YALC 2019 haul

Geplaatst op 2 augustus 2019 door Emmy in Haul / 11 Comments

Afgelopen weekend was ik op YALC, voor de 6e keer alweer! Ik heb een heerlijk weekend gehad met mijn lieve vriendinnetjes, heerlijk relax gedaan en weer met een enorme stapel boeken ben ik in de trein naar huis gestapt. Oeps!

In deze blogpost wil ik graag laten zien wat ik allemaal deed, kocht, kreeg en beleefd heb. Lees je mee?

Laten signeren

Dit jaar liet ik weer een paar boeken signeren. Minder dan voorgaande jaren, omdat ik niet teveel mee wilde nemen en niet te lang in rijen kon staan. Daarnaast wilde ik van te voren ook niet teveel boeken kopen, zodat ik een groter budget op YALC zou hebben.

Ik liet Spellbook of the lost and found signeren op zaterdag, op vrijdag signeerde Eoin Colfer mijn Artemis Fowl boek en Melisa regelde een handtekening van Laura Steven in A girl called shameless. Op vrijdag liet ik De hemel in het ijs en mijn arc van The girl the sea gave back signeren bij Adrienne Young #fangirlalert!

Helaas is Renee Ahdieh niet gelukt, omdat zij stopte bij 150 mensen en ik was pas later aan de beurt. Jammer, maar helaas!

Gekochte boeken op YALC

Ik kocht echt heel wat boeken op YALC. Op vrijdag vier, zaterdag geen en op zondag de rest. Kijk je mee?

Toen ik aankwam op YALC viel me op dat heel veel uitgevers al een fantastische deal hadden. Waar het vorig jaar vaak 1 voor 5 of 2 voor tien was, was nu 3 voor 10 heel normaal. Ik zag een bepaald boek liggen dat ik gewoon moest hebben (ik las het al en ben er heel enthousiast over), dus ik zocht er meteen twee anderen bij. Ik kocht dus meteen drie boeken: Perfectly preventable deaths, to kill a kingdom en Step sister. Deze boeken klinken allemaal heel erg leuk.

Daarnaast kocht ik een prachtige hardcover van Wicked Saints voor 10 pond. Het boek heeft van die rafelranden en dat vind ik zo mooi!

Op zaterdag gaf ik dus 20 pond uit voor 4 boeken.

Op zondag kocht ik nog 6 boeken. Op zondag shoppen op yalc is heel leuk, want tegen het eind van de middag worden bijna alle boeken nog goedkoper. Het risico is natuurlijk wel dat de boeken die je echt graag wilt al op zijn, dus het is altijd het afwegen waard wanneer je iets koopt.

Ik begon de dag met het kopen van Through the white wood. Dit boek wilde ik al heel graag hebben, maar eerder dit weekend lag hij niet op tafel! Toen ik hem opeens zag liggen én ook nog eens afgeprijst naar 5 pond, trok ik meteen mijn portemonnee. Bij diezelfde kraam kocht ik aan het eind van de dag voor 3 pond per stok Sea witch en Rise of fire.

Ook kocht ik voor 10 pond voor drie boeken; Opposite of always (dit was meer een aanvuller, maar ik ben er wel benieuwd naar), Queens of Fennbirn (ik vond hem altijd te duur voor een dun boek en 3 pond vond ik het wel waard) en We hunt the flame. Vandaag betaalde ik dus 19 pond voor 6 boeken. In totaal betaalde ik 39 pond voor 10 boeken. Een goede deal, niet? Vooral omdat ik er ook nog 9 gratis kreeg.

Gewonnen en gekregen boeken

Dit jaar heb ik echt heel veel boeken gekregen en gewonnen. Ik was echt een geluksvogel! Ik nam namelijk 9 (!) boeken mee waar ik niks voor hoefde te betalen. WAUW!

Toen ik op vrijdag de vloer op kwam, rende iedereen naar de plek waar Infinity Son te krijgen was (welke ik later kreeg van Esmee!) Zelf wist ik niet zo goed waar ik heen moest, dus ik wandelde naar de fairyloot stand voor een tas. Bleek ik een van de eersten te zijn en kreeg ik er een boek bij. YAY! Spin te dawn, ook nog eens een boek dat hoog op mijn wishlist stond.

Vervolgens kreeg ik een ARC bij aankoop van een ander boek, en koos ik voor Song of the Abyss. Dit klonk wel als een boek voor mij.

Daarna kwamen we bij een stand die op dat moment een lucky dip deed. Ze hadden een aantal boeken ingepakt met een paar steekwoorden. Ik koos er een uit en dit bleek The invasion te zijn. Komt mooi uit, want deel 1 staat al gelezen in mijn kast.

Toen las ik op twitter dat er een editor rondliep die een paar boeken uitdeelde. Ik tweette terug en vond haar. Ik kreeg een exemplaar van The marrow thieves. Dit boek klinkt echt heel tof, dus ik kijk er enorm naar uit om het te kunnen lezen.

Tijdens de blogawards werden er ook boeken uitgedeeld. Ik koos voor Inchtinn. Ik ben benieuwd!

