Amethist

Geplaatst op 2 oktober 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

De volgende steen die ik thuis heb liggen, is de amethist. Deze paarse en vrij populaire steen is vooral een spirituele steen die goed zal helpen tegen hoofdpijn. Ik vind het persoonlijk een fijne steen, maar ik heb hem meestal niet heel erg in mijn buurt liggen. Hij ligt wel in mijn kamer nu, naast mijn calciet, maar hij heeft geen plekje kunnen veroveren op mijn nachtkastje. Niet dat hij dat niet verdiend, maar juist omdat ik hem iets te actief vind om naast mijn bed te hebben.

Het is alsof ik dan heftiger droom en onrustig lijk te worden in mijn hoofd, terwijl als ik hem overdag in mijn buurt heb, ik hem juist kalmerend vind.
Amethyst bevordert (geestelijke en lichamelijke) reiniging, spiritueel inzicht, meditatie en innerlijke rust. De steen heeft een kalmerende werking en vermindert angst, woede en haatgevoelens en verdriet. Het helpt bij het verwerken van verlies en tegenslagen en het doorbreken van blokkades. Daarnaast heeft de steen een positieve invloed op heimwee, hoofdpijn en migraine, ogen, slaapproblemen (zoals nachtmerries), het hormoon- en spijsverteringsstelsel en de huid. Amethyst werkt pijnstillend bij kneuzingen, verwondingen en zwellingen en is een goede hulp wanneer men van verslavingen wil afkomen.
Gek dat het juist goed voor de slaap zou moeten zijn, terwijl het bij mij geen goed idee is om met de steen te slapen. Het ligt er niet aan dat ie niet schoon is, want ik maak mijn steentjes relatief vaak schoon. Misschien ligt het er gewoon aan dat het niet bij iedereen hetzelfde werkt.
De hoofdpijn, ja dat ken ik.. Ik heb wel eens de neiging om hem op mijn voorhoofd te leggen als ik er erge last van heb. Maar als ik dan vervolgens in slaap val met de steen nog bij me, dan ben ik al snel weer wakker. Tja, mijn amethist moet het maar doen met een plekje in de vensterbank of op mijn bureau, dat is dichtbij genoeg.

Tags: , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.