D&D personages hebben (ik heb er wel een) en als ik een boekpersonage mocht omzetten, dan zou ik kiezen voor Rhysand, Kaz of de meiden van de Lunar Chronicles

Bij welk boek zou je graag de illustraties verzorgd hebben?

Ik weet niet of er nog een bestaand boek is wat ik graag zou illustreren. Een geillustreerde Geek Girl reeks lijkt me supertof! Maar ook de boeken van Vanessa Gerrits lenen zich goed voor illustraties. Ik kan alleen maar hopen en dromen dat ik nog veel boeken mag illustreren.

Van welke fandom wil jij nog veel fanart maken?

Met alle talenten op het web ga ik me niet wagen aan SJM, maar ik tekende vroeger erg graag Harry Potter fanart. En W.i.t.c.h.. En Pokemon. Ik hoop eigenlijk dat er binnenkort een nieuw fandom ontstaat waar ik op los kan gaan. Shadowhunter fanart maken lijkt me eigenlijk ook wel tof, nu ik er over nadenk.

In welke serie of standalone zou jij de hoofdrol wel willen spelen?

Fangirl of Eliza and her monsters als ik voor contemporary zou kiezen, en qua fantasy denk ik dat ik het goed zou doen als agent in Lockwood & Co.

wat is jouw favoriete personage ooooit uit een tv serie/boek/film?

Jeetje. Hoe moeilijk! Heb ik eigenlijk wel één favoriet? Ik vind dat echt heel moeilijk… Bij elk boek heb ik wel een favoriet namelijk! Hetzelfde geldt voor series en films.

Als jij een time turner had, zou er een historisch evenement zijn dat je zou veranderen? Of misschien een persoonlijke gebeurtenis?

Weet je wat het is… Elk mens maakt fouten en die fouten hebben je uiteindelijk gevormd wie je bent. Dus iets persoonlijks veranderen.. Hmm.. Misschien zou ik mezelf meer mijn best laten doen op de middelbare school… Ik fantaseer wel eens over hoe het zou zijn als je school over mag doen met alle kennis die je nu al hebt.

Heb je wel eens gedacht, deze blog wordt me misschien teveel? Of ik ben het commentaar van negatieve mensen zat? En waarom zet je dan door?

Ja hoor, ik heb wel eens het gevoel dat ik er helemaal klaar mee ben. Maar toch blijf ik volhouden, omdat ik zo veel passie voor bloggen, lezen en andere dingen heb. Ik laat me niet klein krijgen door mijn eigen onzekerheden of door de negativiteit van anderen.

Mijn vraag: Van welk bookish character zou je graag een Funko Pop ontwerpen? Als je net zo lastig kunt kiezen als ik, mag een top 3 natuurlijk ook. Hoe meer Funko’s, hoe beter!

Rhysand, Scarlet en Cinder

wat is het boek dat je als klein meisje gelezen hebt, en zoveel indruk op je heeft gemaakt dat je je het nu nog herinnerd.

Harry Potter! Daarnaast las ik als meisje ook Christianne F en dat maakte ook heel veel indruk op me. Oh en de boeken van Het kleine huis!

Wat is het leukste boek dat je in 2017 gelezen hebt?

Een van de leukste boeken vond ik Eliza and her monsters

Wat is ze mooi! Mijn vraag: je leest natuurlijk ontzettend veel boeken en hebt nog meer personages leren kennen. Met welke personages zou je een avond D&D willen spelen?

Ik zou wel eens avondje mee willen spelen met de jongens van Stranger Things!

Heb je ooit een boek gelezen waarvan je het eerst niet zo bijzonder vond, maar toen je het uit had opeens realiseerde dat het eigenlijk best wel goed was? Zo ja, welke?

Ja, dat heb ik wel eens. Ik kan me nu alleen even geen boek bedenken.

Wat is denk je de reden dat je blog zo groot is geworden?

