YALFest 2017

Geplaatst op 26 april 2017 door Emmy in Evenement, Haul / 14 Comments

Afgelopen zondag was het eindelijk zover: Yalfest 2017. Ik kocht mijn dag + avondkaartje vorig jaar april al, maar met de komst van mijn bedrijfje Letters & Lights kwam daar natuurlijk verandering in! Ik huurde een stand en zou YALFest 2017 vanuit een andere hoek beleven. Maar als je denkt dat ik me daardoor niet heb vermaakt, heb je het mis! Vandaag wil ik graag vertellen over hoe ik YALFest heb beleefd.

Niet als bezoeker, maar als stand

Ik zal niet ontkennen dat het zijn van standhouder een deel van de dingen die YALFest zo fantastisch maakt weg doet laten vallen; geen activiteiten doen, geen masterclass en minder mogelijkheid om te meeten met auteurs. Overigens had ik wel gewoon naar het theaterprogramma gekund, maar ik koos er voor om even bij de stand te blijven; ik was zo overweldigd door het eerste uur!

Want als standhouder maak je het enthousiasme van de bezoekers nóg meer meer. Leuke reacties, lachende gezichten, dringen bij de kraampjes. Ik werd er oprecht gelukkig van en heb van elke minuut genoten, ook al zoog het energie. Ik heb ontzettend veel van jullie mogen ontmoeten en dat vond ik zo ontzettend gaaf. Bedankt iedereen die een button, kaars of kaartje bij mij heeft gekocht! Ik ga de omzet natuurlijk weer gebruiken om toffe nieuwe kaarsen te kunnen maken.

Was ik uitverkocht? Nee, hoor. En de kaarsen komen deze week nog in de webshop. (Eerst even bijkomen). Alleen The Jewel is voor nu even op. Deze liep zo ontzettend hard! Ik vind het gaaf om te zien dat jullie er ook blij van werden.

Sfeer

Door de ruime opzet van de locatie, het enthousiasme van de bezoekers en het superharde werken van de organisatoren kan ik alleen maar zeggen dat ik de sfeer fantastisch vond. Er werd niet gedrongen, niet geklaagd en ook de rijen voor het signeren en de patatjes waren gemoedelijk (van een afstandje). Ik vind het zo mooi om te zien dat op dit soort evenementen onze liefde voor Young Adult tot uiting komt. Wij hebben met zijn allen een fantastische dag neergezet, toch?

Een van mijn leukste momenten? De winactie waarbij mensen al roepend ’troll in the dungeon’ naar mijn kraam moesten spoeden om een kaars te winnen. Jullie waren fantastisch <3

Veel dingen om te doen

Ik denk dat de sfeer mede zo prettig was omdat er heel veel gedaan is met de feedback van vorig jaar. Er was veel te doen, genoeg tijd voor alles en iedereen was flexibel genoeg om veranderingen of obstakels te verbuigen naar iets positiefs.

Wat ik heb gemerkt is dat er ontzettend veel te doen was en dat het het wachten steeds waard is. Ik vind het van sommige activiteiten zeker jammer dat ik ze niet zelf heb kunnen ervaren.. Maar he, zolang zo veel mogelijk mensen het maar leuk hebben gehad, toch? Ik had het ook leuk!

De mix tussen activiteiten, signeren, masterclasses, kraampjes en voldoende ruimte om lekker te chillen maakte het tot een dag om je niet te vervelen.

Avondprogramma

Ik kocht destijds een kaartje voor het avondprogramma en toen ik eenmaal overstapte naar stand, besloot ik toch om de avond ook te blijven. Een cocktailparty met de auteurs klonk mij als een ideale manier om toch nog met de auteurs te kunnen babbelen en lekker met boekennerds te kleppen. ZO zou ik toch nog een beetje van de bezoekerskant van YALFest meemaken. Helaas bleek het avondprogramma toch niet helemaal mijn ding te zijn. Ik werd nogal overprikkeld in de vrij kleine ruimte met veel luidruchtige mensen, kon niet echt bij de auteurs komen en stond helemaal verkeerd voor de loterij, waardoor ik die maar heb laten schieten. Misschien had ik meer een borreluurtje verwacht dan de halve dansparty die het uiteindelijk werd. Ik heb dan ook vrij snel een hoekje buiten de ruimte opgezocht om nog lekker te gaan zitten en te kletsen. Tja, ik was denk ik toch te moe van de hele dag.

