Workshop orakelbord maken

Geplaatst op 22 juli 2013 door Emmy in Spiritueel / 8 Comments

Afgelopen zaterdag zat ik alweer vroeg in de trein, want ik moest op tijd in Voorhout zijn! Daar zou ik die dag namelijk meedoen met een workshop orakelbord maken bij Claire Wisdom!
Lezer die al lang meelezen, hebben vast wel gemerkt dat ik veel met dierkaarten en runen werk en een bord zou hier heel goed bijpassen om deze symbolen te interpreteren. Lekker een hele dag schilderen en uitzoeken welke vormen ik zou gaan gebruiken. En het was natuurlijk ook nog eens bere gezellig met Jorine!

Dit is hem geworden! Ik ging er eigenlijk heen met het idee een levensboom te maken, maar dat werd dus totaaaaaal iets anders! Wel het idee om een runenbord te maken is gebleven, maar ik heb het bord nu opgedeeld in een pentagram met manen, met een bosachtergrond! Al die symbolen passen heel goed bij mij, dus wilde ik ze graag gebruiken.

Ook Arach vond het reuze boeiend, al die stenen, toen ik het even voor de vorm ging uitproberen!

Hij hield het allemaal erg goed in de gaten.

Hehe, eindelijk een foto zonder kattesnoet in de buurt. Kan ik eindelijk de verdeling een beetje toelichten.
Ik heb altijd al interesse gehad in de 5 elementen en dit is dan ook de basis van het bord, omdat ik denk dat je verschillende fascetten van het leven kan indelen in de elementen en waar de stenen dan terecht komen, dan weet je waar het over gaat in jou leven.

Het pentagram is opgedeeld in deze vlakken en betekenen de volgende dingen:
Spirit: Het spirituele in je leven.
Water: Emotie en gevoel
Vuur: passie en relaties
Aarde: Aardse zaken zoals werk en financien
Lucht: Lichamelijke gesteldheid

Het midden is de kern en is symbool voor datgeen wat nu de grootste rol speeld in je leven. Hoe verder van de kern weg, hoe minder prioriteit.

En de runen staan daarbij natuurlijk voor wat ze betekenen. Dat wordt weer even hard ‘leren’. Maar ik ben van plan een soort boekje/poster te maken waarbij de runen kort worden toegelicht. Leuk zomerklusje!

Ik ben echt ontzettend blij met mijn nieuwe orakelbord en kan niet wachten om hem te gaan gebruiken! Yay!

Tags: , , , , ,

Divider

8 responses to “Workshop orakelbord maken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.