Young Adult Event Almere

Geplaatst op 25 februari 2019 door Emmy in Evenement / 1 Comment

Wist je al dat er aankomende week op 2 maart een young adult event in Almere is? Vandaag lees je alle ins & outs over dit door de bibliotheek georganiseerde boekenfeestje en wie weet zie ik je wel daar!

Op 2 maart begint om 11.00 uur het Young Adult Event Almere in de Nieuwe Bibliotheek van Almere (Stadhuisplein). Deze dag staat helemaal in het teken van young adult en er is genoeg te doen. Zo kun je verschillende workshops volgen, zijn er diverse stands én wordt de dag afgesloten met de vertoning van The Hate U Give. 

Workshops

Er zijn diverse workshops te volgen. Te beginnen met:

Workshop illustreren

Gegeven door ondergetekende.

In deze workshop van de bekende blogger en illustrator Zon en Maan ga je aan de slag met het illustreren van een quote. Denk aan een stukje tekst uit je favoriete boek of een zin uit dat ene mooie liedje. Met behulp van voorbeelden gaan we zelf een kaart ontwerpen en krijg je tips hoe je het beste met een illustratie kunt beginnen.

Er zijn twee workshops: om 11.30 – 12.30 uur en van 13.15 – 14.15 uur. Locatie: jeugdafdeling, einde 1e etage. Een kaartje kost € 3,50.

Je hebt dus twee kansen om mee te doen met de workshop. Ik zorg voor materiaal. Je hoeft alleen maar tekenzin, een beetje inspiratie en een quote mee te nemen.

WORKSHOP BOEKBLOGGEN (15+)

Ook bij de dames van Adorable Books kan je terug. Zij nemen je mee de wondere wereld van het boekbloggen en bookstagram in.

Danique Ekstein en Tedje van Gils van de boekenblog Adorable Books vertellen meer over boekbloggen. Wat is het precies, hoe begin je een boekenblog en wat zijn de do’s en de don’ts? Aan het eind van deze workshop heb je alles onder de knie en weet je hoe je de perfecte Instagramwaardige bookstagram maakt.

De workshop vindt twee keer plaats: van 11.00 – 12.00 uur en van 13.15 – 14.15 uur. Locatie: het nieuwe lokaal op de 4e etage. Een kaartje kost € 3,50.

Q&A MET CARLIE VAN TONGEREN

Heb jij Heerestraat en Rozenlaan al gelezen? Het is een fantastisch boek en op 2 maart kan je een Q&A met haar volgen.

Carlie van Tongeren is opgeleid als journalist. Ze doet veel redactieklussen voor fictie en non-fictie boeken en werkt als ghostwriter voor non-fictie auteurs. Haar tweede droom is scenarioschrijven, waar ze achter de schermen hard aan werkt. Inmiddels heeft ze drie chicklits, éen non-fictieboek en bijna 40 doktersromans op haar naam staan. Ze wist vanaf jonge leeftijd al dat ze boeken voor tienermeisjes wilde schrijven en met Heerestraat & Rozenlaan wordt deze droom werkelijkheid.

Tijdens het Young Adult Event kun je alles vragen aan Carlie van Tongeren! Er wordt een Q&A georganiseerd die begeleid wordt door een presentator. Bezoekers kunnen al hun vragen kwijt aan Carlie van Tongeren. Wil je zelf schrijver worden of ben je op zoek naar tips & tricks? Ze kan je er alles over vertellen!

De Q&A vindt om 13.00 uur plaats in de etalage op de eerste verdieping en is gratis toegankelijk.

MASTERCLASS SPANNEND VERHAAL DOOR CHINOUK THIJSSEN (15+)

Chinouk schrijft superspannende boeken voor jongeren en daarom geeft zij de masterclass spannend verhaal! Als ik geen workshop hoefde te geven, zou ik me zeker bij deze dame inschrijven. WOW!

De veelzijdige boekenwurm Chinouk Thijssen vertelt je in deze masterclass alles over het schrijven van een YA-boek; van taalgebruik tot personages. Chinouk schrijft zelf artikelen en boeken én is een van de bekendste boekvloggers van Nederland. Op haar eigen YouTube-kanaal geeft ze een kijkje in haar leven als auteur. Onlangs kwam haar nieuwste boek uit, Truth or Dance, deel een van een trilogie.

De workshop is van 11.00 – 13.00 uur, in het nieuwe lokaal op de 4e etage. Een kaartje kost € 5,-.

Wat een toffe workshops he? Welke ga jij volgen?

Stands

Naast de workshops en lezingen is er nog meer te doen. Zo zijn er een aantal stands aanwezig met hun producten. Ik ben er ook! Dus mocht je een toffe nieuwe kaars, een box of een andere goodie willen scoren; kom dan gerust langs! Je kunt bij mij pinnen en contact afrekenen.

Heel veel toffe stands dus, waarbij er genoeg te koop zal zijn. Welk item mag ik echt niet thuislaten?

Kom jij ook langs op 2 maart? Ik hoop je te zien!

Tags:

Divider

One response to “Young Adult Event Almere

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.