Haul

Uiteraard ging ik niet zonder lege handen naar huis. Ik kreeg namelijk ook een goodiebag, kocht een aantal dingen en ik kreeg nog wat boeken van Thyrze. Ook heb ik mijn Arty Party celebrate books box opgehaald en natuurlijk de goodie.

Laat ik beginnen met de boeken die ik van Thyrze heb gekregen. Zij kon via haar werk boeken meenemen en daar zaten er een aantal bij waar ik veel interesse in had, drie boeken van George R. R. Martin. Namelijk: De Hagenridder, De eed van trouw en De Fevre Dream. Ik ben heel blij met deze boeken. Dankjewel lieve Thyrze!

Ook kreeg ik van een superlieve bezoeker het eerste deel van W.i.t.c.h. Zoals jullie misschien al begrepen hadden, wordt het tijdschrift opnieuw uitgegeven en ik had het eerste deel gemist. Nu heb ik hem toch compleet. Yes.

Bij Custom Jewels kocht ik een Harry Potter mystery mini en daar zat Fawkes in. yes. Hij is zó cute!

Bij Celebrate Books kon ik mijn box dus nog ophalen, maar kreeg ik ook nog mijn verjaardaggoodie, bestaande uit een te schattig potlood en een lief notitieblokje. Ook kreeg ik de tas die ik heb ontworpen. Ik vind hem echt heel tof geworden, wat jullie?

En tot slot de goodiebag (ik had wel meer willen kopen maar ik was zelf te druk). In een fijne Young & Awesome tas zaten heel wat boekenlegger, folders, schattige zakdoekjes en twee boeken: Op de rand van het niets en De glazen troon. Beide boeken had ik al, stiekem hoopte ik op Disruptor of De voordelen van onbeantwoorde liefde, maar je kan niet alles hebben he. Ik maak vast andere mensen blij met de boeken. En ik heb naast de arcs gegrepen. Jammmer! Volgende keer beter.

Yalfest 2017 was weer een hele beleving en ik heb me erg goed vermaakt. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende editie!

Wat vond jij het leukste op YALFest 2017?

 

Tags: , ,

Divider

14 responses to “YALFest 2017

 1. Het was wel lekker handig dat je makkelijk te vinden was met die stand. Had ik sowieso garantie om even met je te kunnen kletsen haha. Heb echt veel mensen gemist en niet gezien!

 2. Lesley Livingston ontmoeten was echt het leukste van allemaal! Wat is dat een leuk mens! En heb haar boek nog niet eens gelezen haha. Ik zelf raakte inderdaad ook een beetje overprikkeld bij het avondprogramma, daarom zijn we ook wat eerder naar huis gegaan.

 3. Het avondprogramma had ik inderdaad anders verwacht (ik houd niet zo van die feesten en het was ook nog eens super druk). Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar hoe YALFest 2018 zal zijn.
  Ik had twee kaarsen gekocht zondag en ik moet zeggen dat ze er heel mooi uit zien én erg lekker ruiken. Goed gedaan! (Ze waren trouwens ook groter dan ik had verwacht, dus nog een pluspunt. 🙂 )

  • Bedankt voor het compliment! Ik hoor vaker dat ze in het echt groter zijn dan mensen verwachtten. Ik vind het nog best lastig om te laten zien hoe groot ze zijn.

 4. Wat een super leuke goodies allemaal! En die tas die je ontworpen hebt is zo tof <3 Ik heb een klein beetje spijt dat ik vorig jaar niet meteen een kaartje had gekocht, maar in die periode zat ik helemaal niet lekker in m'n vel dus stond m'n hoofd er ook niet naar. Volgend jaar wil ik er weer bij zijn! Ik ben heel benieuwd welke auteurs er dan komen ;3

 5. Gelukkig heb je ook als standhouder volop van YALfest kunnen genieten. Die Fawkes is trouwens SUPER schattig. Jammer dat er geen filmpje is van de Troll in the Dungeon-winnaar. Ik had de oproep online zien verschijnen en was meteen benieuwd naar de reacties hierop. 🙂

 6. Je was wel heel populair met al je kaarsen! Ik heb drie buttons en een kaartje gekocht en ben er ontzettend blij mee! Yalfest was echt een groot feest en ik ben nog altijd heel gelukkig 🙂

 7. Leuk om te lezen dat je het een geslaagde dag vond! En jaloers dat je het eerste nummer van W.I.T.C.H. hebt! Ik mis ook enkele… weet alleen niet meer welke haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.