Volhouden! Ik doe dit immers al een jaar of 6. Het duurde heel lang voordat ik echt wat groter werd, maar ik vond het zo leuk om te doen dat het me niet uitmaakte. Nu vind ik het echt super leuk dat er zo veel van jullie dagelijks komen kijken. Dat motiveert ook enorm om lekker veel te blijven posten. Dit laatste zorgt er denk ik ook voor, omdat ik bijna altijd wel wat nieuws heb.

Mijn vraag is: als je terug in de tijd kon om een (bekend/overleden) persoon te ontmoeten, wie zou je dan willen ontmoeten, en wat zou je hen willen vragen/vertellen?

Er worden wel heftige vragen gesteld, hoor! JK Rowling ontmoeten is natuurlijk dé droom… En verder… Weet ik eigenlijk niet zo goed op dit moment. #Starstruck

Ik wil graag weten of je nú al doet wat je altijd al wilde doen? (goedlopende zin, dit..) Zo niet: wat wil je worden als je later groot bent?

Ik wil altijd 1001 dingen doen. Maar ik ben heel blij dat ik nu een combinatie heb van werk buiten de deur en binnen de deur. Natuurlijk zou het fantastisch zijn om te kunnen leven van het bloggen en lezen, maar dat is best lastig. Als ik nog dromen voor de toekomst heb is dat zelf een boek schrijven en uitgeven, meer boeken illustreren en anderen mensen helpen met het uitgever van boeken. En ik hoop natuurlijk ook dat ik bij de bibliotheek kan blijven werken!  Verder ben ik heel blij met mijn webshop en ontwerpopdrachten.

Wist je trouwens dat ik volgens de beroepskeuze test op de middelbare school een goede boswachter zou zijn? Ha…

had je vroeger toen je klein was gedacht dat je dit zou doen?? (Met je blog)

Nee, want bloggen (als baan) bestond toen eigenlijk nog niet! Ik wilde vroegen vanalles worden, van patholoog anatoom (lijkschouwer) tot traumahelikopterpiloot, van ontwerper tot docent. Maar ik ben heel blij met wat ik nu doe, hoor!

Stel dat de wereld vandaag zou vergaan, welk boekpersonage zou jou dan mogen redden, of met welk boekpersonage zou je graag willen vluchten?

Met iemand uit het HP universum. Ik wil ook kunnen toveren. Perkamentus mag me best komen redden, dan komt het vast goed.

heb je er ooit over na gedacht om zelf een boek te schrijven en de illustraties er bij te maken? zo ja hoe zal het der dan uitkomen te zien en waar zou het over gaan? En wat is jou favoriete boek ooit?

Ja zeker! Maar het is er nog niet van gekomen. Het is wel een van mijn dromen! Hoe het er dan uit komt te zien? Ik denk lekker nerdy. Ik doe ook mee met de Moon YA contest met zo’n soort verhaal.  Mijn favoriete boeken ooit zijn de Harry Potter boeken.

ben je altijd bezig geweest met boeken en lezen of is dat iets dat je pas de laatste jaren meer is gaan interesseren?

Als klein kind vond ik lezen niet heel boeiend, maar door Harry Potter ben ik echt gaan lezen, op mijn 9e. Op de middelbare las ik echter minder, ik wist niet zo goed wat ik wilde lezen en de boeken die ik MOEST lezen vond ik maar mwah. YA bestond immers nog niet echt. Uiteraard heb ik dit de afgelopen 6+ jaar meer dan goedgemaakt.

welke vraag die nog nooit iemand je gesteld heeft zou je graag eens gesteld krijgen?

‘Van welke sokken hou je het meest?’ Nee, grapje. Geen idee. Het antwoord is overigens; fandomsokken.

Mijn vraag aan jou is; Als je een lerares zou zijn aan Hogwarts, welk vak zou je dan geven?

