Zilver

Geplaatst op 2 november 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Zilver is een maankleur. Een kleur van gevoelens en een kleur die bijna vloeibaar lijkt. Waar goud compact en vooral mannelijk voelt, voelt deze kleur dus het tegenovergestelde.  Het is als zon en maan, vuur en water. Tegenpolen.
Ik heb sinds een paar jaar meer met zilver dan met goud. Ik voel me er prettiger bij en het voelt lichter, alsof het emoties kan laten wegvloeien. Het maakt me dromerig en doet me denken aan een mysterieuze vallei vol mist. Het doet me denken aan hoe de zon opkomt op een koude dag, zodat ze een zilveren gloed over de wereld legt.
Deze kleur is helder als een spiegel en maakt dingen duidelijk. Ze onthuld mysteries en is de kleur van de ziel.
Zilver heeft verborgen capaciteiten en hoort bij maandag. Het is de kleur van de maan en zijn maangodinnen, Isis, Selena, en Diana. In de magie wordt deze kleur veel gebruikt voor nachtelijke rituelen omdat zilver tijdens het ritueel snel inzicht geeft en plotselinge visioenen helder maakt. In de magie staat het voor, dromen, capaciteit, intuïtie en geheime wensen.
Maandag is de dag van de maan en genoemde maangodinnen geven aan dat zilver inderdaad een vrouwelijke gevoelskleur is waarbij intuïtie en helderheid centraal staan. Vind ik mooi, want ik voel me bij die begrippen fijn. Net zoals bij deze kleur.

Bewaren

Bewaren

Tags: , , ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.