De wreker van Laagstad (Low Town #1) – Daniel Polansky

Geplaatst op 14 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

De wreker van Laagstad (Low Town #1) – Daniel PolanskyDe Wreker van Laagstad door Daniel Polansky
Serie: Lowtown #1
Uitgever: Uitgeverij Q | November 2016
Genres: Fantasy, High Fantasy
Aantal pagina's: 363
ISBN: 9789021404479
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Rigus is de prachtige hoofdstad van de Dertien Landen. De stad heeft ook een slecht gedeelte: Laagstad. Warden handelt daar in verdovende middelen. Ooit was hij een invloedrijke wetshandhaver, maar zijn leven is anders gelopen dan hij had verwacht.
Als een jong meisje wordt vermoord, wordt Warden gevraagd dit te onderzoeken. Al snel merkt hij dat hij in een wespennest terecht is gekomen. Er worden nog meer moorden gepleegd en Warden vermoedt dat de moordenaar uit hogere kringen komt. Wie kan hij nog vertrouwen? Hij wordt steeds meer opgejaagd, maar hij moet en zal de moorden oplossen.

Fantasy behoord dat een van mijn favoriete genres en ik verslind dan ook heel veel van dit soort type boeken. Of het nou onder de Young Adult Fantasy valt of niet, ik hou er van! Van Uitgeverij Q ontving ik hun nieuwste fantasytitel; De Wreker van Laagstad. Dit boek is het eerste boek van een serie en valt onder het type high fantasy.

De Wreker van Laagstad gaat over Warden, een ex-handhaver van de wet. Hij is afgezonken naar Laagstad, het slecht gedeelte van Rigus, de hoofdstad van de Dertien Landen. Hij handelt daar in drugs, maar heeft nog altijd een zwak voor het oplossen van problemen. Als er een jong meisje wordt vermaakt wordt hij gevraagd dit te onderzoeken. Een jacht volgt, en deze is niet zonder gevaar.

Al snel merkte ik dat De Wreker van Laagstad geen schoon boek zou worden. Het zou vol bloed, geweld en andere viezigheid zitten en daar hou ik wel van, mits het allemaal een doel heeft. In dit boek heeft de viezigheid zeker een functie. Zo zie je Laagstad meteen voor je; goor, gevaarlijk en arm. Een plek waar je liever niet gevonden wilt worden en als je er eenmaal inzit, dan kom je er niet zo snel uit. Die rauwe sfeer kwam meteen goed naar voren en daar hou ik ontzettend veel van. Ik hou van dit soort fantasy.

De Wreker van Laagstad is een heftig verhaal, maar voelde voor mij nergens overdreven of te geknutseld. Het voelde realistisch en zat goed in elkaar. Dit komt mede omdat ik Warden een overtuigend personage vond; hij is constant en vind zichzelf nooit beter dan hij is. Hij is realistisch en dat maakte hem een fijne verteller. Het boek las voor mij ontzettend vlot weg.

Hoewel het erg beschrijvend is geschreven, vond ik het nergens storend. Het paste goed bij de sfeer en het tempo werd behouden. De personages waren overtuigend en alle gebeurtenissen hadden een functie in het verhaal.

De Wreker van Laagstad is een goedgeschreven high-fantasy. Het is overtuigend en sfeervol.

De setting en de personages kwamen voor mij echt tot leven. Het waren vooral boeven, maar wel boeven met een missie. De gruwelijkheden in het boek waren allemaal van nut en het was nooit te overdreven. Ik vond het een erg prettig boek om te lezen en ik heb er van genoten. Ik kijk er erg naar uit om het vervolg te lezen.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “De wreker van Laagstad (Low Town #1) – Daniel Polansky

  1. Denise

    Ik ben er nu in bezig, ik vind het erg vermakelijk, alleen sommige zinnen zijn zo ontzettend krom dat dit mijn leestempo echt naar beneden haalt. Had jij daar ook last van?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.