Ik heb zooo vaak nagedacht over deze vraag en ik vind het heel moeilijk. Elk vak is zo bijzonder! Misschien kruidenkunde, omdat ik vroeger zo goed was in biologie… Of Verweer tegen de Zwarte kunsten.. Dat is toch best een badass vak. Runen lijkt me ook tof.. Of waarzeggerij.

Waar zou je het liefst in de wereld willen ghosthunten? En wat zou je doen als je in een room full of ghosts zat?

Ha, boef. Ik zou in Ierland willen hunten, of weer in Schotland.. Of in Engeland. Ach, zo lang het maar met toffe mensen is, toch? In een kamer vol geesten zou ik proberen met ze te communiceren. Spannend!

Van welke serie zou jij graag nog funko’s willen zien? (dus kies er een die er nog niet bestaat.)

Als in TV serie? Dan sowieso Charmed! Boekenserie: The Lunar Chronicles

Stel iemand geeft je de kans om met je favoriete boek- film- of seriepersonage op reis te gaan. Met wie zou je die reis willen maken? En natuurlijk waar zou je dan samen naartoe willen gaan?

Ik zou met de Winchesters op Ghosthunt gaan en met de personages uit Harry Potter op een magische reis. Ik hou van het bovennatuurlijke, valt dat op?

Wat zou je nog graag willen bereiken als boekenblogger?

Dat ik jongeren inspireer om te blijven lezen/gaan lezen of gewoon een nieuw tof boek te laten vinden. En jongeren mogen ook gewoon wat ouder zijn, natuurlijk. Ook hoop ik ooit zelf een boek te hebben en meer boeken te illustreren. Als het bloggen een groter deel van mijn baan kon zijn dan graag!

Op welk voorwerp zou jij jouw illustraties nog graag zien verschijnen?

Allereerst natuurlijk in meer boeken.. Maar een stof lijkt me ook tof. Een illustratie voor een shirt bijvoorbeeld, of als patroon op een jurk. Waar een wil is, is een weg natuurlijk!

schrijf je nooit over prinsessen of komt dit nog?

Over welke prinses zou ik moeten schrijven?

Stel je hebt een time-turner en je kunt terug reizen naar een gebeurtenis uit je eigen leven, en fijne dag om weer het te beleven of een minder fijn moment om eventueel wat aan te passen, welke zou dat zijn en waarom?

Ik zou dan een fijne willen herbeleven. Ik geloof namelijk dat mensen fouten maken om van te leren en dat ieder mens fouten maakt. Mijn fouten hebben mij gevormd tot wie ik ben.

Misschien een lastige vraag… maar wat maakt een goed boek voor jou goed?

Er zijn zooo veel aspecten die meespelen! Zo houd ik van goed opgezette settings, overtuigende personages en moet ik ook een beetje in de mood zijn voor een bepaald boek.

Welke funko pop is jouw favoriet?

Ik heb een groot aantal favoriete funko’s in mijn verzameling. Ik ben dol op mijn gevleugelde Castiel, dol op Merida, dol op mijn Harry Potter verzameling, dol op mijn Dean met baby en ook dol op mijn aangepaste funko naar een dungeons & dragons personage.

Wat is het allereerste boek dat je je kunt herinneren – en is daar je boekenliefde mee begonnen?

Phoe… Ik heb als kind zo veel boekjes (moeten) (ge)lezen. Voor mij is het echt lezen voor mijn plezier begonnen met Harry Potter.

Ik zou graag de emmy achter de boeken en blogs willen kennen dus mijn vraag zou zijn: Wat is het belangrijkste in jou leven? (Even boeken en blog buiten beschouwing laten.)

Mijn man, familie, vrienden, katten.

oeh wat leuk! Zou je zelf een graphic novel uit willen geven?

Ja, dat lijkt me heel erg tof!!!

Mijn vraag voor jou: Als er over jouw leven een boek zou worden geschreven, welke boekpersonages zou je dan de hoofdrollen laten spelen?

