YALFest was weer een prachtig feestje

Geplaatst op 27 april 2018 door Emmy in Evenement / 5 Comments

Op 22 april was het weer zover; Yalfest! Voor de derde keer werd dit fantastische evenement georganiseerd… Voor de tweede keer in de sfeervolle Studio’s van Aalsmeer. En hoewel het evenement voor mij als stand toch net iets anders is, wil ik toch graag vertellen hoe leuk ik het heb gehad.

Mijn YALFest voorpret begint eigenlijk al maanden van te voren, wanneer ik mijn kraam vastleg en begin na te denken over nieuwe kaarsen, nieuwe producten en de boxen die ik wil samenstellen. Ik begin dit jaar echt op tijd met het maken van items, maar dat neemt niet weg dat ik de gehele maand april een beetje gestrest ben. Toch is het het helemaal waard; ik denk echt dat ik hele toffe dingen mee had.

Het weekend zelf begon voor mij op vrijdag al, tijdens de persconferentie. Als blogger heb ik het geluk dat ik de auteurs van te voren al mag ontmoeten. Ik heb hierdoor zulke gave mensen ontmoet! Ik ben er nog steeds van ondersteboven. Ook dit jaar vond ik de auteurs weer fantastisch; ze hadden echt een fijne dynamiek en waren zo ontzettend aardig. Het was ook leuk om te zien dat bijvoorbeeld Sarah Crossan ook af en toe met haar dochtertje door de zaal liep.

Ook op zaterdag had ik geluk, want toen mocht ik Sarah Crossan interviewen. De rondvaart zag er ook dit jaar weer super uit.. Vooral met dit prachtige weer! De auteurs boffen echt dat ze dit weekend in Nederland waren.

En dan de dag zelf…

Deze dag is voor mij natuurlijk heel anders dan de reguliere YALFest bezoeker, dus ik kan alleen maar vertellen hoe het voor mij was. Andere bloggers, zoals Joost, hebben al toffe verslagen geschreven over YALFest.

Mijn dag begon om 6 uur, toen de wekker ging. Nou… Eigenlijk om 5, want toen was ik al wakker. We pakten onze laatste spullen (ik had de auto een dag van te voren al ingepakt!) en iets over 7 reden we weg. Om kwart over 8 waren we bij de Studio’s en was het tijd om op te bouwen.

Rond half 10 stond alles zoals ik het wilde hebben en had ik nog even tijd om adem te halen voor de storm zou losbarsten. Ik kletste wat met andere standhouders (er waren dit jaar zo’n 20 stands) en bekeek de ‘concurrentie’. Dit jaar waren er immers wel zes kramen met kaarsen. Aiiii. Dat is natuurlijk spannend; willen mensen dan wel bij jou kopen? Heb ik wel genoeg kaarsen mee? Ruiken ze lekker? Heb ik ook genoeg andere items bij?

Rond kwart over 10 moesten alle kraampjes klaar zijn, want om half 11 mochten de eerste mensen naar binnen. Een uur lang was het even spits; de eerste verkopen, de eerste afhalers, de eerste vloedgolf prikkels. Ik klaag dan ook niet dat het even fijn was om rust te hebben tijdens het podiumprogramma. Even ademhalen en afkoelen (het was er heel warm!).

Na het podiumprogramma kwam de volgende golf en vervolgens zakte het wat af, omdat de signeerrijen open gingen en de eerste workshops plaatsvonden. Ik zette een leuke winactie op en genoot van iedereen die ik zag.

Rond drie uur mochten we dan eindelijk de popcornmachine aanzetten en iedereen die wat bij mij of bij Celebrate Books had gekocht van popcorn voorzien. Binnen een minuut rook heel de zaal naar popcorn. Waaaah. Ook de auteurs waren een beetje jaloers, dus ben ik popcorn gaan brengen. Zo tof!

Ik vond het ook echt heel leuk dat alle kraampjes, de illustratoren en het signeren in een ruimte was. Zo was er echt heel veel aanloop naar de stands.

Ook had ik een streetteam rondlopen die boekenleggers uitdeelde en is Melisa rondgegaan met een ideeenbox. Ik heb daar wel een aantal toffe ideeƫn uit kunnen halen, al had het meer kunnen zijn, denk ik. Een les voor de volgende keer!

Rond half 6 vertrok iedereen naar de bingo en was het tijd om op te gaan ruimen. Alle bestellingen opgehaald, flink wat verkocht en vooral heel erg moe. Het was zo’n gevalletje van: waar moet ik in hemelsnaam beginnen? We moesten de popcornmachine immers ook nog opruimen. Drie kwartier later reed ik weg.. Op naar huis…Het feestje weer voorbij. En wat was het genieten. Zelfs al heb ik geen activiteiten gedaan!

Hopelijk volgend jaar weer…

Tags: , ,

Divider

5 responses to “YALFest was weer een prachtig feestje

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.