Er stond ook weer een ruilkast, waar ik The girl king uithaalde. Dit klonk ook als een tof verhaal.

Tot slot won ik op zondag A Throne of Swans samen met Esmee. Ik vond de trilogie van deze auteurs erg gaaf, dus ik kijk er naar uit om dit boek te kunnen lezen.

Ik won de nieuwe Nic Stone, Jackpot, bij een bingospelletje waarbij ik een even getal moest zien te krijgen. Jackpot! Er rolde namelijk een 10 uit de bingomand.

Overige toffe goodies

Op YALC zijn altijd heel wat toffe goodies te koop en te krijgen. Het viel me op dat er meer kwaliteit lag en minder frutsels. Ik heb ook echt alleen dingen meegenomen die ik echt wilde hebben en geen aparte goodies gekocht. Toch scoorde ik heel wat gave dingen.

Pins

Ik scoorde een pin van Two can keep a secret, one the come up en Kingsbane.

Art prints

Vooral Fairyloot deelde prachtige art uit. Zo kreeg ik er een van ACOTAR, Stalking Jack the Ripper, the wicked king en Sky in the deep, welke ik liet signeren. Ergens anders kreeg ik een poster van Nevernight.

Boekenleggers

Hiervan nam ik er niet heel veel mee. Wel van ToG en de ADSOM die ik kreeg.

Tote bags

Het is altijd prima te doen om totebags te krijgen. Meestal krijg je er een bij aanschaf van x aantal boeken, het inschrijven van de nieuwsbrief of bij een andere actie. Ik nam een grote fairyloot shopper en een tasje van harper voyager mee. Dat kwam mooi uit toen ik mijn fairyloot shopper vergat mee te nemen op zondag. Ook kreeg ik er een met aan de ene kant een Cassandra Clare boek en aan de andere kant een wicked king quote. Mooi!

Overig

Ik kreeg een sleutelhanger van A darker shade of magic van Illumicrate, een sticker van Stephanie Make, karakterkaartjes van Song of the dead, een the paper & heart society sticker en twee kaarten. Een van Chain of gold en de ander van The toll. Tot slot nam ik ook wat preview boekjes mee, waaronder die van de graphic novel van Rainbow Rowell, the queen of nothing en the love hypothesis.

Waterstones

Op dinsdag zou ik weer naar huis gaan. Esmee vloog terug en Melisa moest weer werken en omdat mijn trein pas om 3 uur zou gaan, had ik nog heel wat tijd te doden. Mijn eerste optie werd niks en omdat hij keihard regende, was chillen in een park ook geen optie. Ik besloot toen toch maar naar Waterstones te gaan om boeken te snuffelen en ik het cafeetje te zitten. Ik kocht er uiteindelijk vier boeken (voor evenveel geld als alles wat ik op yalc kocht).

Allereerst zag ik de nieuwe special edition van HP 3 staan. Die moest mee! Daarna spotte ik een boek waar ik meteen een dansje om deed: The demon world van Sally Green. Blijkbaar was hij net uit en omdat ik het eerste boek heel tof vond, moest hij gewoon mee. Deze was 2e voor de halve prijs, dus ik zocht er nog een boek bij. Dat werd Pages & Co.

Tot slot zag ik nog een mooie hardcovereditie van Sorcery of Thorns, en deze kon ik gewoon niet laten liggen. Ik ben zo benieuwd naar dit boek!

Naar welk boek ben jij nieuwsgierig?

Tags:

Divider

11 responses to “YALC 2019 haul

 1. Wat een mooie haul!! Ik ben vooral erg jaloers op de swag die je hebt gekregen. Die prints zijn echt awesome! En die ToG boekenlegger en het kaartje van Azelie. En de sample van Queen of Nothing. Echt tof. Je hebt ook enorm leuke boeken volgens mij. Er gaan er weer een paar op mijn wishlist bij.

 2. Hele mooie haul!
  Ik ben vooral jaloers op Throne of Swans! Ik zag meer mensen met die ARC. Die had ik ook graag gewild! (Maar YALC zit er met mijn gezondheid toch moeilijk in…)

 3. Ik vind het altijd zo heerlijk om jullie YALC – hauls te bewonderen. Daarnet die van Annabel, nu die van jou. Ik ben naar heel wat boeken benieuwd maar vooral naar dat van Margaret Robertson. An Enchantment of Ravens wist me niet volledig te overtuigen dus ik durfde dit tweede boek van haar daardoor niet goed te bestellen .

 4. Femke

  Mooie haul!! YALC was echt geweldig, ben van plan volgend jaar ook weer te gaan :). Hoe kwam je trouwens aan die ADSOM sleutelhanger van illumicrate? Die heb ik gemist haha!

 5. Jessie

  Ik ben enthousiast geworden door je Blog. Voor ik het weet is mijn stapel boeken weer oog en heb ik eigenlijk te weinig tijd om alles te lezen. (mam, waarom zit je zo lang op de wc? Eh, omdat ik aan het lezen ben…)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.