Aniway

Geplaatst op 10 februari 2016 door Emmy in Manga/Anime, Recensie / 7 Comments

Wat ik eigenlijk niet zo extreem laat doorschemeren (niet zoals Joost in ieder geval) is dat ik naast boeken ook ontzettend veel van andere nerdy dingen houd. Funko-pops, aniway, series… ik kan helemaal wegdromen in andere werelden. Zo ben ik al vanaf het begin van mijn tienerjaren een terughoudend anime- en mangafreak. Dat wil zeggen dat ik zo nu en dan een enorme opleving heb en er zo een anime of manga doorheen knal. Vroeger keek ik bijna elke dag anime uit school en had ik honderden manga in mijn kast staan.

Een deel van die mangacollectie is ondertussen doorgeschoven naar een nieuwe eigenaar, maar een hoop pareltjes heb ik bewaard. Het is natuurlijk nu de vraag; wat wist ik wat ik moest kopen of kijken? Mijn geheime wapen is de aniway (ok, en vroeger de anime clubs waar ik bij zat op internet). Aniway is een tijdschrift over de Japanse popcultuur en dus voornamelijk over manga en anime.

Foto 04-02-16 14 13 31

AniWay Magazine
AniWay is het enige Nederlandse magazine over de waanzinnige wereld van Japanse anime (animatie), manga (strips), videogames en meer! Eindelijk lijkt Nederland wakker te worden en in te zien van wat voor moois men in Japan (en onderhand ook daarbuiten) kan genieten. Om je de weg te wijzen in deze overweldigende wereld vol verrassingen en vragen is AniWay precies wat je nodig hebt! We bespreken diverse series, spelen de minder bekende Japanse games en geven je zo af en toe ook nog wat culturele weetjes over Japan mee.

AniWay verschijnt eens per kwartaal en is een uitgave van Stichting AniWay te Eindhoven.

Toen de eerste editie van de tweede volume (zo’n 15 jaar geleden) op de markt kwam, kocht ik hem meteen. Daarna een tijdje niet (lees: scholierenbudget), maar rond nummer tien nam ik een abonnement. Tot op heden heeft dat abonnement half Nederland gezien door al mijn verhuizingen, maar valt hij nog steeds braaf op de mat. Ondanks dat mijn anime fascinatie wat gekoeld is – ik neem er minder tijd voor – kan ik het niet over mijn hart verkrijgen het stop te zetten. Ook al loop ik soms nummers achter met lezen; ik blijf een zwak houden voor de strips en animaties uit Japan.

Wat me vooral blijft aantrekken aan het magazine is de diversiteit. Ze bespreken de hypes, maar ook oudere/minder bekendere werken. Ze bespreken makers, muziek, games, cultuur en al het andere wat we misschien zouden vergeten. Dit maakt het voor heel veel mensen interessant. Ik haal er geregeld een serie uit waarvan ik denk: die wil ik kijken. Nu de tijd er nog vrij voor maken.

Foto 04-02-16 14 14 19

Het enige minpunt wat ik kan bedenken is dat sommige artikelen soms te lang zijn, maar dit gevoel krijg ik vaak vooral door de wat rommelige vormgeving. Begrijp me niet verkeerd, want Aniway zorgt er aan de andere kant ook wel weer voor dat ze heel speelt en eigen blijven, soms is het contrast in het binnenwerk te groot. Dan weer een donkere pagina, dan weer licht.. Dan weer kleine letters, dan weer groot. Dat vind ik lastig lezen, vooral als ik het tijdschrift in bed wil lezen. Vooral donkere pagina’s met licht letters doen het slecht bij mij. Dat vind ik jammer, want ook met lichte kleuren kan je een heel eigen beeld scheppen (en dan komen de afbeeldingen vaak ook beter uit). De vormgever in mij heeft gesproken.

De Aniway is kleurrijk, compleet en biedt het een afwisselende inhoud, geschikt voor een groot publiek. Het gedreven vrijwilligersteam slaagt erin om lezers te enthousiasmeren en vast te houden. Ze vernieuwen voldoende om het ook voor de niet-Otaku leuk te houden. Tevens zit er achter de site een hele community op het forum. Dit tijdschrift is een aanrader voor iedere manga/anime fan.


online adverteren www.m4n.nl

Tags: , , , , ,

Divider

7 responses to “Aniway

  1. Haha, laat ik goed doorschemeren dat ik redelijk nerdy ben? O nooit opgevallen… De Aniway vind ik ook een fantantisch tijdschrift! Lekker divers inderdaad, de meeste manga/anime/conventies die ze allemaal noemen zoek ik meestal ook op, hun enthousiasme werkt echt aanstekelijk! Zondag ga ik een abonnement nemen tijdens Tsunacon, whoop whoop!! 😀

  2. Ik ken dit tijdschrift helemaal niet. Al moet ik ook eerlijk bekennen dat ik niet heel bekend ben met annimee. Ik hoor er veel over om me heen, heb het wel eens geprobeerd te kijken, maar ben af en toe wel eens behoorlijk geschrokken van wat ik te zien krijg. Het is soms zo suggestief.

  3. Stiekem is Joost gewoon een BeautyLiplgossFanGirl en doet hij net alsof – nee grapje Jooooost <3 Maar Aniway is tof 😀 Ik had een hele tijd geleden wat oudere exemplaren over kunnen kopen van iemand, dus mijn collectie is ook vrijwel compleet (volgens mij, of ik sla de plank volledig mis nu :'D).

  4. Leuk! Mijn vriend heeft er sinds een paar jaar een abonnement op en soms blader ik er ook doorheen. Altijd leuk. Ik heb wel eens anime gekeken, maar vooral veel in manga-stijl getekend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.