Annabel (Delirium #0.5) – Lauren Oliver

Geplaatst op 6 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Annabel (Delirium #0.5) – Lauren OliverAnnabel Serie: Delirium #0.5
Andere boeken in deze serie: Delirium
| december 2012
Aantal pagina's: 35
ISBN: 9780062237385
Uitgave: eBook
Goodreads
three-stars

Lena's mother, Annabel, has always been a mystery—a ghost in Lena's past. Until now.

Discover her secrets in Lauren Oliver's brilliant original digital story set in the world of New York Times bestsellers Delirium and Pandemonium.

Lena Halloway's mother, Annabel, supposedly committed suicide when Lena was only six years old. That's the lie that Lena grew up believing, but the truth is very different. As a rebellious teenager, Annabel ran away from home and straight into the man she knew she was destined to marry. The world was different then—the regulations not as stringent, the cure only a decade old. Fast forward to the present, and Annabel is consigned to a dirty prison cell, where she nurtures her hope of escape and scratches one word over and over into the walls: Love.

But Annabel, like Lena, is a fighter. Through chapters that alternate between her past and present, Annabel reveals the story behind her failed cures, her marriage, the births of her children, her imprisonment, and, ultimately, her daring escape.

De Delirium-trilogie vond ik vooral interessant omdat het speelt met één van de kenmerken van het mens-zijn: liefde. Naast Lena kent het een tal van bijpersonages die minstens zo interessant zijn om ieder geval hun stem te laten horen. In de novellen gebeurd dat.

Nu kan je je altijd afvragen in hoeverre zo’n kort verhaal een toevoeging is aan het geheel. Dit boek is een voorloper op de gehele serie en draait om de stem van Annabel, de moeder van Lena die gevangen zit. Als ik het me goed herinner, dacht Lena dat haar moeder dood was, dus wat dat betreft is het slim om dit boek pas later te lezen. Dus niet voordat je begint met boek één. Wat dat betreft is het soms lastig hoe novellen soms in een serie geplaatst worden; houdt men de leesvolgorde aan of de chronologische vertelling van het geheel. Maar goed, dat zijn dingen die natuurlijk buiten mij om besloten!

Het verhaal van Annabel is kort, maar wel aardig goed uitgedacht. Annabel is een interessant personage omdat zij heel veel heeft opgeofferd om haar kinderen een kans te bieden, maar ook omdat ze durft te strijden voor wat ze geloofd. Ik vond het erg prettig om over haar te lezen, al was het verhaal zo voorbij.. Ik vind niet dat je daardoor echt in het verhaal kunt komen.

Voegt het echt wat toe aan de trilogie? Nee. Vermaakt het? Ja. Is het leuk voor de fans: ja.

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.