Als je bij ons binnenkijkt…

Geplaatst op 13 juni 2021 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Onlangs zag ik bij een aantal andere bloggers een leuke blogpost. Als je bij ons binnenkijkt is persoonlijk en bedoeld om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Een soort kijkje in de keuken. En dat leek me heel erg leuk om ook te doen.

Dus bij deze!

Als je bij ons binnenkijkt…

…Moet je eerst door een oerwoud.

Wij hebben een natuurtuin. Een aantal jaar geleden wonnen we een prijs: een kunstenaar wilde een statement maken om de verstening van de Nederlandse tuinen tegen te gaan. We besloten ons op te geven en we wonnen! Hierdoor werd onze tuin gevuld met mooie bloemen en planten en maakten we een vijver. Ondertussen doen te planten het supergoed en is alles mooi vol gegroeid. Tot ergernis van onze buurvrouw die het allemaal maar onkruid vindt. Er is altijd wel wat mis: teveel onkruid, een te hoge vlinderstruik of weer eens gezeur met haar hekje. Maar wij zijn er blij mee. Daarnaast is het goed voor het milieu, de klimaatverandering én voor de dieren. Helaas zijn wij de enige in de straat met een echt plantenrijke voor en achtertuin. Zonde.

Onze kerst doet het trouwens fantastisch en we kunnen liters en liters muntthee maken als we zouden willen.

… Komt de kleur je tegemoet

We houden van kleur. Onze gang is een beetje tealkleurig en in de woonkamer is een muur helemaal paars. Boven heeft ook bijna elke kamer een leuk kleurtje op de muur. Onze slaapkamer is ook paars en Lily heeft een groene muur.

… Ga je naar een Harry Potter toilet

Poepen in stijl! Er staan boeken, een muur is beschilderd met een muurschildering en een stuk gescheurd boek. Er is heel veel te zien.

… Hanger onze laird en lady titels in de gang

Het lijkt haast een stamboom. Al een paar jaar mogen Rob en ik ons laird en lady noemen, omdat wij een stukje Schotland hebben gekocht. Ook Lily heeft ondertussen een titel. Een volgend doel? Je kunt ook een stukje kopen in Ierland…

Mijn toelatingsbrief tot Hogwarts hangt trouwens ook in de gang.

… Staan er steeds meer planten

Een paar jaar terug had ik nog moeite om planten überhaupt in leven te houden: nu komen er steeds meer bij. Ik heb ook al een paar mooie stekjes aan anderen gegeven. Mijn moeder gaat haar best doen om haar monstera voor mij te stekken. TOF!

Mijn moestuintjes staan ondertussen buiten en doen het fantastisch. Net als onze roos. En de frambozen. Beginnen we soms groene vingers te krijgen!?

… Hangt er een zwaard aan de muur

Twee jaar geleden kocht ik Princess alweer. Ik doe namelijk aan zwaardvechten! Helaas kan ik niet zo veel trainen als ik zou willen, omdat Rob vaak moet werken op vrijdagavond. Hopelijk kan ik dat binnenkort weer wat meer oppakken, want we mogen weer!

… Hangen overal dromenvangers

Mijn man is dol op dromenvangers. Toen ik hem leerde kennen hing zijn halve huis al vol en er zijn er alleen maar meer bijgekomen. Hoewel het echte stofnesten kunnen zijn, zijn ze wel mooi en weet ik niet beter dat er boven een aantal hangen. Niet meer zo veel als eerst, maar wel allemaal hele mooie! Lily heeft er natuurlijk ook een paar hangen.

… Zie je meteen waar wij van houden

Boeken, films, series, games, spiritualiteit… Alles heeft gewoon een open plek in huis. We doen niet geheimzinnig over wat we leuk vinden. Onze hobby’s hoeven niet netjes achter deurtjes te liggen, want wij houden niet van een leeg onpersoonlijk huis. Het is ons nerdhuis en daar zijn we trots op. Oke, het is altijd wel een beetje rommelig, maar dat soort ons niet.

… Liggen overal kristallen, boeken en films

Sinds kort heb ik een hernieuwde liefde voor edelstenen en mineralen en ben ik ook weer meer bezig met hekserij. Ik heb meerdere hoekjes ingericht die dit uitstralen en dat vind ik prettig. Zo staat er een seleniet torentje in mijn kast die altijd licht lijkt te geven. Prachtig vind ik dat!

… Ligt er in elke kamer wel een boek

Zelfs op de badkamer (Dikke dik gaat in bad). In ons huis wordt gelezen. En veel ook!

… Is het altijd een beetje rommelig.

Of het nu rondslingerende boeken, speelgoed of iets anders is: helemaal opgeruimd is het hier nooit. Of zelden lang. In ons huis wordt duidelijk geleefd.

Ons huis is gewoon heel fijn – vind ik. Het is er nerdy en ik denk dat veel mensen zich er welkom voelen. Ik vind het een fijne plaats om te zijn, ook al heb ik bijvoorbeeld veel moeite gehad met vrij buiten kunnen zitten. Onze buren hebben namelijk vaak commentaar en daar word ik heel naar van. Toch probeer ik daar schijt aan te hebben. Dit jaar zit ik lekker buiten als ik dat wil en laat ik mijn plezier niet verpesten door zo’n mens.

Tags:

Divider

7 responses to “Als je bij ons binnenkijkt…

 1. Het klinkt inderdaad als een enorm fijn en gezellig huis! Ik ben ook groot fan van de tuin grotendeels lekker z’n gang te laten gaan. Wel vervelend van dat commentaar van de buren.

 2. Marjolijn

  Jullie huis klinkt als een heel gezellige plek! En wat prachtig, zo’n groene tuin! Laat die buurvrouw maar lullen; groen is veel mooier dan grijs =)

 3. Quirina

  Hoi hoi

  Heerlijk leven hebben jullie! Wij houden ook van groen en nerdy , en veel pastel kleuren hebben wij.
  Ik zou best graag fotos willen zien? Van je wc of van je af natuurtuin.
  Ga lekker genieten en laat buren maar swetsen! Ik heb ook van die buren die alles straks en steriel hebben..

  Liefs Quirina

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.