A Witch Alone (Winter Trilogy #3) – Ruth Warburton

Geplaatst op 29 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A Witch Alone (Winter Trilogy #3) – Ruth WarburtonA witch alone door Ruth Warburton
Ook door deze auteur: Witch Finder
Serie: Winter Trilogy #3
Andere boeken in deze serie: A Witch in Winter
Uitgever: Hodder Children's Books | Februari 2013
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9781444904710
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Where do you go when your heart has been ripped out?

For Anna there is only one answer; into her past, where the truth about her mother, her power, and her real identity lie hidden.

But as Anna delves deeper into her history, she begins to fear that the truth about what set her mother running may be darker than she ever suspected. With the witches of the world on the brink of war, Seth gone, and her friend Abe wanting more from her than she can possibly give, Anna is in crisis.

As the clouds around her gather, Anna is torn between friends, family and rival tribes of witches and – at the last – between love and magic.

Twee jaar terug maakte ik kennis met de boeken van Ruth Warburton. Met een historische serie en de winter trilogie. Van deze laatste las ik eindelijk het laatste deel, A witch alone, dat ik wist te scoren op het boekenfestijn.

witch2

Anna is er ondertussen achtergekomen dat ze een heks is en haar vermoeden dat haar moeder nog leeft lijkt steeds realistischer te worden. Ze is op zoek naar antwoorden en zelfs al moet ze er naar Rusland voor afreizen; ze zal haar antwoorden krijgen.

A witch alone is een vrij standaard paranormal romance slotstuk uit een trilogie. Net als ze meeste trilogieën in dit genre, komt bij dit derde deel de daadwerkelijke badguy aan het licht en vormt zich er langzaam maar zeker een echte eindstrijd. Het is klaar met de ‘ik leer mezelf kennen’, Anna wil nu echt weten waar ze aan toe is.

Ik vond A witch alone erg vermakelijk, al moet ik ook wel bekennen dat ik er even in moest komen. Ik wist niet alles meer van de vorige delen. Kijk, sommige boeken maken zo veel indruk dat ze voor altijd bij zullen blijven, de Winter trilogie hoort daar niet bij. Ja, de boeken zijn leuk en vermakelijk, maar de details zijn niet zo indrukwekkend dat ze me volledig bij zullen blijven.

witch3

Afijn. Het duurde dus even eer ik weer echt in het verhaal zat. Sindsdien las het als een trein. Zoals ik al aangaf; het boek is vermakelijk. Het werkt met behoorlijk veel clichés, maar ze werken wel. Het wist zo nu en dan ook echt spannend te worden en dat kwam tot uiting in mooie magische scenes vol actie. Wel is het boek – en de trilogie in het algemeen – veel meer om tieners gericht dan ik van te voren dacht. (Duh, dat zijn Young Adults). Wat ik eigenlijk bedoel is dat de hoofdpersonages 18 of ouder zijn, maar zich soms jonger gedragen. He, niks mis mee… Maar soms dacht ik: oké dan.

Toch heb ik me vermaakt met het lezen van A witch alone. Het is een leuke trilogie vol magie en spanning. Ik vond Anna een leuk personage en bepaalde wendingen in dit deel wisten me echt te verrassen. Andere wendingen weer niet. Al met al is het een aangename serie, maar geen mustread. Het boek volgt namelijk een vrij klassiek plot met weinig echte verrassingen of vernieuwingen. De uitwerking zit wel prima in elkaar.

A Witch Alone is magisch, romantisch en spannend.

witch1

Bewaren

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.