Hazels spreuk (Heksenspiegel #2) – Marte Jongbloed

Geplaatst op 8 november 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Hazels spreuk (Heksenspiegel #2) – Marte JongbloedHazels spreuk door Marte Jongbloed
Ook door deze auteur: Hazels Pentakel
Serie: Heksenspiegel #2
Uitgever: LS Amsterdam | Oktober 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789024587704
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Hazel woont weer bij haar oom en volgt een vooropleiding voor de kunstacademie. Ze voelt zich nu helemaal thuis bij haar coven, een heksengroep. Inmiddels kan ze zich weer alles herinneren van wat ze van haar ouders, twee invloedrijke heksen, heeft geleerd. Ze mist haar vader en moeder nu meer dan ooit. Ze zitten ondergedoken omdat ze een strijd voeren met heksen die zwarte magie beoefenen en uit zijn op meer macht. Dan krijgt Hazel een teken van leven van haar ouders: ze willen haar in het geheim ontmoeten. Zonder haar coven in te lichten gaat Hazel naar de afgesproken plek. Maar dan gaat alles mis…

We moesten er even op wachten, maar onlangs is eindelijk het vervolg op Hazels Pentakel, Hazels spreuk verschenen. Ik keek enorm uit naar dit boek, want ik ben dol op boeken over hekserij. Zelf was ik als tiener al enorm geïntrigeerd door wicca en het paganisme, dus Hazels pad voelde meteen als thuiskomen. Nu waren de verwachtingen dus hooggespannen: was dit vervolg het wachten waard?

Hazel is weer bij haar oom gaan wonen en haar leven lijkt eindelijk wat rustiger. Ze heeft een fijne coven, zit in de vooropleiding van de kunstacademie en heeft haar geheugen weer terug. Hierdoor mist ze haar ouders wel enorm! Helaas blijkt al snel dat de donkere coven nog altijd achter haar aanzitten… haar leven en dat van haar ouders staan op het spel.

Met de komst van Hazels spreuk is het de serie ook in een gloednieuw uiterlijk gegoten. Hoewel ik niet altijd fan ben van dit soort kaften (ik vond de Magisteriumserie echt niet mooi), past dit wel bij de serie. Het is mysterieus en zit vol symboliek. Toch vond ik de oude covers ook niet lelijk (al denk ik dat ze een beetje ‘uit’ waren). Dit zal veel mensen trekken en het feit dat het een hardcover is, spreekt ook aan.

Ondanks dat Hazel 17 jaar is, is Hazels spreuk prima te lezen door jonge lezers. Het is avontuurlijk, magisch en vlot geschreven. Daar staat wel tegenover dat ik soms wat diepte miste. Ik ben benieuwd hoe dit boek was geweest als het was geschreven voor de bovengrens van YA, met meer plaats voor gedachten, duistere magie en wellicht ook fysieke aantrekkingskracht tussen de personages. Daar ben ik toch nieuwsgierig naar, omdat veel boeken over hekserij vrij ‘braaf’ blijven, afgezien de duistere magie die er in voortkomt, natuurlijk!

Toch ben ik dol op dit boek. Ik hou heel erg van de setting die Marte Jongbloed heeft neergezet: de winkel, de personages en de magische handelingen, ik zag ze allemaal helemaal voor me en dat vond ik echt fantastisch. Daarnaast merkte ik dat er in het eerste deel best wel op een geforceerde manier vormen van magie werden uitgelegd en daar was nu helemaal geen sprake meer van. Alles ging veel subtieler en werd een onderdeel van het verhaal. Hou ik van!

Hoe tof zou het trouwens zijn als deze serie geïllustreerd was vol magische attributen!? (Sorry, ik zie dat gewoon voor me, als illustrator… de uitgever mag me altijd bellen :)).

Hazels spreuk kwam onmiddellijk tot leven: het is magisch, avontuurlijk, spannend en leuk voor jong en oud.

Ondanks dat het van mij soms wat diepgaander had gemogen, vond ik Hazels spreuk een superfijn boek. Ik was vanaf pagina één weer volledig verslaafd en heb het boek in één ruk uitgelezen. Ik wil alle personages leren kennen en ook rondlopen in een magische winkel! Ik hoop echt dat deel drie niet lang op zich zal wachten.


four-half-stars

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.