A Shadow Bright and Burning (Kingdom on Fire #1) – Jessica Cluess

Geplaatst op 24 februari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A Shadow Bright and Burning (Kingdom on Fire #1) – Jessica CluessA Shadow Bright and Burning door Jessica Cluess
Serie: Kingdom on Fire #1
Uitgever: Random House Books | September 2016
Genres: Young Adult, Historische fictie, Fantasy
Aantal pagina's: 407
ISBN: 9781524701444
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Henrietta Howel can burst into flames.
Forced to reveal her power to save a friend, she's shocked when instead of being executed, she's invited to train as one of Her Majesty's royal sorcerers.

Thrust into the glamour of Victorian London, Henrietta is declared the chosen one, the girl who will defeat the Ancients, bloodthirsty demons terrorizing humanity. She also meets her fellow sorcerer trainees, handsome young men eager to test her power and her heart. One will challenge her. One will fight for her. One will betray her.

But Henrietta Howel is not the chosen one.
As she plays a dangerous game of deception, she discovers that the sorcerers have their own secrets to protect. With battle looming, what does it mean to not be the one? And how much will she risk to save the city--and the one she loves?

Exhilarating and gripping, Jessica Cluess's spellbinding fantasy introduces Henrietta Howel, a powerful, unforgettable heroine, and an entertaining world filled with magic, monsters, and mayhem.

Op aanrader van een aantal andere bloggers kocht ik het boek A Shadow Bright and Burning. Het verhaal sprak me aan en het argument ‘doet een beetje denken aan The Infernal Devices’ was voldoende om me te overtuigen. Het omslag ook trouwens, want die vind ik prachtig.

Henrietta is een sorcerer – en ook nog eens degene die voorspeld is – en daarom moet ze naar het Hof om daar te trainen met de andere sorcerers. Die vinden haar komst allemaal wel leuk, omdat ze de eerste vrouw is. Maar zo veilig is het niet; Henrietta twijfelt of ze wel echt een sorcerer is en het gevaar staat voor de deur.

A Shadow Bright and Burning was voor mij niet het meest originele fantasyboek over een meisje dat haar magische krachten leert kennen. Het volgt het vrij standaard ‘de hoofdpersoon is speciaal’-principe, lijkt het. Toch is er wat bijzonders met Henrietta; ze twijfelt of ze wel echt de sorcerer is uit de voorspelling. Dit vond ik een tof gegeven.

Henrietta vond ik een fijn personage. Ze is sterk en slim en durft aan zichzelf te twijfelen, zonder meteen op te geven. Ze is een doorzetter en durft risico te nemen. Daar hou ik wel van! Toch is zij niet het type hoofdpersoon dat me voor altijd bij zou blijven. Daar vind ik dit boek net niet bijzonder genoeg voor. Wat ik wel heel tof vond was dat Henriette al werkt; als docent. Dit vond ik dan wel weer origineel

Dit komt deels door het feit dat het meer een introductie is op de personages en de situatie waarin zij leven. Verwacht dus niet dat er heel veel actie in zal zitten.

Deze recensie schrijven vind ik best lastig, omdat A Shadow Bright and Burning zo’n typisch ‘wel oké’-boek. En die vind ik best lastig om te schrijven. Want dit boek is niet slecht, maar ook niet fantastisch. Hij is voor mij een beetje weggevallen tussen al die andere boeken binnen dit genre. Het zijn er ondertussen zo veel dat het soms lastig is om iets helemaal fantastisch te vinden. Ik weet echter zeker dat ik dit boek echt heel erg tof had gevonden als ik hem eerder in mijn ‘leescarriere’ had gelezen.

De setting is fantastisch, Victoriaans Londen hallooooo en ik hou van verhalen met magische krachten, maar er zaten zo veel losse flodders in de plot, waardoor ik gewoon niet echt een klik kreeg met het verhaal. Zonde, want het heeft ook echt wel wel potentie. Hopelijk komt dit beter tot z’n recht in het tweede deel.

Magie in Victoriaans Londen, hou je daarvan? Dan is A Shadow Bright and Burning wat voor jou.

A Shadow Bright and Burning was een prima boek, maar is vooral leuk als je nog niet heel veel young adult fantasy hebt gelezen. Er zitten behoorlijk wat clichés in en het boek is niet super vernieuwend, maar wel vermakelijk en dat is het belangrijkst.

 

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.