A Deal with the Elf King – Elise Kova

Geplaatst op 4 maart 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A Deal with the Elf King – Elise KovaA Deal with the Elf King door Elise Kova
Ook door deze auteur: Air Awakens
Serie: Married to Magic #1
Uitgever: Silver Wing Press | November 2020
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 338
ISBN: 9781949694284
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

The elves come for two things: war and wives. In both cases, they come for death.

Three-thousand years ago, humans were hunted by powerful races with wild magic until the treaty was formed. Now, for centuries, the elves have taken a young woman from Luella's village to be their Human Queen.

To be chosen is seen as a mark of death by the townsfolk. A mark nineteen-year-old Luella is grateful to have escaped as a girl. Instead, she's dedicated her life to studying herbology and becoming the town's only healer.

That is, until the Elf King unexpectedly arrives... for her.

Everything Luella had thought she'd known about her life, and herself, was a lie. Taken to a land filled with wild magic, Luella is forced to be the new queen to a cold yet blisteringly handsome Elf King. Once there, she learns about a dying world that only she can save.

The magical land of Midscape pulls on one corner of her heart, her home and people tug on another... but what will truly break her is a passion she never wanted.

A Deal with the Elf King is a complete, stand-alone novel, inspired by the tales of Hades and Persephone, as well as Beauty and the Beast, with a "happily ever after" ending. It's perfect for fantasy romance fans looking for just the right amount of steam and their next slow-burn and swoon-worthy couple.

Ik heb al een aantal boeken van Elise Kova gelezen. Ze weet te betoveren en je mee te slepen naar fantastische werelden met heerlijke personages. Verslavend gewoon. Ik wist zeker dat A Deal with the Elf King me hetzelfde zou brengen. Ik was ook in de veronderstelling dat dit het eerste deel van een serie was. Maar achteraf blijft het dat het allemaal standalones worden. Oeps!

Wanneer de elfen komen, komen ze voor twee dingen: oorlog of een vrouw. Bij elke nieuwe elfenkoning wordt er een jonge menselijke vrouw meegenomen uit het dorp. Luella werkt als healer in het stadje en hoopt dat ze kan ontsnappen aan de volgende keuzeronde. Maar helaas… Ze moet mee met de kille maar knappe Elfenkoning. In zijn land merkt ze echter dat het land stervende is en dat alleen zij kan helpen.

A Deal With the Elf King is een soort mix tussen de legende van Hades en Persephone en Belle en het Beest. Een meisje wordt weggenomen van haar thuis om in een vreemd land vol vreemde mensen te wonen, waar zij in eerste instantie een buitenstaander is. Uiteindelijk heeft ze juist een grote rol te spelen in de toekomst van het land.

Uiteraard vindt Luella het helemaal niks om meegenomen te worden en groeit haar relatie met de Elven Koning langzaam. Dat vind ik wel fijn gedaan, want instalove is meestal gewoon niet zo interessant. Maar de aanloop voelde daardoor ook wel traag. Ik had dus niet door dat dit een standalone was, dus ik had er in eerste instantie geen last van. Ik dacht: ze draaien er in dit boek omheen en dan krijgen we in het volgende boek… niet dus. En achteraf vind ik dat wel een domper, want het boek voelde wel een beetje als een introductie.

Natuurlijk is er in A Deal With the Elf King ook sprake van introductie, omdat we nog niet eerder met deze wereld hebben kennisgemaakt. Ik had wel meer worldbuilding willen hebben, meer tijd met de personages. In mijn beleving bleven de personages namelijk wat vlak, waardoor ze wel kenmerken hadden, maar niet echt een persoonlijkheid. Dat vond ik jammer. Luella begon veelbelovend, maar eigenlijk was ze niks anders dan een heler. En dat vond ik jammer. Ze kreeg eigenschappen mee, maar het kwam voor mij niet tot leven. Misschien verwachtte ik teveel op dat vlak.

Het was absoluut een vermakelijk boek en ik wil zeker meer lezen, maar eerlijk gezegd had ik er ergens ook wel meer van verwacht. Ik hou enorm van fantasy en met vlagen van romantiek, maar dit bleef voor mij vrij vlakjes. Ergens wel tof dat het standalones zijn, anderzijds had ik juist zo graag meer willen lezen over deze interessante wereld.

PS. De kaft vind ik echt prachtig. Al zag Luella er in mijn hoofd totaal anders uit.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.