Wrap-up april 2021

Geplaatst op 2 mei 2021 door Emmy in Boeken, TBR / 1 Comment

Oke, voor mijn gevoel heb ik een fantastische leesmaand gehad! Niet alleen las ik lekker veel en haalde ik mijn voorgenomen TBR, ook voegde ik weinig nieuwe boeken aan mijn collectie toe. Hierdoor kon mijn TBR lekker slinken. Even leek het er zelfs op dat ik zelf geen nieuwe boeken kocht, maar aan het eind van de maand zwichtte ik toch. Deze boeken komen waarschijnlijk pas in mei binnen, dus ze tellen niet.. Toch!?

Lees je mee wat ik allemaal las en wil gaan lezen?

Gelezen in april

April was een fijne leesmaand. Naast dat ik veel las, heb ik ook echt intens kunnen genieten van verhalen. Eventjes een momentje voor mezelf: of dit nu voor of na werk was of juist voor het slapengaan. Lezen brengt me ontspanning en dat heb ik echt mogen ervaren.

Nevermoor – Jessica Townsend (leesclub, reread).
I was born for this – Alice Oseman
Fierce fairytales – Nikita Gill
How the king of Elfhame learned to hate stories – Holly Black
Apocalyps – Marissa Meyer
De wiccagids (reread)
Wundersmith – Jessica Townsend
Lumberjanes (digitaal)
Mijn hart van ijs – Jen Minkman (recensie-exemplaar)
Otherearth – Jason Segel
Het diner – Herman Koch (bibliotheek)
De 366ste dag – Petra Doom (Recensie-exemplaar)
Een weeffout in onze sterren – John Green (reread, voor de swap)
Het zout uit je ogen – Miriam Bruijstens (bibliotheek)
De verbannen koningin – Holly Black

Ik ben nog steeds bezig in die Keltische encyclopedie (schiet niet echt op he?), The Binding en in Als de zonde landt. Deze twee verwacht ik echter nog wel uit te hebben voor het eind van de maand. Ik schrijf dit namelijk op koningsdag!

Toevoeging: ik heb nog een manga gelezen (Card Captor Sakura Clean Card 1) en Als de zonde landt uitgelezen!

Deze nieuwe boeken voegde ik toe aan mijn verzameling

Naast dat ik behoorlijk wat boeken wegdeed – en de opbrengst in Lily’s spaarpot deed – heb ik een aantal boeken gekregen deze maand die ik graag wil benoemen.

Naast een digitaal exemplaar van Vergif kreeg ik een aantal fysieke boeken opgestuurd. Allereerst De 366e dag, een haast spiritueel prentenboek. Dit boek heb ik ook al gelezen en is erg bijzonder. Ik hoop in mei mijn recensie te plaatsen.

Ook mocht ik de limited edition van De verbannen koningin ontvangen. Ook deze heb ik al gelezen en wauw, wat was het fijn! De recensie staat ondertussen online!

Ik kreeg ook het Geef een boek cadeau jeugdboek van dit jaar: De brief aan de koning. Ik heb deze klassieker nog nooit gelezen en daar moet natuurlijk verandering in komen!

Tot slot ontving ik De heks belandt dit keer niet op de brandstapel. Deze dichtbundel gaat me vast enorm bevallen!

Vijf nieuwe boeken voor mijn TBR, maar meer weggelezen. Het gaat echt heel lekker dit jaar! Wie weet raakt die plank ooit nog leeg…

Toevoeging: oke, ik heb de boeken toch nog binnengekregen. Dussssss: loveless, rule of wolves en undeadly education staat nu op mijn planken te pronken.

Dit keek ik onder andere deze maand

Ik kijk niet mega veel series. Op een of andere manier ben ik snel afgeleid of pak ik liever een boek. Wel heb ik natuurlijk Shadow & Bone gekeken! Ook keek ik in april The Bold Type tot en met seizoen 4! Zo nu en dan keek ik een aflevering Criminal Minds mee met Rob. Oh en ik keek een aflevering Once upon a time! Ik wil in de meivakantie een seizoen van een serie kijken, maar ik heb nog niet besloten welke het zal worden. Misschien moet ik toch maar even aan de Marvel series beginnen!

TBR voor mei

Voor mei heb ik een behoorlijk intimiderende stapel gemaakt. Wederom is het niet erg als het me niet zou lukken, want er kan zomaar een ander boek tussenkomen en ik wil graag lezen waar ik zin in heb. Wat ik ondertussen heb geleerd is dat het maken van TBRs meer overzicht geeft: ik pak eerder de boeken van mijn TBR plank op die ik anders weer had laten staan. Ik heb twee weken meivakantie en daarin hoop ik natuurlijk ook lekker te lezen. We gaan niet weg en Lily is gewoon thuis, dus geen idee of het gaat lukken. We gaan het zien! Ik kijk het meest uit naar Confettiregen en zowel Heksenwijsheid, Morgenrood, Toren van de dagenraad and Hero of the fall zijn rereads.

Hoe is jouw april gegaan op het gebied van lezen?

Tags: , ,

Divider

One response to “Wrap-up april 2021

  1. Ik heb de afgelopen maanden 14 seizoenen van Criminal Minds gekeken voordat ze verdwenen van het kpn plus pakket. Is er verdorie nog een 15de seizoen haha.

    Pages and Co is echt heel leuk <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.