18 t/m 27 september: de boekenweek voor jongeren

Geplaatst op 16 september 2020 door Emmy in Evenement / 5 Comments

Naast de kinderboekenweek en de gewone boekenweek, is er ook een boekenweek speciaal voor jongeren. Dit jaar is hij van 18 tot en met 27 september. Na zal het misschien wat minder om de evenementen draaien als eerst, maar wie weet zijn er toch wat toffe activiteiten in de buurt. Ik wil je in ieder geval graag de ins & outs over deze boekenweek vertellen!

3PAK

Ook dit jaar verschijnt er weer een 3PAK, welke je kunt krijgen in de boekhandel en diverse bibliotheken. Papijn Lanen en Floor van het Nederend maakten een graphic novel en Daniëlle Bakhuis en Johan Fretz schreven allebei een verhaal.

Literatour

Er gaan weer 23 auteurs langs op scholen. Ikzelf hoop dat we volgend jaar ook eens mee gaan doen! Hier vind je alle deelnemende auteurs.

Beste boek voor jongeren

Eindelijk, echt EINDELIJK is de prijs voor het beste boek van jongeren beter vertegenwoordigd door boeken die ook echt leuk zijn voor jongeren. Er staan echt toppers op de lijst.

Mijn voorspelling is dat De zwendelprins er met de Nederlandstalige prijs vandoor gaat en De bijzondere woorden van Gioia met de prijs voor vertaalde boeken. Welk boek mag er van jou winnen?

Activiteiten

Laat ik beginnen met het YA event in Uden, waar je op 18 september een meet & greet met Rima Orie kunt hebben! Rima’s boek is genomineerd voor de prijs, dus het is een ideaal moment om haar te spreken over haar boek De zwendelprins.

Daarnaast is er ook een (digitaal) evenement van YALFU. Er zal een (digitale) meet zijn met Leigh Bardugo, Chinouk Thijssen en Valentijn Ringelberg. Er zijn beperkte kaarten voor het fysiek samenkomen, maar online kan je het sowieso volgen geloof ik!

Zelf ga ik helaas weinig doen tijdens de boekenweek voor jongeren dit jaar. Ik ben niet in de gelegenheid om naar een evenement te gaan. Dat wordt lekker lezen en 3pak verspreiden onder mijn leerlingen. En misschien is het nu ook een ideaal excuus om een boek te kopen!

Zo krijg je in een aantal boekhandels deze fantastische pin bij aankoop van onderstaande boeken. Eh.. ik wil hem hoor!

Ga jij nog iets leuks doen met de jongeren boekenweek?

Tags:

Divider

5 responses to “18 t/m 27 september: de boekenweek voor jongeren

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik denk dat de strijd voor Nederlandstalige boek gaat tussen De zwendelprins en De geur van groen. En dan hoop ik zelf eigenlijk dat De geur van groen gaat winnen, maar dat is mijn persoonlijke voorkeur en mening. Ik vond dat boek net iets beter. Wat betreft Engelstalig denk ik dat je gelijk gaat krijgen. Ik ga niks doen, ik ga ook niet naar het online evenement op 25 september. Ten eerste red ik dat waarschijnlijk niet door een cursus en ten tweede vind ik dat gewoon niet zo’n meerwaarde hebben. Ik ga liever naar iets fysieks. Want ik word thuis gewoon afgeleid en ga dan andere dingen lopen doen. ook mis je online de interactie die je op een fysiek event wel hebt. Wel wordt er op 26 september een nieuwe Paagman geopend, dus daar ga ik wel even kijken. Misschien doen ze toch nog iets speciaals met de boekenweek voor jongeren.

  2. Marjolijn

    De bijzondere woorden van Gioia vond ik heel mooi, die mag van mij best winnen =) Ik vond de Zwendelprins ook erg tof en onverwacht grappig. Als ik dichter in de buurt van Uden zou wonen, zou ik naar die meet & greet gaan, want dat klinkt leuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.