Ik denk dat mijn leven niet spannend genoeg is om een boek over te schrijven? Maar ik zou hele nerdy hoofdpersonen willen.

Wat zou je doen als je nooit meer een boek zou kunnen/mogen lezen?

Jeetje, wat zou het leven dan saai zijn! Ik zou het oprecht niet weten. Boeken luisteren mag zeker niet als antwoord? Films en series zouden voor mij niet voldoende zijn, want lezen is mijn ultieme ontspanning.

Als je een personage in een boek zou kunnen vervangen met jezelf, wie zou je vervangen, waarom, en hoe zou dat het verhaal beïnvloeden (immers is het originele personage er niet meer)?

Jeeeeee wat een moeilijke vragen allemaal. De meeste toffe personages zijn heel dapper en sterk en mooi en ik weet niet of ik badass genoeg ben om dat te vervangen. Ik denk dat ik George uit Lockwood en Co wel kan vervangen. Een beetje eten, beetje spokenvangen, niet volledig in de belangstelling staan… Ik zie het wel zitten. Ik hoop echter dat Lucy mij dan niet als een bedreiging zou zien, zoals Holly.

 1. Als jij in hermeliens schoenen zou staan wat zou jij anders doen?
 2. Van alle fanart die je hebt mogen maken, is er 1 die je anders zou willen doen en van welke zou je er nog veel meer willen publiceren?
 3. Als je terug in de tijd mocht gaan naar welk tijdperk zou je gaan en waarom?
 4. Als je 3 fictieve werelden zou mogen kiezen, in welke zou je dan willen leven, in welke zou je op bezoek willen gaan en in welke wereld zou je absoluut niet willen komen?

 

 1. Ik ben blij dat ik niet in Hermelien’s schoenen sta, want zij is aboluut niet mijn favoriete personage. Zij heeft veeeeeel meer discipline! Als ik in haar schoenen zou staan dan zou ik veel minder hysterisch over mijn schoolwerk doen. Ik ben wat dat betreft meer zoals Ron.
 2. Er zijn nog zoooo veel fandoms die ik zou willen tekenen. 🙂
 3. Ik heb altijd een grote fascinatie voor een aantal tijdperken en volkeren gehad, zoals de Vikingen, de Kelten, de middeleeuwen hier in Nederland en de renaissance in Italie. Oh en het oude Egypte (maar dan wel de eerdere dynastieën). Ik heb nog steeds spijt dat ik niet meer met geschiedenis heb gedaan.
 4. Ik zou willen leven in de magische wereld van Harry Potter, ik zou graag op bezoek gaan in Ketterdam (voor een date met Kaz) en ik sla Panem (de hunger games) heel graag over.

wat is je lievelingsdier

Katten en uilen en konijnen.

Hoe zou jij er als stripfiguur uitzien? Welk dier, wezen, delen ervan en/of bijzondere elementen? Nog eentje omdat het natuurlijk om Hermelien en dus HP gaat. Stel je bent een faunaat, in welk dier zou je veranderen (uil, mag niet om het iets moeilijker te maken)?

Geef me maar engelenvleugels. Als kind zijnde was ik zo van slag toen ik tijdens de kerstmusical geen vleugels kreeg als kerstengel. #issues.

Geen uil he? Een kat misschien, of een vos (past bij mijn haarkleur).

Divider

Dit waren ze. WOW.. Wat veel! Maar hopelijk hebben jullie mij op deze manier wel wat beter leren kennen!

Tags:

Divider

4 responses to “De antwoorden op jullie vragen

 1. <3 voor vraag 2 ^^
  Zitten wel superleuke vragen (én antwoorden!) tussen. Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd wanneer je over prinsessen gaat schrijven hoor 😉

 2. Wat een vragen… maar zo leuk om alle antwoorden te lezen. Over de time turner ben ik het helemaal met je eens, en ook ik wil stiekem wel vleugels hebben hahaha. Scheelt veel fietsen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.