Ook door deze auteur: De IJzerkoning
Serie: Talon #2
Andere boeken in deze serie: Pupil
Uitgever: Harper Collins | Oktober 2015
Genres: Young Adult, Urban Fantasy, Fantasy
Aantal pagina's: 415
ISBN: 9789402705201
Uitgave: Paperback
Goodreads
Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in - niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren.
Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.
De omslag van Rebel is – net zoals Pupil – voorzien van een reliëf. Alleen daar al scoort het boek punten mee. Want ik bleef er maar aan voelen. Fijne ribbels zijn fijn. Maar of de inhoud nu net zo fijn was, dat is natuurlijk de vraag!
Rebel is het vervolg op Pupil en gaat verder waar dit boek ophield. Ember is samen met Riley, ook wel Kobalt genoemd, op de vlucht van Talon. Garret wordt vastgehouden door St. Joris en wacht op zijn proces en in het hart van Talon wordt Dante, Ember’s tweelingbroer, klaargestoomd voor zijn laatste examen. Zijn taak: Ember terugbrengen naar de organisatie. Maar Ember is natuurlijk vastbesloten om weg te blijven. En om Garret te redden van zijn ondergang.
Het hele boek is eigenlijk een grote ontsnapping en vallen waar Ember in dondert, maar jij niet. Het is eigenlijk het zoveelste verhaal verhaal waarbij er een driehoeksverhouding ontstaan en waarbij er sprake is van liefde tussen een mens en een mythologisch dier. Ik geef toe; vaak is de hoofdpersoon het mens en hier dus niet, maar door de wisselende perspectieven valt het haast niet meer op dat het verhaal voornamelijk om Ember draait. Het gevolg is dat – ondanks dat het een heel spannend boek is – ik het niet perse een bijster origineel is. Dit komt natuurlijk omdat ik veel lees en daardoor veel vergelijk.
De manier waarop Julie Kagawa haar draken beschrijft is heel beeldend, precies wat ik van haar gewend ben qua worldbuilding. Het is alleen jammer dat zij die fantasierijke manier van werelden vertalen niet helemaal tot uiting kan laten komen in deze wereld. Het is immers gewoon onze wereld, maar dan met draken. Haar omschrijvingen maakte dus best wel veel goed. Ik zag de draken echt voor me.
En dan dus de romance. Is het gek als ik zeg dat ik Garret helemaal niet boeiend meer vind? Deze supersoldaat is zijn stem nogal verloren in dit boek. Riley en Ember stelen samen de show, wat voor mij een reden is om ze te shippen. Ik bedoel; twee draken matchen toch veel beter samen?
Rebel is het tweede deel en zit vol acties. Het heeft interessante wendingen waarbij de hiërarchie van Talon goed naar voren komt. Vooral de beeldende beschrijving over de draken wist mij te trekken, terwijl de romance mij weer wat minder aanstond. Benieuwd wat ik van Pupil vond? Lees dan mijn recensie.
Ik vind het relief in de kaft ook super
Deze wil ik heel graag aaien C:
De romance in Pupil trok mij al niet echt, maar aangezien ik zo dol ben op de worldbuilding van Julie Kagawa wil ik toch Rebel gaan lezen. Dus ja, ik begrijp je helemaal! Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van Riley in dit verhaal.
Ik vind die covers ook echt tof. Ik zit er constant aan, haha.