10 jaar aan mooie blogherinneringen

Geplaatst op 12 april 2021 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

10 jaar is een lange tijd en ik heb heel veel bijzondere dingen mogen meemaken in de afgelopen jaren. Vandaag wil ik graag terugblikken op een aantal van deze mooie blogherinneringen.

Auteurs ontmoeten en boekpresentaties

Van boekpresentaties bezoeken van de leukste auteurs, tot interviews met de sterren. Ik heb zo veel moois mee mogen maken. Zo ben ik ben een groep bloggers naar Antwerpen geweest voor een bloggerslunch met Cassandra Clare en Holly Black, had ik op 1 dag een meet & greet met Leigh Bardugo én een high tea met Julie Kagawa en heb ik Veronica Roth mogen interviewen. Ook het sprookjesfeest bij Clavis voor Salla Simmuka was een groot succes! Of een high tea die ik samen met Melisa had met Marissa Meyer omdat we de scavanger hunt hadden gewonnen. Het was allemaal zo gaaf!

Ook het auteursbezoek van Lauren Kate, van Kiera Cass en V.E. Schwab: het was allemaal fantastisch. Ik heb Deborah Harkness mogen ontmoeten en veel, heel veel toffe Nederlandse auteurs.

1

YA events

Van sleepovers tot boekpresentaties: Nederlandse uitgeverijen hebben de afgelopen 10 jaar fantastische feestjes georganiseerd waar ik intens van heb genoten. Ook YALFest, YAltival en YAlfu waren altijd genieten. Ik hoop dat we – wanneer het weer mag – echt weer van dit soort evenementen zullen hebben.

YALC

YALC benoem ik apart, want dat ik jaren een groot avontuur geweest. Jaren geleden – tijdens de eerste YALC – ging ik met een groepje. We sliepen met z’n allen op een te kleine kamer maar het was fantastisch. Wat een avontuur. Wist ik veel dat het voor mij ook het startsein zou zijn voor nog veel bezoekjes aan Londen! Ik ben bijna alle keren geweest, tot aan 2019 – toen ik zwanger was en toch besloot om te gaan. Ik heb bergen boeken gekocht, dansjes gedaan, cider gedronken in de pub, toffe auteurs mogen ontmoeten en vooral heel veel lol gehad. Zwerkballen in de Waterstones, Voetbal kijken in de pub en in een tent in hartje Londen slapen: het was altijd genieten. Of we nu met z’n vieren waren of met z’n 10’en: ik heb hier fantastische herinneringen aan. En dat komt vooral door de mensen met wie ik was.

Vriendinnen

Ik heb nooit heel veel vriendinnen gehad. Contact verwaterde of er gebeurde andere dingen. Helaas eindigde het op de kunstacademie ook niet zoals ik hoopte. Waarom weet ik nog steeds niet. Gelukkig heb ik de afgelopen jaren fantastische mensen mogen ontmoeten waarvan ik er een aantal tot mijn beste vriendinnen met noemen. Dat zijn meiden van het Best of YA promoteam waar ik rond 2013 in zat, maar ook mensen van de Leesbeesten Leesclub – mijn leesclub die ik ook alweer een jaar of 5 geleden ben opgestart (wow). Ik hou van deze mensen: zij maken een boekenwereld fantastisch.

Voor mijn blog

Heb ik dus al mooie kansen gehad wat betreft interviewen: in mijn leven was daar ook voldoende ruimte destijds. Ik heb het contact met auteurs en uitgevers ook altijd fantastisch gevonden en ik ben blij dat ik die kennis en het netwerk nu ook kan gebruiken op mijn werk.

In die 10 jaar heb ik jaren lang de boekenadventskalender georganiseert, heb ik meer dan duizend recensies geschreven en allerlei ups and downs van mijn leven kunnen delen. Ik waardeer het enorm dat jullie mij – soms al echt jaren – volgen en met mij meeleven. Misschien mis je de dagboekjes, maar helaas heb ik daar op dit moment geen tijd voor. Die 10 jaar waren in ieder geval 10 jaar genieten: 10 jaar blogplezier. En ik hoop dat er nog heel veel jaren bij zullen komen.

Schrijven en illustreren

In de afgelopen jaren hebben ik boeken mogen illustreren (Lobsters, Wonderland en Piper Perish) en heb ik een boek mogen schrijven en uitgeven. Ik denk niet dat ik dit had weten te bereiken zonder mijn blog. Ik wil iedereen die me deze kansen heeft geboden of heeft ondersteunt (bijvoorbeeld door te stemmen op mijn kaft van Ik geef je de zon destijds!) heeeeeel erg bedanken.

Letters & Lights

In 2016 alweer begon ik met Letters & Lights. Een ideale manier om illustratie te combineren met producten. Ik doe dit ook nog steeds met heel veel liefde en plezier. Sinds dit jaar probeer ik weer om bijna elke maand nieuwe producten toe te voegen en de nieuwe lading custom tins helpt me enorm om mijn creativiteit te voeden. Ik kan niet wachten om al mijn plannen verder uit te werken.

Ik ben dankbaar voor jullie steun. Voor jullie aanwezigheid. Voor jullie bezoeken. Bedankt! Ik hoop dat ik de komende 10 jaar net zo veel mooie herinneringen mag maken!

Tags:

Divider

6 responses to “10 jaar aan mooie blogherinneringen

  1. Echt een onwijs toffe lijst als je het zo onder elkaar ziet staan! Enne: ik zit me nu even heel oud te voelen dat het al rond 2013 zal zijn geweest dat ik je toen op Manuscripta zag als lid van het Best of YA promoteam…

  2. Zo gek om te beseffen hoelang ik jouw blog al volg. Ik vond het echt heel leuk om je toen op de Boekenbeurs in Antwerpen eens in het echt te kunnen ontmoeten en om dat later nog een paar keer te kunnen herhalen. Niet de Boekenbeurs, wel elkaar offline ontmoeten. Zo zo fijn om via het bloggen mensen te ontdekken die evenveel van boeken houden en van dezelfde fandoms. Waar is de tijd dat ik daar met niemand over kon praten? Ik ben echt super blij dat daar dankzij het bloggen verandering in is gekomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.