An incarnation of Shadow and Light – S.A. Christianson

Geplaatst op 13 november 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

An incarnation of Shadow and Light – S.A. ChristiansonAn incarnation of shadow and light door S.A. Christianson
| September 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 485
ISBN: 9781778287329
Uitgave: Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Four magicians abuse their magic to gain power in a corrupt Victorian inspired world.

In the Kingdom of Verchiél only a handful of people known as Incarnate can use magic. Equally feared and respected, they are revered as saints and indulged like gods. But the sudden deaths of Verchiél’s rulers unleashes a power struggle between four Incarnate, each seeking power to fulfil their own desires.

Gabriel, a charismatic socialite who takes darker paths to avoid slipping back into powerlessness.

Zoe, the daughter of a disgraced merchant, determined to carve a new path for her life.

Niklas, an exiled prince trying to escape the ghosts of his past.

Silje, an assassin who will stop at nothing until she’s seized the adoration she has always been denied.

Infighting and betrayal run rampant as each becomes worse than their problems in order to solve them.

Hoe tof is het om zo nu en dan een totaal nieuwe auteur te ontdekken? En een boek dat behoorlijk in je straatje ligt? Dat overkwam mij toen ik de kans kreeg An incarnation of Shadow and Light van S.A. Christianson te lezen. Een fantasyboek met een avontuurlijk plot en vol LGBTQIA+ representatie.

Magie is uiterst zeldzaam in het koninkrijk Verchiél en degene die het kunnen worden Incarnates genoemd. Ze worden haast als goden vereerd en zijn als het waren heiligen voor het land. Er wordt dan ook verwacht dat zij het land leiden.

Na de plotselinge dood van de vorige leiders, ontstaat er een strijd tussen vier Incarnates om de macht. Allen hebben hun eigen redenen. Zo heb je Gabriel, die zich liever bezig houdt met duistere praktijken dan dat hij zich ooit nog machteloos voelt. Of Zoe, de dochter van een handelaar, vastbesloten een nieuw pad te gaan bewandelen. Niklas, een verbannen prins uit een ander land die zijn verleden probeert te vergeten. En tot slot Silje, een moordenaar die niet zal stoppen voordat iedereen haar adoreert, zoals ze altijd al heeft gewild. Hun strijd zal het slechtste en het beste in hen naar boven halen.

Ik hield meteen van An Incarnation of Shadow and Light. Van de personages, de wegen die je volgt en de magie. Al vanaf het begin zat ik meteen in het boek. Je volgt Gabriel, die zijn magie inzet om een weddenschap te winnen. Onmiddellijke Six of crows vibes! En die vibes bleef ik houden. En dat zie ik als iets goed, want ik hou van die serie. Ik voelde ook wel een vleugje There will come a darkness (waarin je ook meerdere personages volgt op hun pad naar succes (of juist niet)) en A darker shade of magic (vanwege het feit dat de personages niet goed of slecht zijn).

De verschillende perspectieven waren helder en duidelijk uitgewerkt en het was gemakkelijk te volgen wie wie was, ondanks de hoeveelheid personages. Ze waren divers en menselijk, met flaws. Daarnaast voelde ik ook veel chemie tussen de personages, wat het extra vermakelijk maakte. Ook het grijze gebied van hun gedrag was aantrekkelijk.

Het was gewoon een fijn en degelijk fantasyboek met elementen waar ik gewoonweg dol op ben. Hierdoor heb ik erg genoten van An Incarnation of Shadow and Light. De personages waren tof, er zaten veel interessante wendingen in en het verhaal is een fijn geheel. Enorme aanrader als je eerder genoemde boeken leuk vindt.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.