A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses #1) – Sarah J. Maas

Geplaatst op 16 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses #1) – Sarah J. MaasA Court of Thorns and Roses door Sarah J. Maas
Ook door deze auteur: Throne of Glass
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Uitgever: Bloomsbury | mei 2015
Genres: Young Adult, High Fantasy, Hervertelling, Sprookje, Romantiek
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9781408857861
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Feyre’s survival rests upon her ability to hunt and kill – the forest where she lives is a cold, bleak place in the long winter months. So when she spots a deer in the forest being pursued by a wolf, she cannot resist fighting it for the flesh. But to do so, she must kill the predator and killing something so precious comes at a price.

Dragged to a magical kingdom for the murder of a faerie, Feyre discovers that her captor, his face obscured by a jewelled mask, is hiding far more than his piercing green eyes would suggest. Feyre’s presence at the court is closely guarded, and as she begins to learn why, her feelings for him turn from hostility to passion and the faerie lands become an even more dangerous place. Feyre must fight to break an ancient curse, or she will lose him forever.

Na Throne of glass had Sarah J. Maas me al volledig om haar vingen gewonden. Ik besloot toen al dat ik alles wat zij maar zou schrijven, gewoonweg moest hebben. Toen ik voor mijn verjaardag een bol.com bon kreeg, was haar nieuwste boek, A Court of Thorns and Roses, dan ook het eerste wat in mijn virtuele winkelmandje verdween. Hoewel ik slechts enkele recensies heb gelezen, was ik ergens nog blanco wat betreft de inhoud van het boek.

Het verhaal gaat over Feyre, die als jageres haar familie voorziet van eten. Haar vader is door een traumatische gebeurtenis amper in staat wat te doen en haar zussen zijn te beroerd om ook maar een blog hout te hakken. Dit frustreerde me enorm, maar ik merkte al snel dat Feyre buigzaam is als een wilgentak en hoe dan ook fier rechtop zou blijven staan. Al snel schiet ze tijdens een jacht niet geheel per ongeluk een mysterieuze wolf neer. Het blijkt een fea te zijn; de elven die aan de andere kant van de muur wonen.

Al snel staan er nog meer puntoorige wezens op de stoep die Feyre voor een keuze stellen. Noodgedwongen gaat ze mee naar het land achter de muur… Waar ze Tamlin ontmoet. Liefde, romantiek en gevaar volgen. Het Belle en het Beest aspect komt duidelijk naar voren en als lezer begin je je af te vragen of dit ‘het is’. Waar was de bloedstollende actie die ik kreeg in Throne of Glass? Gelukkig klaagde ik te vroeg, want de elfenkoningin – bitch nummero uno – heeft het op de tortelduifjes gemunt. Tamlin is namelijk vervloekt (zijn hof draagt niet voor niets allemaal een masker!) en in ruil voor drie testen en het oplossen van een raadsel wil ze hem best wel vrijlaten. En daar komt dan eindelijk de kickass Feyre naar voren. Offers en keuzes volgen… En tja.. hoe het gaat eindigen verklap ik natuurlijk niet.

Ik vond het een heel erg sterk boek, maar het is vooral de laatste helft die me heeft weten te overtuigen dat dit weer zo’n boek is waar je in de rij voor wil gaan staan. Hoewel ik de combinatie fea en Belle en het Beest eerst wat twijfelachtig vond (zeker omdat in haar andere serie deze wezens OOK een rol spelen), blijkt het verrassend goed te werken. Ik ben ook vooral blij dat het niet meer van hetzelfde is geworden, maar dat dit boek echt een eigen unieke sfeer heeft. Feyre is geen moordlustige wulpse assassin zoals Celeana, maar heeft haar eigen kwaliteiten en zwaktes.

Al met al is A Court of Thorns and Roses een verrassend leuk boek waar iedere sprookjesliefhebber voor warm zal lopen. Het bevat romantiek, actie, avontuur en de nodige magie.

five-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

8 responses to “A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses #1) – Sarah J. Maas

  1. Ik heb al aardig wat over dit boek gehoord, maar je hebt me overtuigd dat ik m ook wil lezen: de Belle en het Beest-verwijzing pikte ik meteen op, hij lijkt me echt mooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.